Gulácsi Péter: Szeretném tisztázni a kialakult helyzetet

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 09:31
Gulácsi Péter az eszére hallgat a szíve helyett (Fotó: Török Attila)
Gulácsi Péter a közösségi médiában tisztázta a körülötte kialakult helyzetet. A magyar válogatott Nemzetek Ligája keretéből kimaradó kapus a Juventus elleni BL-vereséget követően elmondta, hogy a hosszú sérülésből visszatérve most az eszére hallgat és nem a szívére.

 

„Az elmúlt napok találgatásai és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet. Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitányhoz egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.” – kezdte Instagram-történetét Gulácsi Péter. A válogatott kerethirdetés után Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta, hogy Gulácsi maga kérte, hogy az NL utolsó négy mérkőzésére ne kapjon meghívót, hozzátéve, hogy ha szükség van rá, azonnal megy.

„Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészen karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból, szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. Nemcsak a rengeteg mérkőzés, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti edzéslehetőség miatt is. 

10 éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ez alatt a 10 év alatt összeadva több mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban.

A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett. 

A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk.” – írja a három Eb-t megjárt Gulácsi.

A magyar válogatott október 11-én Hollandiát fogadja, majd 14-én a bosnyákok ellen lép pályára a Nemzetek Ligájában. Marco Rossi a kapusok közül Dibusz Dénest. Szappanos Pétert és Tóth Balázst hívta meg a válogatottba.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre AC – Franciaország), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Újpest FC), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

NEMZETEK LIGÁJA
AZ A3-AS CSOPORT

Szeptember 7.
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
Szeptember 10.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
Október 11.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
November 16.
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
November 19.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

AZ A3 CSOPORT ÁLLÁSA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik