A felsőházba igyekszik a bajnok

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.18. 23:15
Címkék
Az egyre jobban csinosodó, ám még közel sem ideális környezetet teremtő ZTE-stadionban látja vendégül a bajnok az eddig remeklő Siófokot. A találkozó iránt nagy az érdeklődés, éppen ezért elővételben is árusították a jegyeket. Bozsik Péter pályaedző optimistán várja a válogatott mérkőzések miatti szünetet követő folytatást.
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
Gaál László (jobbra) nem bánja a váltást
"Nagyon fontos sorozat előtt állunk, hiszen hét mérkőzést játszunk itthon – mondta Bozsik Péter, a ZTE szakvezetője. – Ez nem azt jelenti, hogy könnyű a dolgunk, de ha a tőlünk joggal várt teljesítményt nyújtjuk, dobogós helyen zárhatjuk az őszt. A szombati mérkőzés azért fontos, mert a Siófok ellenlábasunk a felső házba kerülésért zajló versenyfutásban. Azt is tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz feltörni a vendégek védelmét, hiszen Csank János együttesei mindig tudatos, szervezett futballt játszottak. Ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy három ponttal gazdagabbak legyünk.”
Hasonlóan vélekedett Lang József, az egyesület elnöke is.
Még a gyepszônyeg is ellenfél lehet

Turi Géza (ZTE): – Úgy tűnik, csúszós és mély lesz a talaj, ez bizonyosan megnehezíti a dolgunkat. Jó csapatot fogadunk, de úgy érezzük, nekünk van nagyobb esélyünk a sikerre.
Szabó Csaba (Siófok): – Nagyon jó csapatnál vendégeskedünk, de mi is eredményesen szerepelünk. Így aztán a minimális célt, a pontszerzést teljesíthetjük, de ehhez végig oda kell figyelnünk.
"Szurkolóink kiéheztek a jó futballra, a válogatott szerencsére elkényeztette őket, és örülök annak, hogy a mi csapatunkból ketten is részesei lehettek a Svédország, illetve a San Marino elleni sikernek – mondta az elnök. – Remélhetőleg hazai környezetben bátor támadójátékot tudunk produkálni a Siófok ellen. Abban bízom, meglesz az eredménye az elmúlt napok gyakorlásának, és már szombaton győzelemmel folytatjuk a szereplésünket. Erre azért is nagy szükség lenne, mert mindenképpen ott szeretnénk lenni a szűkebb élmezőnyben, hiszen az a célkitűzésünk, hogy a következő esztendőben is kiléphessünk a nemzetközi porondra.”
Építkezés. Az utóbbi hetekben, hónapokban gyakori beszédtéma a stadionrekonstrukció. Különbözô vélemények hangzanak el, Egerszegen viszont annak örülnek, hogy szép csendben, de azért épülget a stadion. A két kapu mögötti rész már majdnem elkészült, és az öltözô feletti lelátószakaszon is sok oszlopot leraktak már a kivitelezôk.

Idôjárás. Az elmúlt napok esôzései miatt rendkívül mély lett a ZTE-pálya talaja. A klubvezetôk attól tartanak, ha nem javul az idôjárás, a hét végén teljesen irreális talajú játéktér fogadja a pályára lépô csapatokat. Abban bíznak, az égiek megkönyörülnek, és az esôt a napfény váltja majd fel.
Míg a zalaegerszegiek hazai menetelésre készülnek, a Siófok soron következő három mérkőzését idegenben játssza majd. A siófoki labdarúgók közül talán Gaál László készül a legizgatottabban a szombati találkozóra, hiszen ő a ZTE saját nevelésű futballistája.
"Jól döntöttem, amikor a klubváltásra szavaztam – mondta Gaál László. –Több játéklehetőséghez jutok Siófokon, és nagyszerű a közösség is. Az eredményeink is jók ebben az évben, és szeretnénk ezt a sorozatot folytatni a bajnok otthonában is. Tudjuk, hogy a zalaegerszegiek ellen senki sem mehet biztosra, de ha ugyanazt a teljesítményt nyújtjuk, mint az elmúlt hetekben, akkor pontot, sőt pontokat is szerezhetünk.”
Gaál László elárulta még, fölöttébb örülne, ha sikerülne gólt szereznie, de még ennél is boldogabb lenne, ha az első kör végén a Siófok dobogón maradna.
Csank János vezetőedző azt hangsúlyozta: jelentős megméretés előtt áll együttese, de ő most is azt tartja a legfontosabbnak, hogy legyen tartása a csapatának.
"Eddig ennek az igénynek megfeleltek a játékosok, és azt hiszem, erre lehet alapozni a továbbiakban is” – tette hozzá a szakember.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik