Sok a sérült a bajnokcsapatban

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.24. 20:26
Címkék
Sopronban két napja zuhog az eső, és a kiadós csapadék igencsak eláztatta a Káposztás utcai sporttelep centerpályájának talaját. Ennek ellenére a pályamunkások mindent megtesznek azért, hogy elfogadható körülmények között rendezzék meg a mérkőzést, ami a Zalaegerszeg augusztusi Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzése miatt maradt el. Akkor az egerszegiek a Manchester United ellen készültek, és a soproni együttes – bár az akkori szakvezető, Bognár György a fenntartásait is hangoztatta – természetesen hozzájárult a mérkőzés halasztásához. A szerdai összecsapást kellemes hangulatban várhatják a hazaiak, hiszen a bordó-szürkék előző három tétmérkőzésükön (a Tapolca elleni kupameccsen, illetve a Békéscsabával, valamint a Videotonnal vívott bajnokin) győztesen hagyták el a pályát. Nem véletlen, hogy a Sopronban eddig százszázalékos mérlegű edző, Komjáti András is bizakodva várja az összecsapást.
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
Az idén már négy gólt szerzô soproni Tóth Mihályra (sötét mezben) újra fôszerep vár (Fotó: Németh Ferenc)
"Ez a találkozó háromesélyes – hangsúlyozta Komjáti. – Jó lenne folytatni a győzelmi sorozatunkat, de lehet, hogy ezúttal meg kell majd elégednünk az egy ponttal is. A pálya talaja rendkívül nehéz, meglátjuk, melyik csapat tud jobban alkalmazkodni a körülményekhez. Hatalmas küzdelem várható, remélem, hogy a szurkolóink a rossz idő ellenére is kijönnek majd a stadionba. A bajnok játékoskerete nagyon erős, még akkor is, ha sérülések, eltiltások nehezítik Bozsik Péter munkáját. A magunk részéről mindent megteszünk majd, hogy ne szakadjon meg jó sorozatunk, ugyanakkor, megismétlem, ez a mérkőzés háromesélyes.”
A múlt csütörtökön érthetően lehangolt társaság benyomását keltette Zágrábban a Zalaegerszeg. Vasárnapra jelentősen megváltozott a helyzet, hiszen az őszi szezonban kiválóan szereplő Győrt hazai pályán magabiztosan legyőzték 2–0-ra a kék-fehérek. Érződött a vezetőkön és a játékosokon is, hogy a legjobbkor jött a győzelem.

Fény és árnyék

Üzenet. Noha Komódi Lászlót a hét végén sérülés miatt már a 20. percben le kellett cserélni volt csapata, a Videoton elleni meccsen, a középpályást mégis kellemes meglepetés érte. A Videoton-szurkolók ugyanis egy hatalmas transzparensen üzentek a játékosnak, miszerint még mindig hálásak neki a fehérvári teljesítményéért. Komódi annak idején valóban sokat tett a piros-kékekért, a nyáron mégis távoznia kellett. A fehérvári ultrák ennek ellenére szeretik a játékost, aki az interneten keresztül már meg is köszönte a drukkereknek a gesztust.

Sérülések. A ZTE vezetése a nyári átigazolási idôszakban arra is gondolt, hogy a nemzetközi szereplés és a hazai bajnokság feszes menetében több játékos is kidôlhet a sorból. Ez most bekövetkezett. Annak ellenére, hogy Szamosi Tamás valószínűleg már játszhat, öt sérültje van a bajnoknak. Noha az ETO ellen nyerni tudtak az egerszegiek, nincs könnyű helyzetben a szakmai stáb, hiszen a kezdô tizenegybe jelölt labdarúgók közül többen nem az eredeti posztjukon szerepelnek majd a soproni mérkôzésen.
"Nagyon kellett az ETO elleni siker, de ez a három pont még nem jelenti azt, hogy minden rendben lenne – fejtegette Bozsik Péter pályaedző. – Az viszont kétségtelen, hogy a siker visszaadta a játékosok hitét és az önbizalmat is. Erre égetően szükségünk volt, mert a debreceni vereség után Zágrábban is kikaptunk, és lelkileg kicsit összezuhant a társaság. Most már szerencsére nem érzem a játékosokon, hogy pszichésen válságban lennének. Sopronban mindig küzdelmes meccseket játszottunk, viszont személy szerint nekem nem sok sikerélményem volt eddig a Matáv pályáján, hiszen sem a Vasassal, sem pedig a ZTE-vel nem tudtam nyerni. Abban reménykedem, hogy megszakad ez a rossz sorozat. Jó hír, hogy Szamosi Tamás sérülése, amit egy medvepuszi okozott, egyre inkább javul, és elképzelhető, hogy a védő rendelkezésre állhat. Csóka Zsolt eltiltása is lejárt, így ő ott lehet a csapatban.”
A ZTE szerdán 11 órakor kel útra, Rábapatyon ebédel a társaság, és ezt követően utazik tovább Sopronba.
"A múlt héten nehéz meccseket játszottunk, a győri találkozón ráadásul a mély talaj miatt fizikálisan a szokottnál is jobban elfáradtunk – mondta a csapatkapitány Kocsárdi Gergely. – A keddi edzésen azonban szerencsére ez már nem érződött a társaságon, ezért én is abban reménykedem, hogy hosszú idő után ismét nyerni tudunk Sopronban. Emlékeim szerint 1994-ben Fujsz Ferenc találatával elhoztuk a három pontot a hűség városából, és most is erre készülünk.”
A zalaiakkal kapcsolatos információ még, hogy a középhátvéd Urbán Flórián napokban elhunyt édesapját szeptember 30-án, hétfőn 13.30 órakor kísérik utolsó útjára a Megyeri úti köztemetőben.

A győzelmek ellenére sem elégedettek

Fehér Zoltán (Sopron): – Noha nyertünk két meccset, mégsem lehetünk elégedettek. Ahhoz, hogy folytassuk a felzárkózást, szerdán is győznünk kellene.

Faragó István (ZTE): – Örülök a vasárnapi helytállásnak, a gólpasszomnak. Remélem, Sopronban ott folytatjuk, ahol az ETO ellen abbahagytuk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik