Egyetlen találat a házigazdák álma

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.05. 21:36
Címkék
Ha kényszerből is, de alaposan fel kell forgatnia csapatát Garamvölgyi Lajosnak, a békéscsabaiak mesterének, ugyanis a keretben hirtelen megszaporodtak a sérültek. Így aztán a hosszú ideig a tartalékok közé száműzött brazil labdarúgó, Ademar Braga is szóhoz juthat a két lila-fehér együttes összecsapásán.
História

Bár a két csapat már 1945-ben is találkozott egymással, randevúik csak 1975-tôl váltak rendszeressé. Az elsô békéscsabai gyôzelemre egészen az 1984–85-ös bajnokságig kellett várni, igaz, ekkor négy gólt is rúgtak a viharsarkiak.
Össz. Békécs.
Mérkôzés 46 23
B.csabai gyôzelem 5 5
Döntetlen 14 9
Újpesti gyôzelem 27 9
B.csabai gólok 74 32
Újpesti gólok 47 42
História

Bár a két csapat már 1945-ben is találkozott egymással, randevúik csak 1975-tôl váltak rendszeressé. Az elsô békéscsabai gyôzelemre egészen az 1984–85-ös bajnokságig kellett várni, igaz, ekkor négy gólt is rúgtak a viharsarkiak.
Össz. Békécs.
Mérkôzés 46 23
B.csabai gyôzelem 5 5
Döntetlen 14 9
Újpesti gyôzelem 27 9
B.csabai gólok 74 32
Újpesti gólok 47 42
,,Nálam még nem kapott bizonyítási lehetőséget Braga – mondja Garamvölgyi Lajos. – Most akár bejátszhatja magát a kezdőbe. Pllanatnyilag ez tűnik a legerősebb csapatnak, hiszen néhány kulcsemberünket kénytelenek vagyunk nélkülözni.”
Azzal is tisztában vannak Békéscsabán, ha az Újpest egy kicsit összekapja magát, akkor akár gólparádét is rendezhet, de a csabai öltözőben ettől függetlenül bizakodó a hangulat.
,,Az utóbbi mérkőzéseken rendre három gólt kaptunk – fejtegette Garamvölgyi Lajos. – Most úgy gondolkodunk, hogy ha sikerül kapott gól nélkül zárni a csatát, és a hazai környezetben remélhetően adódó néhány helyzetünkből legalább egyet gólra váltunk, begyűjthetjük a három pontot. Persze ehhez az előző fordulókban látottnál bátrabban és agresszívebben játszó középpályássorra lesz szükségünk. Mert eddig a fedezetsorunk nem úgy működött, ahogy szerettük volna.”
Ami a vendégeket illeti, az Újpest igencsak biztatóan futballozott a Kispest ellen. A Megyeri útiak könnyedén szereztek négy gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést, ám a lefújás előtt, csakúgy, mint azt megelőzően Siófokon, két gólt kaptak. Az Újpest számára tehát egyszerű a feladat: a 89. percig minimum háromgólos előnyt kell szereznie, mert akkor legalább egy góllal nyer… Persze a vendégek szeretnék megúszni kapott gól nélkül a csabai kirándulást, hiszen a bajnokságban már így is a negyedik legtöbb gólt kapták (igaz, a második legtöbb találatot szerezték). Ennek ellenére az élvonal egyik legjobb csatárkettőséből, a Horváth Ferenc és Kovács Zoltán duóból egyik játékos sem tagja a válogatott keretnek (őket a Paris Saint-Germain elleni csütörtöki kupavisszavágó második félidejében lehívta a pályáról Szabó András vezetőedző, mondván, hadd pihenjenek a vasárnapi bajnokira), viszont a védelemből Korolovszky Gábor és Juhár Tamás is ott van Gellei Imre szövetségi kapitány kiszemeltjei között…


Lapsánszki Tamás (Békéscsaba): – Új kihívás számomra, hogy az edzőnk ezúttal védekező feladattal bízott meg, de emiatt nem fáj a fejem. Sokkal inkább szorítok azért, hogy nyerjünk az Újpest ellen.

Szabó András (Újpest): –Ez egy kötelező győzelem, de nagyon nehéz lesz. A Békéscsaba biztos mindent megtesz azért, hogy növelje pontjainak számát, de nekünk sincs más választásunk.

Fény és árnyék

Büntetés. Komoly tétje van az újpestiek számára a békéscsabai mérkőzésnek. A budapesti lila-fehérek egy sorozat közepette vannak, s a Kispest elleni találkozó előtt a klub vezetői kihirdették: amennyiben a csapat nem nyeri meg az előtte álló három mérkőzést, kemény pénzbüntetésre számíthat. Nos, az első győzelmet a múlt héten megszerezte az Újpest.

Biztosítás. A békéscsabai mérkőzést 150 rendőr biztosítja A mérkőzés miatt vasárnap 13 és 18 óra között a város több pontján forgalomkorlátozásra, útlezárásra, terelésre kell számítani. A Kórház utcát a gépjárműforgalom elől teljesen lezárják.
A legutóbbi öt Békéscsaba-Újpest mérkőzés eredménye:
1997–19981–2
1996–19971–3
1995–19963–2
1994–19950–0
1993–19942–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik