Törökország 4–1-re győzött, de a magyar női válogatott így is bejutott a rájátszásba az Eb-selejtezőben

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.07.16. 21:05
Fotó: Kovács Péter
Női labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, a B-liga 1. csoportjában a magyar válogatott 4–1-re kikapott Törökországtól. Ezzel Szarvas Alexandra csapata a harmadik helyen zárt, de így is bejutott a rájátszásba.

 

A magyar válogatottnak legalább döntetlent kellett volna elérnie a törökök ellen, hogy megtartsa a második helyét. Azonban erre semmi esélye sem volt Szarvas Alexandra csapatának. Háromgólos hátrányban Kaján Zsanett szépített, és ekkor a játék képe is azt sugallta, hogy még marad esély a felzárkózásra. Azonban az ötödik gólt a törökök szerezték, akik végül 4–1-re megnyerték a találkozót.

A mieink ezzel csoportjuk harmadik helyén zártak. Mivel a B-ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával.

A továbbjutókra tehát még egy párharc vár, már az Eb-részvételért. A rájátszás sorsolására pénteken 13 órakor kerül sor Nyonban.

 

NŐI EB-SELEJTEZŐ
B-LIGA, 6. FORDULÓ
Magyarország–Törökország 1–4 (Kaján 66., ill. Seker 14., Keskin 55., Sadikoglu 61., Hancar 79.)
A csoport végeredménye: 1. Svájc 15 pont, 2. Törökország 9, 3. Magyarország 7, 4. Azerbajdzsán 4

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik