Bizonyítani szeretne a bajnok

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.21. 20:49
Címkék
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
Urbán Flórián nem akarja kihagyni a meccset (Fotó: Németh Ferenc)
A bajnokavató után a zalai szurkolóknak sokáig kellett arra várniuk, hogy újra kedvenc stadionjukba látogathassanak ki, ha szeretett csapatukat akarják látni. Nos, a várakozásnak vége: a ZTE végre a saját arénájában fogadhatja a Győri ETO-t. A csapat háza táján meglehetősen sok a probléma, ugyanakkor érződik az összefogás.
Lang József, az egyesület elnöke arról számolt be, hogy pénteken Lentiben gyúráson és közös fürdőzésen vett részt a csapat, este pedig együtt vacsorázott a társaság.
"A fiúkkal való beszélgetésem után egyértelműen állítom, minden játékos átérzi pillanatnyi nehéz helyzetünket – mondta a klub első embere. – A zágrábi kisiklás után most már minden idegszálunkkal a hazai bajnokságra kell koncentrálnunk. Az együttesnél elég sok a sérült, de ebben az összeállításban is helyt szeretnénk állni az őszi szezonban remeklő győriek ellen.”
A horvátországi súlyos vereség amúgy is megrázta a csapatot, péntek este pedig újabb tragédia történt a kék-fehérek családjában: a csapat egyik meghatározó emberének, Urbán Flóriánnak meghalt az édesapja.
"Nehéz helyzetben van a csapat, de én vállalom a játékot. Elsősorban azért, mert édesapám számára szinte mindent a futball jelentett. Hétfőn már harminckilenc-negyven fokos lázzal küszködött, de azt mondta, hogy nem megy be a kórházba, mert szeretné megnézni csütörtökön a Dinamo elleni meccsünket. Aztán a találkozó napján mentővel kellett kórházba szállítani, és péntek este bekövetkezett a tragédia… – mondta elcsukló hangon a védő.

Fény és árnyék

Fôpróba. Az UEFA hattagú stábja szeptember 23-án hétfôn érkezik hazánkba, és még aznap Gyôrött kezdi el tanulmányozni a 2008-as tervezett magyarországi Eb-rendezés lehetôségeit. Ezzel kapcsolatban Gyôrött Huszár Istvánnak, az Eb 2008 Kft. projektigazgatójának részvételével fôpróbát tartottak. A próba keretében bemutatták azt az angol nyelvű, negyedórás prezentációt, amely a gyôriek „ajánlatát” tartalmazza.

Építkezés. A ZTE-stadion átépítése még folyamatban van, éppen ezért az ülôhelyek felôli részen senki sem tartózkodhat. Két pénztár lesz majd nyitva, a Zala folyó felôli részrôl lehet megközelíteni a stadiont. A klub vezetôi kérik a pulikum megértését, hiszen ha nem is zökkenômentes a hazai találkozó megrendezése, de végre saját közönségük elôtt játszhatnak a kék-fehérek, és ez nagy lelki pluszt adhat nekik.
– Biztos vagyok abban, hogy ott, fent egyetért édesapám azzal, hogy vasárnap pályára lépjek, megpróbálok minél kevesebb hibával a lehető legtöbbet segíteni az együttesnek. A vezetőim és a csapattársaim is biztattak, ezt köszönöm nekik. Annak ellenére, hogy a legutóbbi mecscsen kiütöttek bennünket, úgy érzem, jó közösséget alkotunk. Azzal pedig mindenki tisztában van, hogy csak közös összefogással mászhatunk ki a gödörből.
A most zajló bajnokság kellemes meglepetését szolgáltató együttese a Győri ETO. Az élmezőnyben tanyázó zöld-fehérek a DVSC elleni egyetlen botlásuk után gyorsan rendezték soraikat, így legutóbb a korábbi ETO-t láthatták a nézők Székesfehérvárott: a Győr imponáló győzelmet aratott, és emellett játékban is a házigazda fölé nőtt. Most azonban a bajnokcsapat otthonában kell bizonyítani, hogy az eddigi sikereket nem a véletlen szülte.
"Nagyon jó csapat vendégei leszünk – mondta Tamási Zsolt edző. – A ZTE eddigi mérsékeltebb bajnoki szereplésében több tényező is közrejátszott, így például az, hogy a stadion átépítése miatt eddig még nem játszhatott a saját pályáján, továbbá a BL- és UEFA-kupabeli szereplés is megerőltető volt. Az valószínű, hogy a zágrábi hat–nulla kissé megviselte ellenfelünket, ám azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy eztán minden erővel a hazai bajnokságra koncentrálnak majd a zalaiak, és gyaníthatóan már ellenünk is bizonyítani akarnak.”
Ami figyelmet érdemel: az ETO az eddigi idegenbeli mérkőzésein még veretlen, és sokak szerint tartható ez a sorozat.
"Mi minden mérkőzésünkre úgy készülünk, hogy győzünk – folytatta az ETO szakvezetője. – A legutóbbi, Videoton elleni székesfehérvári mérkőzésünkön is bizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk. Sajnos, sérültjeink ezúttal is vannak, ezért a középhátvéd, és az egyik középpályás kijelölésén gondolkodnom kellet. Kellemetlenül érint bennünket, hogy a gólerős Igor Nicsenko a sárga lapjai miatt ezúttal nem léphet pályára.”

Idegenbeli veretlenségéért küzd a Győr

Bozsik Péter (ZTE): – Kétségkívül nehéz meccs lesz, vereség, sérülések, családi gyász, és még sorolhatnám a problémáinkat, de közönségünk támogatásával szeretnénk már az ETO ellen talpraállni.

Böjte Attila (Győr): –Eddig négy ízben léptünk vendégként pályára, és ezeken tíz pontot gyűjtöttünk. Ezúttal is az idegenbeli veretlenségünk megtartásáért fogunk küzdeni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik