Szakálynak valóra vált álom, Megyeri még nem gondol rá

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2012.05.29. 15:56
null
Megyerit kicsit meglepte a kapitány behívója (Fotó: Török Attila)
Címkék
A DVSC-Tevában kiváló teljesítményt nyújtó Szakály Péter számára valóra vált álom volt a válogatott meghívó, klubtársa, Mészáros Norbert egy éve nem számított hasonló szezonra, míg Megyeri Balázs még nem gondol a bemutatkozására. Egervári Sándor Gyurcsó Ádámmal együtt négy újoncot is avathat a csehek és az írek elleni felkészülési mérkőzéseken.

A bajnokságot és a Magyar Kupát veretlenül megnyerő Debrecen csapatkapitánya, Szakály Péter az egyik újonc a válogatott keretében. Szakály, akit a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán megválasztottak az elmúlt szezon legjobb mezőnyjátékosává, valóra vált álomról beszélt Telkiben:

„A ligaválogatott kapcsán korábban beszéltem a kapitánnyal, és már akkor jelezte, hogy megadja majd a lehetőséget a felkészülési meccsek során. Úgy gondolom, hogy idén csapatszinten mindent elértünk a Debrecennel, amit el lehetett, talán a Ligakupa-kiesés fájó kicsit, de ezzel együtt büszkék lehetünk rá, hogy történelmet írtunk a veretlenül megszerzett bajnoki címmel. Nekem pedig egy álmom vált valóra azzal, hogy bekerültem az A-válogatott keretébe. Igyekszem úgy teljesíteni a héten, hogy mindkét mérkőzésen szóhoz juthassak. Mindenképpen az lenne a fontos, hogy játékban és csapatként úgy szerepeljünk, ami majd bizakodásra adhat okot a vb-selejtezőkre. Nem lehet kifogás, hogy többek számára már hamarabb befejeződött a klubcsapattal az idény, itt a maximumot kell hoznunk" – mondta Szakály a Nemzeti Sport Online-nak.

Talán Szakálynál is jobban örülhetett a meghívónak Mészáros Norbert, akinek az elmúlt évad előtt nagyon mélyről kellett újra felépítenie magát, miután gyakorlatilag egy esztendő elment a pályafutásából az Európai Labdarúgó-szövetség eltiltása miatt:

KOMANT KEZELIK, DE MARAD A KERETNÉL

A magyar válogatott középpályása, Koman Vladimir a csehek elleni pénteki találkozóra készülő keret tegnapi edzésén szenvedett bokasérülést. Állapotáról a mai tréning után lehet majd többet tudni, de az biztosnak tűnik, hogy eztán is a csapattal maradhat a futballista.

„Koman Vladimir továbbra is a keret tagja marad, az orvosi és a szakmai stáb pedig mindent megtesz azért, hogy mielőbb teljesen rendbe jöjjön" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóirodájától Dinnyés Márton.

„Ez a szezonom megkoronázása, rettentően boldog vagyok, hogy itt lehetek! Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy két meccsről hiányzom majd csak sérülés miatt, és a Lokival veretlenül megnyerjük a bajnokságot, elhódítjuk a kupát, aztán behívnak a válogatottba, biztos nem hittem volna el. Természetesen már várom azt a pillanatot, amikor a pályán is bemutatkozhatok, de nekem egyelőre a meghívó is nagy megtiszteltetés. Elég önkritikus vagyok, soha nem vagyok teljesen elégedett magammal, ám úgy érzem, kiegyensúlyozottan játszottam az idény folyamán, mindig tudtam hozni egy jó átlagot" – mondta Mészáros a kerettagság kapcsán.

Megyeri Balázsnak is meghívót (és szerződéshosszabbítást) ért az Olympiakosszal futott szezonja, persze a kapust így is kicsit váratlanul érte Egervári Sándor hívó szava:

„Azért kicsit meglepett a kapitány meghívója, de jó érzéssel tölt el, hogy itt lehetek, és úgy fogom fel, hogy ez egy ajándék így a szezon végén. Egyelőre még nem gondolok az első felnőttválogatott meccsemre, azonban tudom, hogy biztosan különleges pontja lesz a pályafutásomnak" – kommentálta a behívását Megyeri, majd röviden kitért a magyar nemzeti csapat előtt álló találkozókra is.

„Még két meccs van hátra a szezonból, és biztos vagyok benne, hogy ezeket mindenki annak tudatában fogja végighajtani, hogy fontosak a válogatott jövője szempontjából. Alig van már lehetőségünk a gyakorlásra az első vb-selejtezőig, így minden alkalmat ki kell használni!"

Egervári a fehérvári Gyurcsó Ádámmal együtt négy újoncot is avathat a két összecsapáson:

„Gyurcsó Ádám személyében a keret tagja egy olyan fiatalember is, aki nagyon szép jövő előtt áll, és lehetőséget szerettünk volna biztosítani számára, hogy ne csupán a jövő játékosa lehessen, hanem már a jelené is. Képességei alapján komoly karrier vár rá, ezért a meghívását nem nevezném megelőlegezett bizalomnak, idei teljesítményével kiérdemelte a kerettagságot″ – mondta a játékosról korábban a kapitány.

„MEGTISZTELÉS A VÁLOGATOTT”

A JÚNIUSI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Csehország–Magyarország Prága, Generali Arena; június 1., 19 ó
Magyarország–Írország Budapest, Puskás-stadion; június 4., 20.30 ó
A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz Pireusz)
Védők: Debreceni András (Bp. Honvéd), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Newcastle United), Korcsmár Zsolt (Brann), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Mészáros Norbert (Debreceni VSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton), Halmosi Péter (Haladás), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (AS Monaco), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Szakály Péter (Debreceni VSC-Teva), Varga József (Debreceni VSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik