Videó: Úgy futballoztunk, mint az Európa-bajnokságon – Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.07. 23:35
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, illetve játékosaink közül Lang Ádám, Gulácsi Péter, Gera Zoltán, Németh Krisztián és Nagy Ádám értékelték a Svájc ellen 3–2-re elveszített vb-selejtezős mérkőzést.

„Színvonalas meccset játszottunk, mindkét csapat jól teljesített, végig intenzív volt a találkozó. Sajnos sok egyéni hibát követtünk el, végül ezek miatt vesztettük el a mérkőzést – értékelt a szövetségi kapitány. – Bosszantó, hogy ilyen teljesítmény mellett pont nélkül maradtunk. Emelt fővel hagyhattuk el a pályát, kár, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni. Tanulnunk kell az elkövetett hibáinkból. Sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, de azért büszke vagyok a játékosaimra, mert egy topcsapat ellen sikerült megállnunk a helyünket, azt a teljesítményt nyújtottuk, amit a nyári Eb-n is, felvettük a versenyt a nagyon erős svájciakkal. Köszönjük a szurkolóknak, hogy végig biztattak bennünket, ezúttal is ők voltak a tizenkettedik ember a pályán, sajnálom, hogy nem sikerült egy jobb eredménnyel kiszolgálni őket.”

„Gratulálok a csapatomnak, de nemcsak a sajátomnak, hanem a magyaroknak is, akik nagyszerű meccset játszottak ellenünk – nyilatkozta Vladimir Petkovic, a svájciak szövetségi kapitánya. – Nyomást tudtak gyakorolni ránk és minőségi játékot mutattak. Végig hittek abban, hogy meg tudják fordítani a mérkőzést.”
Bővebben ITT olvashatja el a szakember nyilatkozatát!

„Csalódottak vagyunk, nehéz megszólalni azok után, ahogy az egész mérkőzés alakult – nyilatkozta Lang Ádám. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Szép támadásokat vezettünk, sikerült veszélyt kialakítanunk a svájci kapu előtt, illetve domináltunk a mezőnyjátékban. A második félidőben aztán részemről becsúszott az a hiba, ami döntő fontosságú volt, hogyha az nincs, alakulhatott volna egészen másként is ez a mérkőzés. Kulcsfontosságú jelenet volt. Utána ugyanis nekünk kellett mennünk az eredmény után. Ami viszont pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe."
Bővebben ITT olvashatja el Lang Ádám nyilatkozatát!


VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 2–3 (0–0)

Budapest, Üllői út, Groupama Aréna. Vezette: Kuipers (holland).
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Gera Z., Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Németh K., 76.), Stieber Z. – Szalai Á. (Nikolics, 86.) Szövetségi kapitány: Bernd Storck
SVÁJC: Sommer – Lichtsteiner,Schär, Elvedi, Rodríguez – Dzemaili, Behrami – Embolo, Shaqiri (Fernandes, 81.), Mehmedi (Stocker, 88.) – Seferovic (Derdiyok, 72.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Szalai Á. (53., 71.), ill. Seferovic (51.), R. Rodríguez (67.), Stocker (89.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 2 2 5–2 +3 6
2. Feröer 2 1 1 2–0 +2 4
3. Portugália 2 1 1 6–2 +4 3
4. Lettország 2 1 1 1–2 –1 3
5. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
6. Andorra 2 2 0–7 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik