U19-es válogatott: bravúros magyar siker Németország ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.14. 21:08
null
A németeket is legyőzte Mészöly Géza együttese (Fotó: mlsz.hu)
Hiába volt kétszer is hátrányban, a házigazda U19-es magyar labdarúgó-válogatott kétszer egyenlített, majd nyert is a Németország elleni felkészülési mérkőzésen. A mieink közül Farkas Norbert Németh Márió és Bobál Gergely volt eredményes, a mérkőzést utóbbinak a 85. percben szerzett találata döntötte el.

A dunaújvárosi találkozón a vendégek a 16., majd a 34. percben jutottak vezetéshez, előbb 15 percre volt szükségünk az egyenlítéshez – három perc múlva ismét hátrányban voltunk –, utóbb már csak a szünet után tudtunk egalizálni, akkor is eltelt már 14 perc a második félidőből, amikor Németh értékesített egy büntetőt.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a hazai rendezésű Eb-re készülő U19-es válogatott a meccs elején mezőnyfölényre tett szert, de a németek a 17. percben szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A kapott gól nem törte meg a csapatot, továbbra is dominálni tudtunk a pályán, és nem maradt el az egyenlítés sem: a 30. percben Talabér Attila pazar indítása után a jobbról induló Farkas Zoltán megszerezte a labdát, majd 15 méterről, az elfekvő kapus fölött a hálóba emelt. A németek öt perccel később egy pontatlan passzra csaptak le a térfelünkön, és az ebből vezetett akciót góllal fejezték be. A szünetben tehát a vendégek vezettek, de az 58. percben góllá érett a magyar fölény, egy kezezés miatt megítélt büntetőből Németh Márió volt eredményes. A hajrában válogatottunk mindent a győztes gól megszerzéséért, és igyekezetét siker koronázta, a 85. percben egy jobb oldali beadást követően Bobál Gergely fejelt a hálóba, beállítva a végeredményt.

Marcus Sorg ezzel a vereséggel mutatkozott be a korosztályos német együttes kispadján.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 3–2 (1–2)
Dunaújváros
Magyarország:
Leindler – Polgár, Asztalos, Lorentz, Tamás K. (Vallejos, 85.) – Németh M. (Berecz, 77.), Talabér, Nagy D. – Medgyes (Csirszki, 70.), Bobál G., Farkas Z. (Tóth L., 77.)
G:
Farkas Norbert (31.), Németh Márió (59. – 11-esből), Bobál Gergely (85.), ill. Niklas Stark (16.), Hany Mukhtar (34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik