A kicsik fogadkoznak: nem félnek

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.27. 22:50
Címkék
,,A videós elemzés megerősítette az FTC elleni mérkőzést követő véleményemet, miszerint igen jól védekeztünk, a támadójátékunk viszont igencsak felejthető volt – mondta Szentes Lázár, a DVSC vezetőedzője. – A Ferencváros szemlátomást tartott tőlünk, ezt igazolja, hogy az első félidőben szinte kapura sem rúgtak a zöld-fehérek. Hazai környezetben a Siófok ellen sem lehet félnivalónk. A vendégeink szervezetten védekező csapatot alkotnak, ám egész héten arra készültünk, hogy megbontsuk a soraikat, és remélem, nem lesz hiábavaló a munkánk. Úgy érzem, a játékosaimat az is motiválja, hogy győzelem esetén felkapaszkodhatnánk a harmadik helyre.”

Meg kell fékezni az újoncot

Balog Zsolt (DVSC):
– Két, jó formában lévô gárda csap össze vasárnap. Szeretnénk megfékezni az újonc Siófokot. Nehéz lesz, de bízom a sikerben.

Csank János (Siófok):
– Bár nem mi vagyunk a favoritok, mégis háromesélyesnek tartom az összecsapást. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, és legalább egy pontot elhozni Debrecenbôl.


Pihenô. Szabó János felépülésére már nagyon várt Szentes Lázár vezetôedzô. A DVSC középpályásának azonban részben kiújult a korábbi sérülése, ám az orvosi vizsgálatok szerint azonban nincs komolyabb baj, ezért egy-két hét múlva újra csatasorba állhat a játékos.

Pálya. Gyönyörûen virít az Oláh Gábor utcai stadion gyepszônyege. Ez egyrészt a nyár végi mûtrágyázásnak, másrészt az elmúlt napok csapadékos idôjárásának köszönhetô. Ez utóbbi miatt egyébként – éppen a talajt kímélendô – a Loki kiszorult a saját sporttelepérôl és a szomszédos nagyerdei stadionban edzett.
Sok a sérült és beteg labdarúgó Siófokon. Az viszont biztos, hogy ott lehet a debreceni pályán Alekszandar Pantics, a siófokiak új "csillaga”, aki legutóbb az Újpestnek győztes gólt lőtt. A 203 centiméter magas védő gyorsan a siófoki közönség kedvence lett.
"Jó csapatba kerültem, ahol nagyszerűek az edzők és az edzések is – vélekedett Alekszandar Pantics. – Az eltelt nyolc forduló során lassan megismerkedtem a mezőnnyel, és véleményem szerint az alapszakasz végén nem kizárt, hogy benne leszünk az első hatban. Tetszik, hogy Magyarországon több a néző a meccseken, mint Jugoszláviában. Valaha persze ott is nagyon szerették a focit, de nagy közönség ma már inkább csak Belgrádban van. Az is feltűnt, hogy itt gyorsabban kell játszani, míg odahaza gyakrabban elvállalnak egy-egy cselt a futballisták. Gyorsan ment a beilleszkedés, ebben sokat segített a szerb Almír Filipovics, hiszen mással eleinte nem tudtam megértetni magam. Most már tanulgatom a magyar nyelvet, hátvédtársammal, Kuttor Attilával pedig az angol és a magyar sajátos keverékét használjuk a pályán. Debrecenben megmutatjuk, hogy bár kis csapat vagyunk, nem ijedünk meg a nagyoktól sem.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik