Meglepetések helyett – Thury Gábor jegyzete

THURY GÁBORTHURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.09.30. 22:57

MARCO ROSSI KEDDEN KERETET HIRDET az október 11-i Magyarország–Hollandia és az október 14-i Bosznia-Hercegovina–Magyarország labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésre. Alább láthatják, a szövetségi kapitány jól választott, ami a szépségversenyen taroló hölgyeket illeti, ám a válogatottat nehezebb lesz összeállítania…

A szakember nincs könnyű helyzetben, mert bár Sallai Roland végre kezdőként kapott helyet a Galatasarayban, félidőben le kellett cserélni, ráadásul a hírek szerint ágyéksérülése van, ami – a súlyosságától függően persze – a legnehezebben gyógyulók közé tartozik. Az sem jó hír, hogy a Hertha negyedik hazai mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el, Dárdai Mártont lecserélték, ifj. Dárdai Pál pedig csereként alig több mint húsz percet kapott. Arne Slot liverpooli vezetőedző Szoboszlai Dominikot hívta le a pályáról, igaz, csapata legalább nyert a Wolverhampton ellen. Azért van jó hír is a válogatottakról: Gulácsi Péter még 11-est is hárított az Augsburg 4–0-s legyőzése során, a mértékadó német szaklap, a Kicker 1.5-ös osztályzatra értékelte a teljesítményét (az 1-es a legjobb a hatos skálán).

Marco Rossi Hollandia ellen 69. alkalommal ülhet le a válogatott kispadjára, ezzel mérkőzésszámban beéri Sebes Gusztávot, az Aranycsapat szakvezetőjét. Olcsó poén lenne a jelenlegi együttest Puskásékkal összevetni, az viszont kétségtelen, Sebes idejében hemzsegtek a jó futballisták, akiknek a neve még csak fel sem vetődött a kerethirdetéskor… Rossi többször bizonyította, képes a rendelkezésére álló szűkös alapanyagból fogyasztható csapatjátékot formálni. Talán ez a szövetségi kapitány legnagyobb erénye.

Az NL első két fordulójából kiindulva merőben más a helyzet, mint korábban: a németektől elszenvedett 5–0-s vereséget követően a bosnyákok elleni 0–0-val látszunk feltápászkodni a padlóról. A holland válogatott majdnem régi fényében csillog, az Európa-bajnokságon az elődöntőben szenvedett Angliától 2–1-es vereséget, a bosnyákok meg otthonukban roppant veszélyesek.

Ami a kerethirdetést illeti, nem várok meglepetést. A szövetségi kapitány nem küzd a bőség zavarával.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik