Nikitscher Tamás: Hálás vagyok, hogy bemutatkozhattam a válogatottban, de...

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
• Düsseldorf
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 12:15
Nikitscher Tamás múlt héten a németek ellen mutatkozott be a magyar válogatottban (Fotó: Koncz Márton)
Nikitscher Tamás a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen léphetett először pályára a magyar labdarúgó-válogatottban, azonban az 5–0-s vereség beárnyékolja az örömét.

„Nagyon felemás érzések kavarognak bennem... Gyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy bemutatkozzak a magyar válogatottban, ez megvalósult, s emiatt hálás és boldog vagyok. Tavaly ilyenkor még a térdemet kötöttem át, a sérülésem utáni műtétből lábadoztam. De nyilván az öt-nullás vereség után nem lehet mit mondani, csak bocsánatot kérni azoktól a szurkolóktól, akik idejüket, pénzüket áldozták arra, hogy lássanak minket – kritikán aluli volt” – mondta a válogatottban a németek ellen debütáló Nikitscher Tamás az NSO Tv-nek. 

Videónkban azt is elmondja, mit kért tőle Marco Rossi, amikor beállt a 82. percben, s mi járt a fejében, miközben látta, hogy már 5–0 az eredmény. Valamint arról is beszél, hogyan lehet egy ilyen vereségből felállni a keddi, bosnyákok elleni mérkőzésig. 

NEMZETEK LIGÁJA
1. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
Németország–Magyarország 5–0 (1–0)
Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena, 49 235 néző. Vezette: Turpin (francia)
NÉMETORSZÁG: Ter Stegen – Kimmich, Tah, N. Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann 
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Balogh B., W. Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik