Atléticós góllal, izzadtság nélkül nyertek a spanyolok Felcsúton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 15:55
Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn a felcsúti Pancho Arénában 1–0-s vereséget szenvedett a meccset végig irányító spanyol korosztályos nemzeti együttestől. A spanyolok így már biztosan ott lesznek a rájátszásban.

ÖSSZEFOGLALÓÖSSZEFOGLALÓ

Minőségi ellenféllel találkozott a korosztályos magyar válogatott (Fotó: Szabó Miklós)
Minőségi ellenféllel találkozott a korosztályos magyar válogatott (Fotó: Szabó Miklós)

„Tudjuk, hogy a spanyolok sztárokkal érkeznek hozzánk, nincs olyan poszt, ahol ne lennének klasszis játékosaik" – mondta az mlsz.hu-nak Dajka László, a magyar válogatott szakvezetője a találkozó előtt.

A valóban klasszisokkal, Real-, Barca-, Liverpool- és Bayern-játékosokkal teletűzdelt spanyol csapat ráadásul nem is vehette félvállról a találkozót, mivel míg a mieink már tét nélkül léphettek pályára, a spanyolok egy döntetlennel bebiztosíthatták a helyüket a rájátszásban.

Jól is kezdtek a vendégek, sőt a 3. percben már büntetőt is lőhettek: Tamás Márk húzta vissza Deulofeut, az izraeli játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott. A labda mögé az Athletic Bilbao játékosa, Iker Muniain állt, és bár Jova rossz irányba vetődött, a baszk csatár így sem találta el a kaput, lapos lökete elpattogott a bal oldali kapufa mellett

A kihagyott tizenegyes után a spanyolok ráültek a labdára, de igazán nagy helyzetet így sem tudtak kidolgozni az első félidőben – igaz, egyszer így is betaláltak, ám a játékvezető lest ítélt El Haddadi fejesénél.

A fordulás után sem erőltették meg magukat a vendégek – akinek az iksz is jó volt –, végig domináltak Albert Celades „fiai", de a ziccerek nem jöttek.

A 66. percben aztán csak sikerült begyötörni az első gólt: Deulofeu passza után Saúl lépett ki a védők között, majd lőtte el laposan Jova hóna alatt a labdát, a Fradi kapusa még belekapott a labdába, védeni azonban már nem tudott (0–1).

A gól után teljesen leálltak a spanyolok, és bár a találkozó utolsó perceire beszorultak a saját kapujuk elé, tartani tudták az egygólos előnyt.

Dajka - Mindegy mit mondok, vagy mit gyakoroltunk:

Saúl gólja:

U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
4. CSOPORT
Magyarország–Spanyolország 0–1
(0–0)
Pancho Aréna, Felcsút. V: Grinfeeld (izraeli)
MAGYARORSZÁG: Jova – Szolnoki, Tamás M., Kelemen D., Farkas N. (Vass, a szünetben) – Windecker (Baráth, 76.), Poór, Vécsei – Bacsa (Márkvárt, 69.), Ugrai, Bese. Megbízott szövetségi edző: Dajka László
SPANYOLORSZÁG: F. Pacheco – Sergi Gómez, Muniesa, Bernat, Javi Manquillo – Sergi Roberto (Rubén Pardo, 86.), Saúl, Denis – El Haddadi (Ayoze, 78.), Deulofeu, Muniain (Pablo Sarabia, 65.). Szövetségi kapitány: Albert Celades
G: Saúl (66.)

„Erre számítottunk, az elején minden úgy alakult, ahogy azt a spanyolok tervezték, ők birtokolták a labdát. Hittünk abban, hogy szervezetten tudunk ellenük felállni, egymásért és az országért küzdöttünk. Nyilván ők más klubokban játszanak, mint mi, de így is helytálltunk. Megmondom őszintén, nem beszélgettünk az ellenfélről az öltözőben, én a csapat háromnegyedét nem is ismertem. Le a kalappal mindenki előtt" – mondta Jova Levente a lefújás után a találkozót közvetítő Sport Tv kamerái előtt.

„Többé-kevésbé elégedett vagyok a teljesítménnyel. Jól kezdtük a meccset, de utána teljesen átengedtük az irányítást az ellenfélnek. Volt pár veszélyes kontrák, de aztán az első félidőben semmi. A fordulás után kiegyenlítettebb volt a meccs, és nagyon örülök, hogy a végére felpörögtünk, volt tartásunk, és próbáltunk támadni, hogy mindenki lássa, mi nem vagyunk megelégedve az eredménnyel. Arra kell törekednünk, hogy az egész meccsen úgy játsszunk, mint most az utolsó pár percben. Nem tudom, mennyi idő, míg idáig eljutunk... Kőkeményen kell edzeni, tudatosan, felkészülni minden csapatból, nagyon sok nemzetközi mérkőzést kell játszani – így lehet eredményeket elérni. Tették becsülettel a dolgukat a srácok, de ma is benne maradt a játékosokban húsz-harminc százalék" – mondta a válogatott megbízott szövetségi edzője, Dajka László.

PERCRŐL PERCRE

90. perc: ITT A VÉGE, MAGYARORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 0–1!

90. perc:
Három perc a ráadás.

89. perc: Szöglet szöglet hátán. Talán a legvégén összejöhet az egyenlítés?

88. perc: Saúl sem zárhatta sárga nélkül a meccset, ő reklamálásért kapott lapot.

86. perc: Az utolsó spanyol csere, Sergi Roberto helyén Rubén Pardo.

84. perc: A spanyolok most egy kicsit talán beszorultak a kapu elé, bár jobb nem elkiabálni az ilyet…

81. perc: Talán a végén meg lehetne lepni a spanyolokat, akik már csak a sípszót várják. Bár nem úgy tűnik egyelőre, hogy a mieink a gólra hajtanak…

78. perc: El Haddadi le, Ayoze a helyén.

77. perc: Ez nem nézett ki jól, Bese maradt lent, de úgy tűnik, nem olyan nagy a baj.

76. perc: Windecker is lement, a helyén Baráth.

74. perc: Muniesa kemény belépőjét nem értékelte a bíró, ez is sárga.

71. perc: Az első igazi helyzetünk! Ugrai lépett ki a bal szélen, majd bombázott 25 méterről, a madridi kapusnak hatalmasat kellett vetődnie, hogy kiszedje a léc alól a labdát.

69. perc: Újabb csere nálunk, Márkvárt váltotta Bacsát.

66. perc: OTT A SPANYOL GÓL!!! Deulofeu passza után Saúl lépett ki a védők között, majd lőtte el laposan Jova hóna alatt a labdát, a Fradi kapusa még bele kapott a labdába, védeni azonban nem tudott. 0–1

65. perc: Muniainnak mára ennyi, a helyén a Getafe játékosa, Pablo Sarabia.

64. perc: Lassan mindkét fél közeledik ahhoz, hogy elkobozza a játékvezetőtől a sípot, és különös kegyetlenséggel hármat belefújjon. Ez így felér egy kínzással…

62. perc: Windecker is besárgult.

61. perc: Bedobás, taps – az apró dolgok…

59. perc: Kijelenthetjük, a második félidőre sem pörgött fel a meccs. Ilyen, amikor az esélyesebb csapatnak jó az iksz is…

56. perc: Deulofeu cselezgetni nagyon szeret, de az „önzőzése” egyelőre nem sok helyzetet hozott.

53. perc: HOPPÁ, HOPPÁ! Nálunk a labda, és ez bizony helyzet is volt. Előbb Windecker, majd Szolnoki csavart a szélről, a spanyol védők vetődve blokkoltak.

51. perc: A sokadik szöglet, a sokadik fejes, Saúl mérte el, és fejelt jó fél méterrel Jova kapuja fölé.

49. perc: Ott folytatták a spanyolok, ahol abbahagyták, ültek a labdán a vendégek, a mieink pedig szemmel követték az akciókat.

47. perc: Egy csere a szünetben: Farkas helyére Vass érkezett.

46. perc: Megkezdődött a második félidő!

45. perc: Nincs hosszabbítás, itt az első félidő vége. Sokkal többet birtokolták a spanyolok a labdát, de a kihagyott tizenegyest nem számítva igazán nagy helyzetük így sem volt. Az állás 0–0, maradjanak velünk, hamarosan folytatjuk!

43. perc: Deulofeu lépett ki a jobbon, majd passzolt a rövid sarok felé, Jova tolta szögletre térddel a labdát.

42. perc: Windeckernek ideje is volt, fel is nézett, de így is eladta a labdát, a kontrával szerencsére megint csak a tizenhatosig jutottak a vendégek.

40. perc: Végre egy kis labdatartás, de csak másodpercekig, Vécsei ajándékozta oda Denisnek a labdát.

37. perc: Ott a spanyol gól…de les! Jova hatalmas védése után El Haddadi fejelt a kapuba 9 méterről, ám a partjelző már intett, így les.

34. perc: A spanyolok nem unták a mini „tiki-takát”, mi lassan kezdtük…

32. perc: Ebből is lehetett volna egy tizenegyes, de most az izraeli bíró Muniain repülése után nem sípolt.

30. perc: HOPPÁ! Egy kis tanácstalanság a vendégeknél, egy gyors kontra után megint a madridi Fernando Pachecónak kellett felszabadítania, nem hagyták elaludni a spanyol kapust a védői.

27. perc: Egy magas fejes, Deulofeu ívelése után Denis fejelt, méterekkel fölé, Jovának mozdulnia sem kellett.

24. perc: Labdába nem sokszor értünk, de a vendégek sincsenek bombaformában, a tizenhatos előtt adogattak, a kihagyott tizenegyes óta talán helyzetük sem volt.

21. perc: A labdabirtoklással ma inkább ne foglalkozzunk, nem szépek a számok…

19. perc: A Barca fiatalja, El Haddadi volt erőszakos, a kelleténél egy picit jobban is, szabadrúgás kifelé.

16. perc: Újabb lap, Szolnoki húzta vissza Deulofeut a tizenhatos bal szélénél.

15. perc: Sorra jöttek a szögletek, Deulofeu gyakorolhatta a sarokrúgásokat.

12. perc: A spanyolok nem féltek, olyan lazasággal emelték haza a labdát a félpályáról, hogy azt öröm volt nézni. Még nagyobb öröm lenne, ha nem ellenünk szórakoznának…

10. perc: A védelemmel egyelőre úgy tűnik, nincs nagy baj, de a kontrák teljesen esélytelenek, a felező vonalat sem tudják átlépni a labdával a mieink.

7. perc: Izgulniuk azért nem kellett a spanyol drukkereknek, a kimaradt büntető után is a vendégek passzolgathattak.

4. perc: MELLÉ!!! A labda mögé az Athletic Bilbao játékosa, Iker Muniain állt, és bár Jova rossz irányba vetődött, a baszk csatár így sem találta el a kaput, lapos lökete elpattogott a bal oldali kapufa mellett.

3. perc: TIZENEGYES A SPANYOLOKNAK! Tamás Márk húzta vissza ellenfelét, az izraeli játékvezető azonnal a büntetőpontra mutatott.

3. perc: Egy bátor, távoli löket, Pacheco vetődött is, de végül nem kellett beleérnie Vécsei lövésébe, az elpattogott a kapufa mellett.

2. perc: Egy gyors szabadrúgás, Farkas lőhette fel a mezőnybe a labdát. Érkező nem volt, máris a spanyolok tologathatnak.

1. perc: Megkezdődött a találkozó, a fehérben játszó magyar válogatott indította útjára a labdát!

Érdemes lesz figyelni, Real-, Barca-, Liverpool- és Bayern-játékosokat is láthatunk ma, pályán a jövő!

A mieink jelenleg a 4. csoport harmadik helyén állnak három szerzett ponttal, és már nincs esélyük az Eb-szereplésre. A spanyolok ezzel szemben magabiztosan vezetnek, s egy iksszel már matematikailag is bebiztosíthatják a helyüket a rájátszásban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Magyarország–Spanyolország U21-es Eb-selejtező online közvetítésében!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik