Mandzukic villant, aztán Dzsudzsák – nem is akárhogy!

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2016.03.26. 17:48
null
Irány az Eb – az első felkészülési meccsen a szintén résztvevő Horvátország volt az ellenfél (Fotó: Szabó Miklós)
1–1 döntetlent játszott Horvátország ellen idei első mérkőzésén a magyar labdarúgó-válogatott. Mario Mandzukic góljával előnybe került ellenfelünk, de Dzsudzsák Balázs gyönyörű szabadrúgásgóllal egyenlített.

MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 1–1 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna, 20 300 néző. Vezette: Príhoda (cseh)
Magyarország:
Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek, a szünetben), Gera Z. – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai, a szünetben)
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 75.) – Brozovic, Mandzukic, Perisic
Gólszerző: Dzsudzsák (79.), ill. Mandzukic (29.)

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK A MAGYAR–HORVÁT MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

KORHUT KEZD, ELEK NEM – MEGLEPETÉS NÉLKÜL

A válogatottak kezdőcsapatát általában egy ország tippelgeti a találkozók előtt, de amióta Bernd Storck a szövetségi kapitány, különösen is érdekes, hogyan állunk fel a meccseken. A német szakember szereti meglepetésekkel sokkolni az ellenfelet – és olykor a szurkolót.

Most azonban nem tette meg. Azt már lehetett tudni, hogy Király Gábor ezúttal pihenőt kap, Dibusz Dénes kezdett. A védelemben kényszerűségből (sérülés miatt) kimaradt Kádár Tamás, őt az ősszel elfelejtett Korhut Mihály pótolta. A középpályán Nagy Ádám továbbra is élvezi a kapitány bizalmát, így viszont igazi ütköző játékos nélkül álltunk fel (legalábbis az első félidőben), centerposzton ezúttal is Priskin Tamás neve szerepelt az összeállításban.

KIEGYENLÍTETT JÁTÉK, PERISIC-KÖTÉNY, MAJD -GÓLPASSZ

Az első szűk fél óra alatt (is) egyenrangú ellenfelei voltunk a horvátoknak, sőt az első helyzetet a mieink alakították ki, Dzsudzsák Balázs jobb oldali beadása után Németh Krisztián nem sokkal maradt le a hosszú oldal felé érkező labdáról.

Pénteken a horvát újságíró kollégák kérdésünkre elmondták, véleményük szerint Ivan Perisic van a legjobb formában a játékosaik közül. Mi tagadás, az Inter támadójának ezen a napon is volt kedve futballozni, Fiola Attilának és Dzsudzsáknak is kiosztott egy-egy kötényt.

Aztán egy varázslatos gólpasszt. Az is kellett hozzá, hogy Luka Modric előtte nagyszerűen vegye észre, hogy a bal oldalon üresen van, Fiola ugyanis beljebb húzódott, Dzsudzsák nem ért vissza, Perisic így középre adhatott, ahol érkezett Mario Mandzukic, aki Lang Ádámot és Korhutot is megelőzve a kapuba lőtt (0–1).

Gyakorlatilag egyetlen ziccerét váltotta gólra ellenfelünk, mert nagy helyzete a szünetig már csak a mieinknek volt. A 36. percben Dzsudzsák lövése kerülte el kevéssel a kaput, de még ennél is nagyobb gólszerzési lehetősége volt Kleinheisler Lászlónak, aki a Bursaspor szélsőjétől kapott szép passzt, majd 24 méterről lőtt, Lovre Kalinicnek bravúrt kellett bemutatnia.

Kellemetlen mellékzöngéje volt az első félidőnek, hogy két kis szögletünket is megállították les miatt, még mielőtt veszély lehetett volna belőle.

Modric Nagy Ádám és Kleinheisler szorításában (Fotó: Hegedüs Gábor)
Modric Nagy Ádám és Kleinheisler szorításában (Fotó: Hegedüs Gábor)

NÉGY CSERE, KLEINHEISLER-LÖKET

A szünetben négyet változtatott Storck, Bogdán Ádám, Szalai Ádám, Elek Ákos és Nikolics Nemanja is lehetőséget kapott – utóbbi szokatlan poszton, a szélen játszott.

A tapsvihar a második játékrész elején azonban Kleinheislernek szólt. Támadónk immár nem klub nélküli labdarúgóként lépett pályára válogatott mezben, hanem mint a német Bundesligában szereplő Werder Bremen futballistája. Az erőnléte miatt tehát kevésbé kellett aggódnunk, csúszott-mászott, és ami még fontosabb, bátran lőtt távolról. Rögtön a szünet után nagy bombát eresztett el, Kalinic megint nagyot védett.

BÖDE JÖTT, DE ELŐTTE: DZSUDZSÁÁÁÁÁK!

A második félidő közepétől követelte a közönség a pályára Böde Dánielt. A Fradi csatára be is állt a hajrára, de előtte még változott az eredmény. De még hogy!

A 77. percben Darijo Srna a tizenhatosunk vonaláról végezhetett el szabadrúgást, ám csaknem egy méterrel mellé lőtte a labdát. Két perccel később jött Dzsudzsák, és megmutatta, hogyan kell ezt csinálni!

Dzsudzsákot ugyanis fellökték a tizenhatos előterében. Ő állt a labda mögé, és középről, 23 méterről a bal felső sarokba tekert (1–1)! Gyönyörű gól a csapatkapitányunktól!

Nagy helyzet ezután már nem volt, Nikolics bal oldali beadása veszélytelen volt, Bogdán bemutatott egy bravúrt, az eredmény nem változott. Büszkék lehetünk a döntetlenre, jól játszott a magyar válogatott a második játékrészben, megérdemelten kapott tapsot a szurkolóktól.

Magyarország–Horvátország 1–1

29. perc: 0–1, Mandzukic

47. perc: Kleinheisler óriási lövése, Kalinic védése

79. perc: 1–1, Dzsudzsák

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNK A MAGYAR–HORVÁT MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik