Nagy a szigor a Megyeri úton

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.08.17. 21:46
Címkék
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Rósa Henrik (balra) kegyvesztett lehet Újpesten – a DVSC ellen kimaradhat a csapatból
Ha a DVSC gólerős támadójátéka hatékony védekezéssel párosul, akkor az Újpest elleni hazai mérkőzésen mindhárom pontot begyűjtheti Szentes Lá-zár együttese. A vezetőedző és játékosai kiértékelték az MTK elleni meccs hibáit, és alaposan feltérképezték leendő ellenfelüket is. A debreceni edző szerint az Újpest komoly erőket tud felvonultatni, ám az eddigi eredmények azt mutatják, még nem forrt igazán össze a lilák csapata. Nagyjából ugyanez igaz a hajdúsági alakulatra is, annyi különbséggel, hogy a Loki korábbi önmagához képest új erényeket is megcsillantott a szezon elején, és több pontot szerzett.

Fény és árnyék

Bérletárusítás. Debrecenben most nagyon szeretik a Lokit és a labdarúgást. Már eddig is rekordszámú bérlet fogyott el, de az érdeklôdés továbbra sem csökken. A nagy érdeklôdésre való tekintettel jövô héten szerdán, csütörtökön és pénteken is lehet bérletet vásárolni a klub Oláh Gábor utcai irodájában


Forma. Az alaposan megerôsített Újpest csütörtökön még nem volt túl jó passzban, és nem is sikerült gyôznie Feröeren. A gárda nem játszik jól, nem mutat olyan futballt, amelyre vágynak Újpesten. Többek között emiatt kell a szakvezetôknek minden meccsen más együtest pályára küldeniük, így pedig nehéz csapatot építeni.
Elképzelhető, hogy újabb nézőcsúcs születik az Oláh Gábor utcai stadionban, ugyanis – információink szerint – a belépők jelentős része elővételben gazdára talált.
Valaminek lassan történnie kell Újpesten. A lila-fehérek egy győzelemmel és két vereséggel kezdték a bajnokságot, megnyerték ugyan a Szuperkupát, de csak 2–2-es döntetlent értek el az UEFA selejtezőjében Feröeren a Klaksvík ellen. A klubhoz a nyáron csapatnyi játékos érkezett, akik közül jó néhányan rutinos, válogatott labdarúgók, úgyhogy már csak az eredmény és persze a jó játék hiányzik. A Megyeri útiak csak a Szuperkupa döntőjének első félidejében nyújtottak jó teljesítményt, de azóta semmi más emlékezeteset nem produkáltak. Az előző fordulóban legalább nyertek a lila-fehérek, de az elfogadható futball ekkor is elmaradt. Molnár László, az újpestiek szakmai munkáját irányító szakember lapunknak elmondta, hogy változásokat tervez az együttesben, de arról nem beszélt, hogy kik maradnak ki, illetve kik kerülnek be a csapatba. Mindenesetre valószínű, hogy a csütörtökön halovány teljesítményt nyújtó Rósa Henrik nem lép pályára a Debrecen ellen. Helyére az a Farkas Balázs kerülhet majd, aki a Klaksvík ellen a szünetben beállva jól játszott, és döntetlent érő gólt szerzett. Mindenesetre vasárnap este már világos lesz, kiket tart felelősnek a csütörtöki vereségért a szakmai stáb – azokat, akik a Loki ellen nem kapnak majd szerepet.

História

1944 tavaszán gól nélküli döntetlennel indult a két csapat történelme, aztán két év múlva a bajnok újpestiek 4:3-ra gyôztek, igaz a lilák egy évvel késôbb is bajnokok lettek, viszont ekkor már a hazaiak nyertek. Az elmúlt években a vendégek voltak fölényben, hiszen 1996 tavasza óta ötször gyôztek Debrecenben, bár legutóbb ez tavaly tavasszal sikerült nekik. Ôsszel viszont csúnyán kikaptak, amikor a hazaiak 4–0-ra gyôztek, idén tavasszal pedig megosztoztak a pontokon.

Össz. Debrecenben
Mérkôzés 58 29
DVSC-gyôzelem 9 8
Döntetlen 19 10
Újpest-gyôzelem 30 11
Debreceni gólok 72 40
Újpest-gólok 136 40
Ez persze egyelőre csak találgatás, az viszont biztos, hogy nem lép pályára Vlaszák Géza, aki a Videoton elleni mérkőzésen piros lapot és ezzel együtt egy meccsre szóló eltiltást kapott, őt az a Posza Zsolt pótolja majd, aki a Klaksvík ellen is szerepelt. Nem játszhat a sérült Lubos Kozel és Németh Tamás, az viszont elképzelhető, hogy Simek Péter leül majd a padra. A középpályás nem utazott el a gárdával Feröerre, hiszen még az MTK elleni bajnokin szenvedett bokazúzódást. Amíg a többiek a szigeteken küzdöttek, ő itthon edzett, ám egyelőre lövéseket csak ballal hajtott végre, mert a jobb lába még fáj. Bekerülhet a csapatba a friss labdarúgók közé sorolható Frantisek Kunzo. A szlovák labdarúgó csak az utazás miatt lehet fáradtabb az átlagosnál, hiszen ő egy percet sem játszott a csütörtöki találkozón.
"Épp itt lenne már az ideje annak, hogy jól játsszunk –mondta Frantisek Kunzo. –Remélem, összeszedjük magunkat, és győzünk majd Debrecenben. A DVSC ellen mindig nagyon nehéz játszani, idegenben a Debrecen ellen nekünk sem volt mostanában sok sikerélményünk. Biztos, hogy egy kicsit fáradtabbak leszünk, mint általában, de egy profi labdarúgó minden körülményhez alkalmazkodik. Nekünk nagyon oda kell figyelnünk vasárnap mindenre, hiszen ez a minimális követelmény, hajtanunk kell és küzdenünk, csak akkor győzhetünk.”
A lila-fehérek vezetőedzője, Szabó András még a csütörtöki mérkőzés előtt mondta, hogy minden ellenféltől és minden mérkőzésből lehet tanulni valamit. Lám, igaza is lett, hiszen a Klaksvík játékosai alázattal viseltettek a csapatuk és a futball iránt.
"Abból a mentalitásból, hozzáállásból, amit Toftírban láttunk, lehetne meríteni –mondta a szakember. –Ezt el kellene lesni, és erre nagyon sok mindent fel lehetne építeni. A bajnokságban legutóbb idegenben tudtunk nyerni, ezt kellene újra megtenni Debrecenben, de a jelenlegi helyzetünkben az sem lenne rossz, ha egy pontot tudnánk szerezni az igen jó formában lévő Loki otthonában. Nem hiszem, hogy bárki is panaszkodhatna komolyabb fáradtságra, mert a csütörtöki ellenfél ellen nem kellett volna különösebben megszakadni, maximum az utazás hosszúsága miatt érezheti magát néhány játékos tompábbnak. Egy komoly csapatnak bírnia kell egy héten két mérkőzést.”
A legutóbbi öt Debrecen–Újpest mérkőzés eredménye:
2001–20021–1
2001–20024–0
2000–20013–4
2000–20012–0
1999–20002–3
Az önbizalommal nincs gond

Balogh János (Debrecen): – Az Újpestnek nem úgy sikerült a rajtja, ahogy elképzelték, így a lilák mindent megtesznek azért, hogy javítsanak a mérlegükön. Csakhogy mi mindenkit meg tudunk verni Debrecenben…
Szélesi Zoltán (Újpest): –A fehérvári győzelmet szeretnénk megismételni Debrecenben. A feröeri döntetlen ellenére bizakodom, hogy sikeresek leszünk a a Loki ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik