Válogatott: Storck gálameccsen búcsúztatná el Királyékat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.05. 08:53
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is szót ejtett a nemzeti csapat két visszavonulójáról, Király Gáborról és Juhász Rolandról.

Mint ismert, kedden a 40 esztendős, 107-szeres magyar válogatott Király Gábor mondta le a válogatottságot, míg néhány hete a 33 éves Juhász Roland döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőt, ami a nemzetközi szereplést illeti.Király Gábor mondta le a válogatottságot, míg néhány hete a 33 éves Juhász Roland döntött úgy, hogy szögre akasztja a cipőt, ami a nemzetközi szereplést illeti.

„Király Gábor bejelentette, visszavonul a válogatottól, amiről természetesen engem is tájékoztatott. Ezúton is szeretném megköszönni neki mindazt, amit a válogatottért tett, és természetesen a gratuláció is maximálisan megilleti azért a pályafutásért, ami mögötte van a nemzeti csapatban” – idézi az MLSZ honlapja Bernd Storck szövetségi kapitányt.

„Nagyszerű sportember és ember, aki roppant fontos tagja volt a válogatottnak, amit az is nagyon jól mutat, hogy 107-szer viselte a címeres mezt, ráadásul az Európa-bajnokságon Lothar Matthäus rekordját is megdöntötte. Juhász Roland szintén köszönetet és gratulációt érdemel mindazért, amit tett a csapatért.”

Storck elárulta, barátságos mérkőzésen búcsúztatná el a visszavonulókat.

„A fiatalok integrálásában rengeteget segített, még olyankor is, ha valamelyikük – adott esetben – a vetélytársa volt. Az Európa-bajnokságra sem turistaként jött velünk, hanem megkapta a lehetőséget, és jól is játszott a kontinenstornán. Az Andorra elleni vb-selejtező utánra tervezünk egy hazai barátságos mérkőzést, amelyen szeretnénk méltó körülmények között elbúcsúztatni a visszavonuló játékosokat és egyben megköszönni nekik mindazt, amit a nemzeti csapatért tettek.Nem könnyű erre az időszakra ellenfelet találni, de már dolgozunk ezen. Amint sikerrel járunk, bejelentjük, kivel játszunk majd.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik