A láthatatlan mérkőzés előtt

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.27. 22:37
Címkék
Annak ellenére, hogy a nézők nem tekinthetik meg a mérkőzést, a stadionban komoly biztonsági intézkedésekre van szükség – tájékoztatott bennünket Varga Endre főrendező. A biztosítás formája most megváltozik, a belső rendre felügyelők lesznek kevesebben, a stadionon kívül viszont jelentősebb lesz a biztonsági szolgálat és a rendőrségi jelenlét. A stadion környékét ugyanis lezárják, tehát elképzelhetetlen, hogy a szurkolók mondjuk az utcáról figyeljék a mérkőzést. Nem árt tudni: a rendezőket egy-két ügyes trükkel kijátszókat a rendőrség elvezeti, vagyis egyértelmű, hogy felesleges kísérletezni a bejutással.

Már az éremrôl álmodoznak

Predrag Gajics (Videoton):
– A három pont megszerzése a célunk. Ha játéklehetôséget kapok, igyekszem a bizalmat jó játékkal s lehetôség szerint góllal meghálálni.

Kocsárdi Gergely (ZTE):
– Újabb nehéz és fontos meccs elôtt állunk. Ahhoz, hogy továbbra is éremesélyesek maradjunk, sikerrel kell vennünk ezt az akadályt.


Harc. Balog Csaba korábban a ZTE alapemberének számított, de az idén viszonylag kevés lehetôség jutott neki, az esetek többségében csak csereként léphetett pályára. Becsületére váljon, ha bizalmat kapott, bizonyította, még ma is a Zalaegerszeg erôsségei közé tartozik. Ezek után aligha meglepô: a szorgos középpályás visszaszerezte helyét a kezdôcsapatban.

Pihenô. Balszerencsés játékos Szalai Tamás. Térde nemrég elkezdett rakoncátlankodni, és a rövid pihenô nem vezetett eredményre: a terheléseknél ismét jelentkezett a sérülés. Éppen ezért most kéthetes pihenôt írtak elô számára az orvosok. Fehérvárott azt remélik, hamarosan elmúlnak Szalai panaszai, és akkor visszatérhet a pályára.
Aki viszont könnyedén bejut majd a Sóstói-stadionba, az az a Róth Ferenc, aki 16 évesen robbant be Fehérvárott az élvonalba, ahol a Videoton színeiben 90 mérkőzést játszott, de aztán Egerszegre távozott, onnan pedig a nyáron igazolt vissza nevelőklubjához.
"Nagyon kellemes két és fél évet töltöttem a ZTE-nél – mondta a középpályás. – Az Egereszeg lényegesen jobb együttes annál, amire a jelenleg elfoglalt pozíciójából következtethetnénk. Eddig mi sem remekeltünk, nagyon sok pontot elhullajtottunk, de remélem, ez rövid időn belül megváltozik.”
A zalaiak számára meglehetősen feszes a program a nemzetközi megméretések és a honi bajnokságban elmaradt találkozók miatt. Legutóbb szerdán, Sopronban léptek pályára a kék-fehérek (2–2 lett a vége), és bizony Bozsik Péter nem volt elájulva a produkciójuktól.
"Továbbra is hiányérzetem van a soproni meccsel kapcsolatban – jelentette ki a szakember. – Remélem, a folytatásban javul a teljesítményünk. Szombaton a Videoton otthonában, majd azt követően az Üllői úton lépünk pályára, ha ezeken a találkozókon sikerül négy pontot szereznünk, akkor nem lesz gond, tartjuk majd a lépést ellenlábasainkkal. Ez rendkívül fontos, hiszen nem szeretnénk úgy kezdeni a válogatott mérkőzések utáni sorozatot, hogy ne legyen reális esélyünk a dobogóra kerülésre. Képesnek tartom a csapatot arra, hogy a két mérkőzésre kitűzött célt teljesítse.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik