Ez meg mi volt? A mieink ellen bejött az osztrákoknak a „térdelj le és lődd be” módszer

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 08:40
Andreas Heraf fejéből pattant ki az osztrák U19-es labdarúgó-válogatott szabadrúgás-variációja, amiből a magyarok elleni 3–1-es Európa-bajnoki csoportmeccsen is eredményesek voltak a „sógoraink". A szövetségi kapitány a Nemzeti Sport Online-nak elárulta, nem gyakorolják edzéseken a figurát, csupán egy Cristiano Ronaldo-szintű rúgójátékosra van szükség.

„Jó tapasztalataink vannak ezzel a szabadrúgás-variációval kapcsolatban – felelte a Nemzeti Sport Online kérdésére Andreas Heraf, az osztrák U19-es válogatott szövetségi kapitánya. – Már a múltban is szereztünk pár gólt ebből. Most, amikor láttam a szituációt, biztos voltam benne, hogy ezúttal is gólt érünk el. Nem igazán gyakoroljuk az edzésen, mert a játékosok tudják, mit kell csinálni. A szabadot elvégző játékosnak pedig kiváló rúgótechnikája van, mint Cristiano Ronaldónak. Csak el kell találnia a célpontot, a letérdelő játékosok pedig ebben segítenek neki – természetesen azzal, hogy az ellenfél kapusa nem látja így a labdát.”Andreas Heraf, az osztrák U19-es válogatott szövetségi kapitánya. – Már a múltban is szereztünk pár gólt ebből. Most, amikor láttam a szituációt, biztos voltam benne, hogy ezúttal is gólt érünk el. Nem igazán gyakoroljuk az edzésen, mert a játékosok tudják, mit kell csinálni. A szabadot elvégző játékosnak pedig kiváló rúgótechnikája van, mint Cristiano Ronaldónak. Csak el kell találnia a célpontot, a letérdelő játékosok pedig ebben segítenek neki – természetesen azzal, hogy az ellenfél kapusa nem látja így a labdát.”

„Hát én! – felelte Andreas Heraf arra a kérdésünkre, hogy ki rukkolt elő ezzel a figurával. – Természetesen. Bár van egy osztrák edző, aki évekkel ezelőtt már előállt ezzel a módszerrel. Egy nap kipróbáltuk, de az első esetnél saját játékosunkat találtuk el, aki kidőlt, mint egy zsák. Aztán egyre jobbak és jobbak lettünk ebben, azt hiszem, már három gólt szereztünk így.”

Az osztrákok különleges szabadrúgása



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik