A Megyeri úton is a csönd lesz az úr

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.09.27. 22:43
Címkék
A néma csönd lesz az úr szombaton a Megyeri úti stadionban. Az Újpest és a Kispest játékosai úgy futnak majd ki a pályára, hogy csak a klubvezetők, a rendezők és a sajtó munkatársai lesznek ott a lelátón. Gyaníthatóan egyik csoport sem teremt majd olyan hangulatot, amilyet a táborok szoktak. Persze a drukkerek sem jókedvükben maradnak távol a bajnokitól: a liga azért zárta be két mérkőzésre a Megyeri úti stadiont, mert a Ferencváros legutóbbi vendégjátéka alkalmával botrányos jeleneteknek lehettünk szemtanúi a lelátón.

A vendégek gyôzelmet remélnek

Farkas Balázs (Újpest):
–Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak egy gyôztes meccsen. Zárt kapus találkozón még nem játszott jól az együttesem, remélem, ez szombaton nem így lesz.

Téger István (Kispest):
– Gyôznünk kell. Bravúrokra van ugyanis szükségünk, hogy a csapat bent maradjon az élvonalban. Remélem a lefújás után már nem csak hat pontja lesz a Kispestnek.


Egészség. Míg az egyik oldal gondokkal küszködik, a másiknál minden rendben van. A kispesti szakvezetés körében úgyhogy legalábbis bizakodásra ad okot, hogy a keretben egyetlen sérült játékos sincs. A hét elején még néhányan enyhébb megfázással bajlódtak, ám a betegek már meggyógyultak, s teljes erôbedobással készülnek az újpseti megméretésre.

Sérülés. Szabó András, az Újpest vezetôedzôje kezdett megnyugodni, amikor szép lassan majd minden sérült játékosa felépült. Szerdán az Ôrbottyán elleni edzômeccsen már Radek Sloncík és Simek Péter is pályára lépett, ám ezen a találkozón Lerant Pétert és Szélesi Zoltánt is megrúgták, emiatt nem teljesen egészségesek. A szakembernek így megint egy szûkebb keretbôl kell válogatnia a Kispest elleni meccs elôtt.
Újpesti oldalon feljegyezhetünk néhány változást a Siófokon legutóbb látott kezdőcsapathoz képest. Kimaradt Tamási Zoltán, akinek a helyére a középpályáról Korolovszky Gábor húzódik vissza a védelembe. Bekerül a középső alakzatba a szlovák Frantisek Kunzo és a nyáron igazolt Farkas Balázs.
–Sajnos Rósa Henrik továbbra is sérült, így rá nem számíthatok –mondta Szabó András vezetőedző. –Frantisek Kunzo és Farkas Balázs Siófokon csereként már lehetőséget kapott, és úgy ítélem meg, hogy beállásukkal stabilabbá vált a középpályás játékunk, ezért most nekik adok esélyt a bizonyításra.
–Nekik sem lesz könnyű dolguk, hiszen nemcsak a Kispesttel, hanem a szokatlan körülményekkel is meg kell majd szenvedniük.
–Nézze, ez a csapat most a huszonnegyedik órában van, nincs mese, már össze kell állnia a gárdának, és jó játékkal nyernie kell. Mint az már nyílt titok, a játékosok komoly büntetést kaptak csütörtökön, és ha a következő három mérkőzést nem nyerjük meg, akkor újabb levonásokra számíthatunk. Nincs más választásunk tehát, nyerni kell a Kispest elleni találkozón. Nem szabad foglalkozni a játékosoknak azzal, hogy kong a lelátó.
A lila-fehér klub vezetői nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy maradjanak távol a Megyeri úti stadiontól, mert ezzel újabb, sokkal komolyabb büntetés előzhető meg. A mérkőzésre a bérletesek, a szponzorok és a VIP-belépővel rendelkezők sem léphetnek be.
A gyenge bajnoki rajtot követően az utóbbi két meccsen egyaránt három gólt ért el a Kispest. Más kérdés, hogy az egyik esetben ez elegendő volt a győzelemhez, a másik esetben nem: a Dunaújvárosban szerzett hármas révén a fővárosi egylet elhozta a pontokat a Dunaferr otthonából (1–3), ám az MTK ellenében ugyanennyi gól már kevésnek bizonyult a Bozsik-stadionban (3–5).
"Akár a három pontot is otthon tarthattuk volna az MTK ellen – vélekedett Piroska Attila, aki kétszer köszönt be Hajdu Attilának. –Annak ellenére, hogy pont nélkül hagytuk el a gyepet, nem búslakodunk: a mutatott produkció ugyanis önbizalommal tölt el bennünket. Úgy érzem, a csapat jól játszik, és remélem, Újpesten az eredményen is megmutatkozik majd, hogy egyre jobbak leszünk. Kijelentem: győzni megyünk a Megyeri útra.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik