Fabián Carinit az MU is hívja

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.08.25. 20:31
Címkék
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
Roy Keane pályafutása befejezése után szeretne belekóstolni az edzôi szakmába
El-Hadji Diouf dicséretétől hangos az Anfield Road. A hozsannázásban élen jár az arra legilletékesebb, Gérad Houllier, úgyhogy valószínűleg fényes jövő vár a szenegáli légiósra. Pontosan erre hívta fel a figyelmet a francia szakvezető is: "Néhány hónapja errefelé senki sem hallotta a nevét, de kitűnően kezdte angliai pályafutását. Még csak két bajnokit játszott, de gyorsan tanul, ezért máris tipikus Liverpool-futballista: hihetetlenül sokat fut, és kész feláldozni magát, egyszóval mintaszerű a hozzáállása, ráadásul a pálya bármely részén használható. Mindössze 21 éves, óriási karrier áll előtte” – sorolta Houllier játékosa két szombati gólján felbuzdulva.
Sir Alex Ferguson nem ilyen víg kedélyű, mert jelentős kapusgondokkal kell szembenéznie. Fabien Berthez csípősérülése nem akar gyógyulni, még edzéseken sem szabad egyelőre vetődnie a francia hálóőrnek, márpedig így aligha képes megőrizni a formáját. Így a keretben jelenleg egyetlen tapasztalt, bevethető kapus van, a ZTE ellen is látott Roy Carroll, minekutána a skót mester nagyon szeretné csapatában tudni az uruguayi Fabián Carinit (Juventus), akit nemrég kis híján megszerzett az Arsenal. (Valószínűleg csak kölcsönvételről lehet szó, hiszen az Old Traffordon sem feneketlen a kaszsza.) Rajta kívül az észt Mart Poom (Derby County) és az ír Alan Kelly (Blackburn) kerülhet még a képbe, de Fergusonnak mindenképp igyekeznie kell, mert öt nap van hátra az átigazolási időszakból.
Ha már az MU-nál tartunk: Roy Keane megerősítette abbéli, régebben már megpendített szándékát, hogy pályafutása végeztével edzőként folytassa. "Mindjárt harmincegy éves leszek, van még hátra mondjuk négy szezonom, aztán nagyon szeretnénk trénerként tevékenykedni. Vannak, akiktől sokat tanultam és mások, akiket inkább elfelejtenék. Most, hogy nem lesznek válogatott meccseim, marad elég időm arra, hogy elkezdjem az angol szövetség edzőtanfolyamát” – ismertette terveit a középpályás, aki tengernyi idejét annak köszönheti, hogy a vb előtt összeveszett az ír szövetségi kapitánnyal, Mick McCarthyval. Ha erre gondolunk, különösebb rosszindulat nélkül megállapíthatjuk, hogy Keane nem kifejezetten az a megfontolt, integratív személyiség, aki feltétlenül alkalmas lenne az edzői pályára.
S akkor még nem is szóltunk az utóbbi hetek legnagyobb botrányáról, nevezetesen, hogy Keane a News of the Worldben folytatásokban közölt életrajzában beismerte, annak idején direkt okozott súlyos sérülést a norvég Alf Inge Haalandnak. Az ügy legújabb fejleménye, hogy az angol parlament képviselője, Bob Russell feljelentést tett a manchesteri rendőrségen, követelve, hogy a hatóságok vizsgálják ki az esetet. "A szándékos erőszakos cselekmények között nem szabad abból a szempontból különbséget tenni, hogy hol történtek. A labdarúgás szereplőinek meg kell érteniük, hogy nem állnak felette a törvénynek” – mutatott rá a képviselő.
Egy másik Keane, a leedsi Robbie szintén gondban van, bár egészen más természetű problémák gyötrik. Hiába nyújtott kiemelkedőt a nyári vb-n, klubjában mindkét eddigi találkozón a kispadra kényszerült, és tekintve, hogy Terry Venables "szügyig gázol” a kiváló csatárokban – Viduka, Kewell, Fowler, Smith –, nincs rá biztosíték, hogy a jövőben ez megváltozna. Robbie elégedetlenségének hírére rögvest (sokadszor) aktivizálta magát az akut csatárhiánnyal küszködő Tottenham, állítólag lesben áll a Sunderland is, azaz elképzelhető, hogy üzlet lesz a dolog vége.
Blackburnben szerencsére teljes a harmónia, elannyira, hogy Graeme Souness vezetőedző bejelentette, rövidesen négy évvel meghosszabbítja szerződését. A mester tavaly vezette vissza a Premier League-be a Roverst, és ezek szerint az egylet a távolabbi jövőt is vele képzeli el.
Végezetül egy újabb átigazolási hír. Ha csak rajta múlik, Sir Bobby Robson hamarosan elkölti a Newcastle húszmilliomodik fontját is a nyáron: a "szarkák” menedzsere nyolc és félmilliót kínál a Feyenoord ausztrál középpályásáért, Brett Emertonért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik