A bosnyák kapitány szerint a mieink az esélyesek kedd este

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 19:51
null
A bosnyákok megtartották a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatójukat. Sergej Barbarez szövetségi kapitány mellett Nikola Katic válaszolt az újságírók kérdéseire.

Sergej Barbarez, a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya kezdésként elárulta, mi hiányzott a hollandok elleni első meccsen csapata játékából.

„Mindenki egészséges, szeretnénk a mérkőzésen a maximumot nyújtani, és teljes erőbedobással harcolni a magyarok ellen. Vannak ötleteink, hogy kell ellenük játszani, de elsősorban a saját taktikánkat szeretnénk követni, s azon leszünk, hogy ezt a holnapi meccsen meg tudjuk valósítani. Nyilván nem vagyunk elégedettek a hollandok elleni meccsel, mert hiányzott az agresszívitás, a bátorság a csapatunkból – ezeknek meg kell lenniük a magyarok ellen. De minden válogatottnak gondja van, ha Hollandia ellen játszik, brutálisan jó játékosaik vannak, gyorsan gondolkodnak a pályán, nehéz volt ellenük védekezni.” 

A magyar válogatottal kapcsolatban úgy fogalmazott, szereti nézni a játékát, lelkes híve Marco Rossi együttesének.

„A németek elleni vereség nem teszi tönkre a korábbi évek eredményeit, sőt, akár pozitívan is hathat a csapatra. Hogy ez így történik-e, az kiderül a pályán. Mindenesetre, én a magyar válogatottat tartom a meccs esélyesének.

A bosnyák újságírók arra is rákérdeztek, hogy mi a helyzet a korábban Fehérváron is játszó Armin Hodziccsal.  A kapitány vele kapcsolatban elmondta, hogy érdeklődtek volna nála a sérülését illetően, de nem érték el. Így majd a tévéből nézi a meccset. 

Nikola Katic, a bosnyák válogatott védője arról beszélt, hogy kielemezték a hollandok elleni vereséget, amelyen bőven akadtak egyéni és csapathibák is. Tanultak belőle, és azon lesznek, hogy a magyarok ellen ezeket a minimumra csökkentsék.

A bosnyák válogatott legnagyobb sztárja Edin Dzeko ugyan nem volt ott a sajtótájékoztatón, ez távolról sem jelenti azt, hogy ne lépne pályára ellenünk a veterán csatár akár már a kezdőcsapat tagjaként is. Azt ugyanis azért szögezzük le, hogy 38 éve ellenére is az lenne a nagyobb meglepetés, ha a korábbi német és olasz gólkirály, hazája válogatottbeli szereplési és gólszerzési csúcstartója ne lenne ott kedd este a Puskás Aréna gyepén Sergej Barbarez csapatában már a kezdősípszótól kezdve.

NEMZETEK LIGÁJA
A-DIVÍZIÓ, 3. CSOPORT
1. FORDULÓ 
Szeptember 7., szombat
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
2. FORDULÓ
Szeptember 10., kedd
20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina – élőben az NSO-n!
20.45: Hollandia–Németország – élőben az NSO-n!
3. FORDULÓ 
Október 11., szerda
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
4. FORDULÓ 
Október 14., szombat
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
5. FORDULÓ
November 16., szombat
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
6. FORDULÓ
November 19., kedd
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Gergényi Bence (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország), 
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

A BOSNYÁK VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Kenan Piric (Antalyaspor – Törökország), Nikola Vasilj (St. Pauli – Németország), Osman Hadzikic (Velez)
Védők: Sead Kolasinac (Atalanta – Olaszország), Nikola Katic (FC Zürich – Svájc), Jusuf Gazibegovic (Sturm Graz – Ausztria), Amar Dedic (RB Salzburg – Ausztria), Nihad Mujakic (Partizan – Szerbia), Stjepan Radeljic (HNK Rijeka – Horvátország), Anel Ahmedhodzic (Sheffield United – Anglia), Dennis Hadzikadunic (Hamburger SV – Németország), Ermin Bicakcic (Eintracht Braunschweig – Németország)
Középpályások: Rade Krunic (Fenerbahce – Törökország), Haris Hajradinovic (Kasimpasa – Törökország), Benjamin Tahirovic (AFC Ajax – Hollandia), Ivan Basic (Orenburg – Oroszország), Dario Saric (Palermo – Olaszország), Denis Huseinbasic (1. FC Köln – Németország), Dal Varesanovic (Rizespor – Törökország), Dzenis Burnic (Karlsruhe – Németország), Armin Gigovic (Holstein Kiel – Németország), Ifel Dakovac (Topolyai SC – Szerbia), Esmir Bajraktarevic (New England Revolution – Egyesült Államok)
Támadók: Edin Dzeko (Fenerbahce – Törökország), Ermedin Demirovic (Augsburg – Németország), Haris Tabakovic (Hertha BSC – Németország)
Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik