Műtét várhat Waltnerre

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.10.02. 22:25
Címkék
Bár a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szövetség, az IFFHS legutóbbi rangsorában a huszadik helyezett Boca Juniors a legjobb argentin csapat a világon, azonban a "genovaiakat” jelenleg ez nem érdekli. Az arany-kékeknél áll a bál a legutóbbi hetek eredménytelenségei miatt: a Boca már a csoportmérkőzések után kiesett a Copa Sudamericanából, míg a bajnokságban öt ponttal van lemaradva a listavezető Independientétől. Az új igazolások – Sosa, Cascini, Donnet, Ibarra és Equi González – nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a csatárok gólképtelenek, Riquelme távozása óta nincs vezére a csapatnak, amely a mérkőzések végén egyszerűen elfárad, így egyre többször hallani Oscar Tabárez edző menesztéséről. (Alfio Basiléval, Miguel Angel Brindisivel és Carlos Bianchival folyamatos kapcsolatban van a Boca vezetése.) Az ideges hangulatban sajnos honfitársunknak, Waltner Róbertnek sem mennek fényesen a dolgai. A csatárnak kiújult a bokasérülése, emiatt felröppent a hír, hogy decemberben távoznia kell a Boca Juniorstól.
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
Waltner Róbert bokája továbbra is fáj
– Két héttel ezelőtt még nagyon örült, hogy végre meggyógyult a bokája, és az edzéseken is egyre jobban teljesített, ontotta a gólokat. Mi történt azóta?
– Sajnos a jobb bokámon megint kiújult a sérülésem, dacára a folyamatos kezeléseknek – válaszolta lapunk érdeklődésére Waltner. – A bokámban található ciszta körüli terület megint folyadékkal töltődött fel, az edzéseket és a meccseket állandó fájdalommal tudom csak végigjátszani. Az orvosok ezért nem bíztatnak sok jóval, és lehet, hogy elkerülhetetlen lesz a sebészi beavatkozás. Ezt én is százszázalékosan támogatom, de csak abban az esetben, ha a műtétnek köszönhetően felépülök. Ha a szike a végső megoldás, akkor állok elébe az operációnak!
– A sérüléseiről állandóan írnak az argentin újságok, sőt, az Olé című sportnapilapban egy bíráló cikk is megjelent. A cikk szerzője azt írja, hogy a Boca decemberben felbontja az ön szerződését.
– Én is olvastam az ominózus cikket, és fel vagyok háborodva. Az újságíró a hasára ütve írta meg a cikket, amely az ő magánvéleményét tükrözte.
– Azaz a Boca részéről nincs hivatalos állaspont?
– Így van. A klubvezetés semmi hasonlót sem mondott nekem. És meg kell mondanom, furcsa lett volna, ha ilyet mondanak. Amikor júliusban a Bocához érkeztem, a két szigorú orvosi vizsgálaton azt állapították meg, hogy egészséges vagyok. Azaz én már a Boca Juniors színeiben sérültem meg. Az a véleményem, hogy csak azért, mert önhibámon kivül beteg lettem, a Boca egyoldalúan nem bonthatja fel a szerződésemet.
– És ha mégis?
– Mivel egy évre írtam alá, a szerződésem felbontása azt jelentené, hogy a félévi fizetésemet egy összegben ki kellene fizetnie a klubnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik