Válogatott: „Ha nincs a büntető, megnyertük volna a meccset”

Vágólapra másolva!
2016.06.18. 21:28
Az 1–1-re végződő Izland–Magyarország Európa-bajnoki összecsapás után Juhász Roland és Priskin Tamás, a válogatott két játékosai értékelt.

„Az egész mérkőzésen magabiztos, stabil volt a csapat, ezért is ért minket váratlanul az izlandiak vezető gólja – mondta Juhász Roland. – A szünetben azt beszéltük, hogy folytatnunk kell az első félidőben mutatott játékunkat, ezt követően pedig Bernd Storck sorra cserélte be a támadókat, hogy veszélyesebbek legyünk, ennek meg is lett az eredménye.”Juhász Roland. – A szünetben azt beszéltük, hogy folytatnunk kell az első félidőben mutatott játékunkat, ezt követően pedig Bernd Storck sorra cserélte be a támadókat, hogy veszélyesebbek legyünk, ennek meg is lett az eredménye.”

„A tizenegyest nem nagyon láttam, így nem nagyon tudok mit mondani róla. Külön köszönet minden szurkolónak, aki kijött a stadionba, a hangulat fantasztikus volt, mintha Budapesten lettem volna. Számomra különösen szép bemutatkozás volt ez az Eb-n, annak ellenére, hogy nyerni sajnos nem sikerült.”

„Nem foglalkozom a matekozással, helyén kell kezelnünk a sikereket, és a további feladatokra koncentrálni.”

Priskin Tamás szerint ha nincs az izlandi tizenegyes, nagy valószínűséggel megnyertük volna a találkozót.

„Úgy vélem, az egész mérkőzésen mi irányítottunk. Sajnos az izlandiak kaptak egy tizenegyest, onnantól sokkal nehezebb volt a dolgunk. Büszke vagyok mindenkire, és arra is, hogy a második félidőben sikerült megszereznünk az egyenlítő gólt.”

„Nagyon bízom benne, hogy négy ponttal már továbbjuthatunk. Van még egy meccsünk a portugálok ellen, papíron az lesz a legnehezebb összecsapás, ennek ellenére úgy gondolom, az eddigi két találkozón megmutattuk, hogy bármire képesek vagyunk.”

„Fel voltunk rá készülve, hogy kevés területet hagynak majd az izlandi védők, nehéz lesz mögéjük kerülni, gyorsan kell járatni a labdát ahhoz, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani. Mezőnyfölényben voltunk, Izland nem is volt veszélyes a kapunkra. Sajnálom a tizenegyest, ha az nincs, nagy valószínűséggel megnyerjük a meccset.”

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–0)
Marseille, Stade Vélodrome, 60 842 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
IZLAND: Halldórsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (Hallfredsson, 67.), B. Bjarnason – Sigthórsson (Gudjohnsen, 84.), Bödvarsson (Finnbogason, 69.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck és Heimir Hallgrímsson
MAGYARORSZÁG:
Király – Lang, Guzmics, Juhász (Szalai, 85.), Kádár – Gera Z. – Dzsudzsák, Nagy Á., Kleinheisler, Stieber Z. (Nikolics, 67.) – Priskin (Böde, 67.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: G. Sigurdsson (40. – 11-esből), ill. Saevarsson (88. – öngól)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik