Eb 2016: Nikolics Böde Dánielnek szánta a gólpasszát

Vágólapra másolva!
2016.06.18. 21:49
Az Izland elleni pontszerzést eredményező magyar gólpasszt Nikolics Nemanja jegyezte, aki a Nemzeti Sport Online-nak arról beszélt, milyen feladatokkal küldte őt pályára a kapitány, és hogyan került ki a jobb szélre a gólpassz előtt, kinek szánta a labdáját.

„Tudtuk, hogy az izlandiak angol stílusban játszanak, sok magas labdával, felkészültünk belőlük. Nem tudom, hogy tizenegyes volt-e, de mindent megtettünk az egyenlítésért, és azzal, hogy ez sikerült, jó esélyt teremtettünk a továbbjutásra” – kezdte a meccs utáni nyilatkozatát Nikolics Nemanja.Nikolics Nemanja.

„Azzal a feladattal léptem pályára, hogy gólt szerezzek, nagyon beálltak védekezni, csak kontráztak, tömör volt a védekezésük, nehéz volt feltörni – válaszolta az NSO kérdésére a csatár, aki ezúttal eredeti helyére, középre állt be, a végén mégis szélről adta a gólpasszt. – Az volt a terv, hogy minél több labdát kapjunk a szélről. Végül azért kerültem mégis én a szélre, mert Lang Ádámmal volt egy jó összjáték, amiből indult az akció, és akkor helyezkedtem a szélre. Az első gondolatom az volt, hogy Gerát játszom meg, visszapasszolok, de láttam, hogy nagy a tömörülés középen, ezért igyekeztem átívelni Böde Dánielnek a hosszú oldalra. Az volt a célom, hogy minél erősebb legyen a passz, mert tudtam, hogy abból vagy Dani, vagy valaki gólt szerezhet.”

Nikolics korábban hangsúlyozta, hogy azért jött az Eb-re, hogy gólokat szerezzen, de most ezzel az öngólt eredményező gólpasszal sem lehet elégedetlen. Főképp, mert az ilyen típusú gólpassz nem gyakori tőle.

„Az a célom, hogy gólokkal vagy éppen gólpasszokkal segítsem a csapatot. Nem bánom azt sem, ha több lesz a gólpassz, de azért lesz majd közte egy gól is. Ilyen, szélről adott gólpasszomra konkrétan nem is emlékszem, de talán anno a Videotonban volt ilyen” – fogalmazott Nikolics.

Hangsúlyozta, amikor az NB II-ből elindult, nem gondolta volna, hogy itt fog állni egy Eb-meccs után, amelyen gólpasszt ad, amivel ráadásul nagy lépést tesz a csapat a továbbjutás felé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik