Drukkerek és rendőrök nélkül

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.18. 23:22
Címkék
Némi túlzással: évek óta rangadónak számít a két csapat találkozója, hiszen érmes helyezésért küzdöttek, küzdenek a felek. Így rendre ezrek voltak kíváncsiak a VideotonFerencváros összecsapásra. Most azonban a nézők kimaradnak a jóból& Ugyan sokáig reménykedtek a vezetők, hogy a fellebbezés következtében a Fradi elleni mérkőzésre kinyithatnak a Sóstói-stadion pénztárai, mégsem lesz így.
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Szűcs Lajos azt reméli, a székesfehérvári játékosok nem járnak majd túl az eszén
Pedig péntek déltájban volt esély a "nyilvános” meccsre. A Magyar Labdarúgóliga fellebbviteli bizottsága tudniillik délelőtt kihirdette: formai hibákra hivatkozva törli a fegyelmi bizottság döntését, amely szerint a székesfehérvári csapatnak a Videoton–Győr mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt két mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Ekkor valóban úgy tetszett: a szurkolók ott lehetnek a lelátón. Szigli István, a Videoton sportigazgatója rögvest megkereste a rendőrséget, ám hamarosan nemleges választ kapott arra vonatkozóan, képes-e a hatóság biztosítani a rendet. A rendőrséget legalább tíz nappal az esemény előtt szokás értesíteni, négy-öt nappal korábban pedig megkötni a szerződést. Továbbá gondot okozott, hogy egy nap alatt képtelenség összetoborozni a belső biztosításhoz szükséges 140 főt.
Ott folytatnák, ahol abbahagyták

Dvéri Zsolt (Videoton): – Szeretnénk a kéthetes szünet után ott folytatni a szereplésünket, ahol abbahagytuk: a legutóbbi két fordulóban pontokat szereztünk, és most is bízom benne, hogy ez sikerül.
Garami József (FTC): – Tavaly komoly játékerôt képviselt a Videoton, most váltakozó teljesítményt nyújtanak Dvériék. Ettôl függetlenül biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk Fehérvárott.
Nemcsak az időhiány okán, hanem azért is, mert az önkormányzati választások előtti napon rengeteg rendőr kapott szabadnapot. Úgyhogy (noha határozat nem tiltja: a fegyelmi bizottság várhatóan kedden tárgyalja újra az ügyet) a nézők nem lehetnek ott a stadionban… Szigli roppant sajnálatosnak tartja a történteket, hiszen a zárt kapuk sem a szurkolóknak, sem a klubnak nem kedveznek: az elöljáró becslése szerint megközelítőleg öt-hat millió forinttól esik így el a Videoton.
Más: Fehérvárott az elmúlt napokban abban is reménykedtek, hogy a kéthetes szünet alatt talpra állnak a sérültek. A térdsérüléssel bajlódó Földes Gábor már-már teljes intenzitással edzett, de jött az újabb sérülés, szerdán pedig már meg is műtötték a térdét. Bekő Balázst hasonló okok miatt operálták, így ő sem bevethető.
Érdeklôdés. Óriási érdeklôdés kíséri a Ferencváros mostani föllépéseit: a Stuttgart elleni UEFA-kupa-mérkôzésre már csak korlátozott számban kaphatók jegyek, jó hír ellenben a drukkereknek, hogy a belépôket szombaton is meg lehet vásárolni az Üllôi úti pénztárakban.

Házirend. A héten kisebb feszültséget okozott Székesfehérvárott, hogy a klubot működtetô kft. vezetése kiadta a játékosokra érvényes házirendet: a gyengébb eredmények és néhány fegyelmezetlenség miatt most nagyobb a szigor. Más kérdés, hogy a játékosok nem írták alá a házirendet…
Szalai Tamás térdsérülése javult, Hamar István teljesen meggyógyult, de egyikőjük sem léphet pályára.
Akik viszont kifuthatnak a gyepre: amennyiben szombatra rendben lesznek Korsós Attila és Tóth Norbert papírjai, akkor várhatóan magukra ölthetik a piros-kékek meccsszerelését. Tímár Krisztián és Alekszandar Sztanojevics szintúgy bevethető, miután mindketten letöltötték a korábban begyűjtött három-három sárga lap miatt járó büntetést.
Végh Zoltán sok nagy rangadó részvevője volt már, kíváncsiak voltunk, most hogyan ítéli meg csapata helyzetét?
"Meggyőződésem, hogy a Ferencváros az egyik legjobb magyar csapat, ezt nemzetközi eredményei is bizonyítják – fogalmazott a kapus. – Ennek ellenére szeretnénk nyerni vagy legalább pontot szerezni. Számunkra fontos, hogy sikeresen fejezzük be az első kört, ne forduljunk jelentős hátránnyal. Alaposan fel kellett készülnünk a Fradiból. Tököli Attilára nagyon figyelünk, miként a szerdai válogatott mérkőzésen remeklő Gera Zoltánt is szemmel tartjuk majd, hiszen ők a legváratlanabb esetekben is képesek a hálóba juttatni a labdát. Feltétlenül hozzá kell tennem azonban, hogy a Ferencvárost csak egységes csapatként verhetjük meg. Egy győzelemmel felzárkózhatunk a középmezőnyhöz, azaz nekünk most mindegy, ki az ellenfél, győznünk kell, így a zöld-fehérekkel szemben is muszáj begyűjtenünk a három pontot. Na jó, a pontszerzés a minimum…”
Szűcs Lajos, a Ferencváros gólvonaláról kirobbanthatatlan kapus ismét ott lesz a zöld-fehér együttes kezdőcsapatában. Mindezt azért szükséges hangsúlyozni, mert Szűcs az előző heti edzéseket kihagyta, s csak hétfőn kezdte el a tréningezést.
"A Debrecen elleni mérkőzésen egy kirúgásnál fájdalmat éreztem a lovaglóizmomban, ám nem különösebben foglalkoztam vele, így ott lehettem az UEFA-kupa-találkozókon is – mondta a válogatott vészkapusa. – Ám annak ellenére, hogy nem hátráltatott a játékban, muszáj voltam kipihenni, kikúrálni magam.”
Szűcs Lajoshoz hasonlóan pályára lép a válogatottban szerepelt öt másik ferencvárosi labdarúgó (Dragóner Attila, Gera Zoltán, Gyepes Gábor, Lipcsei Péter, Tököli Attila), így adódik a kérdés: frissek lesznek-e a sűrű program nyomán, és amennyiben fáradtabbak a kelleténél, át tudják-e venni a többiek a fontosabb szerepeket. Szűcs azonban kijelentette: noha a Ferencváros futballistái az utóbbi időben valóban sok mérkőzést játszottak (bajnoki és kupameccsek, nemzetközi megméretés, és néhányan még a nemzeti együttessel is küzdöttek), Székesfehérvárott nem érződik majd társain a szokatlan terhelés.
"Úgy gondolom, a Svédországban elért remek döntetlen és a San Marino fölött aratott győzelem következtében felfokozott hangulatban lesznek a válogatottjaink. Hogy mást ne mondjak, az a Gera Zoltán, aki a Megyeri úton mesterhármast ért el, alighanem még nagyobb akarással futballozik majd.”
A kapus beszélt arról is, hogy véleménye szerinte ráfér a gárdára a motiváltság.
"A vágyainkban szereplő bajnoki cím elnyeréséhez mindenképp három pontra számítok, s lehetőleg úgy nyerjünk, hogy minél több gólt szerezzünk.”
Megemlítjük, a ZTE-vel vívott Üllői úti rangadón is ez volt a cél, mégis két gólt kapott Garami József csapata. Szűcs ekképp reagált: "Remélem, Fehérvárott ismét háromszor vesszük be a rivális kapuját, s abban is bízom, hogy az én eszemen nem járnak majd túl a Videoton játékosai. Ezzel, természetesen, nem azt akarom mondani, hogy lebecsüljük a hazaiakat. Sőt: szerintem a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésük nem tükrözi a valós erejüket. Pontrúgásos szituációknál nagy veszélyt jelenthetnek Dvéri Zsolték, s ügyelnünk kell az ellentámadásaikra is.”
Az biztos: a fővárosi alakulat momentán jóval erősebbnek tetszik a Videotonnál: kétszer annyi pontot gyűjtött (húszat), s háromszor annyi meccset nyert (hatot). Ám a találkozó kimenetelére hatással lehet, hogy mely együttes képes jobban alkalmazkodni az üres arénához – amely most még csak félig aréna, hiszen inkább emlékeztet építési területre.
Szűcsnek erről az a véleménye: a hazai alakulatot kevésbé érinti hátrányosan a nézők hiánya, mert abban az esetben, ha beengednék a szurkolókat, kilencven százalékban a zöld-fehér szimpatizánsok ülnének a lelátón.
"Nagyon nehéz lélekben egy efféle meccsre készülni, hiszen a futballista azért is lesz futballista, mert leírhatatlan élményt jelent számára a drukkerek éneklése, biztatása, ennek híján ráhangolódni a derbire legalábbis problémás.”
Ennek ellenére Szűcs Lajos abban bízik, jó meccsen jó eredményt ér el csapata. Hogy ez mit jelent?
"Egyértelmű: győzelmet!” – mondja Szűcs.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik