Marco Rossi: Magyarországon megbecsülnek, nem látok okot a váltásra

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 11:55
Marco Rossinak a PL-ből is voltak ajánlatai (Fotó: Török Attila)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy Olaszországban készült interjú során beszélt az Európa-bajnokságról, a Napoli következő évi vezetőedzőjéről és magyarországi jövőjéről is.

Marco Rossi a teleclubitalia.it honlapjának Club Napoli All News műsorában vendégeskedett. A magyar válogatott szövetségi kapitányával készült interjú elején a tavaly bajnok címet ünneplő, idén viszont gyengélkedő Napoli volt a téma. „Nehéz megmagyarázni, mi történt a Napolival. Nagyon nehéz idény az idei, a tavalyi átütő siker után kell biztosítani a projekt folytonosságát. Nekem úgy tűnt, hogy ebben az idényben a megfelelő tervezés hiányzott.”

„Az utóbbi években egyre népszerűbbek az olyan új edzők, mint Thiago Motta, Vincenzo Italiano és Raffaele Palladino. Ez nagyban függ a kapcsolatoktól. Sok olyan szakember van, mint én, aki nem kap lehetőséget az olasz élvonalban Nekik okos döntés külföldre menni, hiszen a világpiac sokkal nagyobb, mint Olaszország” – mondta kollégáiról a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„2025 decemberéig van szerződésem a magyar szövetséggel, de az elnök szeretné, ha pályafutásom végéig itt maradnék, majd tanácsadó lennék a szövetségben. Úgy érzem, nagyon megbecsülnek és szeretnek, nem látok okot a váltásra” – mondta a jövője kapcsán Rossi. Mint ismert, Csányi Sándor MLSZ-elnök januárban erősítette meg, hogy Rossi a világbajnoki selejtezők végéig biztos marad a válogatott élén.

Francesco Calzona jelenleg a Napolit és az Eb-re kijutó szlovák válogatottat is irányítja. Ennek kapcsán Rossi elmondta, lehetséges egyszerre két helyen dolgozni, azonban szerinte ez csak néhány hónapig fenntartható. „A kettős megbízatás inkább akkor jöhet szóba, ha egy válogatottat és egy kevésbé versenyképes bajnokságban szereplő klubot edzel.” A nápolyi klubhoz idény végéig beugró Calzona az első Serie A-edző, aki ezzel egyidőben külföldi válogatott élén is dolgozik. „Gyakran olvasom az újságokban Italiano nevét, mint a Napoli kispadjának legfőbb esélyese a következő idényre, szerintem ő jó választás lenne” – vélekedett Rossi.

„A Serie A-ból nem kaptam hívást, de voltak más érdekes ajánlataim a Premier League-ből. Most decemberben volt egy ajánlatom, de a Magyarországgal megtett út után nem tűnt helyesnek a távozás” – szögezte le a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik