Kapusparádé a londoni derbin

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2002.09.24. 21:32
Címkék
Ne tévesszen meg senkit a gól nélküli eredmény: óriási mérkőzést játszott egymással a Fulham és a Chelsea a fővárosi rangadón (a pillanatnyi forma, illetve a helyezések alapján nyugodt szívvel használhatjuk ezt a kifejezést). Nem teljesen indokolatlanul hencegett Mohamed Al Fayed a kezdés előtt azzal, hogy a klubja a legjobb úton halad a "Nyugat-London óriásává válás” felé. Ha nem is tudott visszavágni az áprilisi FA-kupa-elődöntőn elszenvedett vereségért a Fulham, alaposan megizzasztotta a Chelsea-t.
Premier League

7. forduló, hétfô esti mérkôzés: Fulham–Chelsea 0–0
Az élcsoport: 1. Arsenal 17 pont, 2. Liverpool 15, 3. Chelsea 13 (13–8), 4. Tottenham 13 (11–9), 5. Leeds 12
Premier League

7. forduló, hétfô esti mérkôzés: Fulham–Chelsea 0–0
Az élcsoport: 1. Arsenal 17 pont, 2. Liverpool 15, 3. Chelsea 13 (13–8), 4. Tottenham 13 (11–9), 5. Leeds 12
Carlo Cudicini hiába állt a gólvonalon, csaknem annyira elfáradhatott, mint csapattársai. Steed Malbranque, Barry Hayles és mindenekelőtt Inamoto Junicsi ugyanis az első pillanattól fogva fergeteges tűz alá vették az olasz hálóőr kapuját, akin azonban képtelenség volt kifogni. A "kékek” Jimmy Floyd Hasselbainkkel és Gianfranco Zolával a csatársorban álltak föl, Eidur Gudjohnsen ezúttal is csak a kispadra ülhetett le. Edzőjük, Claudio Ranieri immár századik angol bajnokiján foglalt helyet ugyanott, és azt kellett látnia, hogy Edwin van der Sar szintúgy nagy bravúrokkal tartja a frontot holland–olasz ékpárjával szemben. Ilyen kapusteljesítmények mellett nem is születhetett más eredmény, mint 0–0, amellyel azonban mindkét fél elégedettnek tűnik.
"Nagyszerű meccs volt ez mindkét csapat számára. Rendkívül gyors volt a játék, nagy volt rajtunk a nyomás, nem hagyhattunk ki egy pillanatra sem. Inamoto borzasztó veszélyes futballista” – mondta Ranieri. "Kis híján megnyertünk egy nagy csatát. Jobb érzés lenne, ha megszereztük volna a három pontot, de nem panaszkodhatok. Egyre javulunk, lassanként végleg hozzászokunk az első osztály követelményeihez” – emelte ki Jean Tigana, a Fulham francia vezetőedzője.
Mint ismeretes, az UEFA a jövőben megpróbálja csökkenteni a labdarúgók terhelését – elsőként a Bajnokok Ligájában –, s a hét végén a FIFA is megerősítette, hogy egy olyan szabályozást fontolgat, amely korlátozná az egy szezonban lejátszható meccsek számát. Sir Alex Ferguson, a Manchester Uni-ted szakvezetője támogatásáról biztosította e törekvéseket, de hozzátette, nehéz dolguk lesz az illetékeseknek. "Könnyű kimondani valamit, de egészen más megpróbálni érvényesíteni. Amikor tíz éve megalakult a Premier League, az volt a deklarált szándék, hogy menjünk le évi 34 bajnokira, ami 18-as létszámot feltételez. Aztán a legtöbben visszakoztak, csak mi és az Arsenal tartottunk ki végig a csökkentés mellett, mert láttuk előre, merre megy a futball. A legtöbb csapat túlságosan fél a kieséstől, ráadásul a több meccs több pénzt hoz a konyhára” – elemezte a hazai helyzetet a skót szakember. Ugyancsak az MU-hoz kapcsolódó hír, hogy az FA október 15-re tűzte ki a meghallgatást Roy Keane, illetve önéletrajzi írása ügyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik