Gólzáport ígér az előrejelzés

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.18. 23:26
Címkék
Ôsz van, a kényesebb szurkolók kedvét elveheti a meccsre járástól a szakadatlanul szitáló eső. Nos, a Hidegkuti-stadionban is zápor várható, az előrejelzések szerint azonban az esőcseppek mellett gólok is potyognak majd. A két csapat legutóbbi négy fővárosi találkozóján ugyanis kivétel nélkül öt gól született, persze különböző megosztásban. Általában az a csapat szórta meg a másikat, amelynek kispadjáról Egervári Sándor vezényelte a játékosokat.
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
Egervári Sándor e két klubnál bajnok volt
"Tény, hogy az utóbbi években gólgazdag meccseket hozott ez a párosítás – fejtegette a mindkét csapattal bajnoki címet nyert mesteredző. – Ám minden mérkőzés másról szól, és remélem, ezúttal az MTK nyeri a mérkőzést. Persze ismerem a vendéggárdát, de azért azt se feledjük el, hogy mióta elköszöntem a klubtól, teljesen megváltozott a Dunaferr csapatjátéka. Nagyon sok szép emlék és szoros barátság fűz a dunaújvárosiakhoz, több kedvenc játékosom is az ellenfélnél szerepel, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, ám egyértelmű, hogy ezen a mérkőzésen az MTK-táborral szeretnék ünnepelni.”
Az áhított sikerhez lényegében minden feltétel adott: az idei szezonban először fordul elő, hogy Egervári a teljes keretből válogathat, sem sérülés, sem eltiltás nem hátráltatja a csapat összeállításában.
"Jól jött nekünk a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt beiktatott bajnoki szünet – mondta Egervári. – Örömteli egyébként, hogy a nemzeti együttes repülőrajtot vett, hiszen ez sokat segíthet a magyar labdarúgásnak is. Ami a hét végi bajnokit illeti, nálunk mindenki felépült, minden adott ahhoz, hogy feledtessük a soproni kisiklást, és folytassuk eredményes szereplésünket. Kellemes problémát jelent, hogy végre mindenki egészséges.”
Ha van futballista, aki ismeri a szombati találkozó résztvevôit, az a Dunaújvárosból az MTK-hoz visszatért Molnár Zoltán (balra)
Ha van futballista, aki ismeri a szombati találkozó résztvevôit, az a Dunaújvárosból az MTK-hoz visszatért Molnár Zoltán (balra)
Ha van futballista, aki ismeri a szombati találkozó résztvevôit, az a Dunaújvárosból az MTK-hoz visszatért Molnár Zoltán (balra)
Azaz, csak majdnem mindenki, hiszen Molnár Zoltán nem százszázalékos állapotban lép pályára. A futballista már a szezon eleje óta küszködik combsérülésével, ám a meccskihagyásra gondolni sem akar.
"Nem gyógyultam fel teljesen, ehhez hosszabb pihenőre lenne szükségem, de már olyan kevés van hátra az őszi szezonból, hogy inkább megvárom a téli szünetet, és akkor kúrálom majd magamat – mondta az MTK jobbhátvédje. – Edzek ugyanúgy, mint a többiek, ám a játékban némiképp hátráltat, hogy az edzéseken és a meccseken is jobban oda kell figyelnem a mozdulataimra, nehogy valami nagyobb baj legyen. Ezt a néhány meccset ezzel együtt már fél lábbal is le tudom játszani.”
A soron következő mérkőzést különösen nehéz szívvel hagyná ki Molnár, hiszen Egervárihoz hasonlóan Újvárosból tért vissza a Hungária körútra.
Hatalmas hiba leírni a vendéggárdát

Goran Jezdimirovics (MTK): – Bízom a csapatban, úgy érzem, összeállt a játékunk. Keményen kell tennünk a dolgunkat, és ha gyakran szerzünk labdát a középpályán, akkor nem lesz gond, és itthon marad a három pont.
Csehi Tamás (Dunaferr): – Mindenkitôl azt hallom, hogy ezt a mérkôzést csakis az MTK nyerheti meg. A válaszom csakis az lehet erre a felvetésre, hogy rosszul teszi az, aki leír bennünket…
Ám – az általános gyakorlattal ellentétben – a kőkemény bekk nem azért lép pályára plusz motivációval korábbi csapata ellen, hogy bebizonyítsa: kár volt őt elengedni. Molnárt sokkal inkább az doppingolja, hogy korábbi csapattársait, jó barátait fricskázhatja meg, ha az ő csapata nyeri a párharcot.
"Úgy készülök, mint minden más mérkőzésre, de mivel nem haraggal jöttem el a Dunaferrtől, így inkább az számít, hogy játsszunk egy jó mérkőzést – mondta Molnár Zoltán. – Számomra a kisebb sérülésem mellett az okoz majd nehézséget, hogy a dunaújvárosi játékosok elég jól ismerik a játékomat, így nehezebb lesz ellenük futballoznom. Ez az előrejátékra vonatkozik, azaz óvatosabbnak kell majd lennem az akciók támogatásánál. Fontos számunkra, hogy három pontot szerezzünk szombat este, hiszen meg kell őriznünk százszázalékos hazai mérlegünket. Ráadásul vissza kell hoznunk azt a fájdalmasan elvesztett három pontot, amit Sopronban hullajtottunk el.
Örömhír. Gyôri János teljesen felépült térdműtétje után, együtt edz a többiekkel, s a hét végén 90 percet játszhat a juniorcsapatban. Visszatéréséhez már csak arra van szükség, hogy a fiatalok között újra játékba lendüljön. A válogatott játékos tehát hamarosan ismét szerepet kaphat Egervári Sándortól, s jó kijelenteni: mindez immár kizárólag a formáján múlik.

Esélyek. Ez a párharc az utóbbi három esztendôben rendre rangadónak számított, mostanra azonban némileg módosult a helyzet. Egyfelôl azért, mert a dunaújvárosiak eddigi szereplése elmarad a várakozástól, másrészt az sem mellékes, hogy a vendégek több olyan labdarúgót is nélkülözni kénytelenek sérülés miatt, akik egyébként alapembernek számítanak Dunaújvárosban.
Mindkét csapat játéka gyökeresen megváltozott az utolsó összecsapás óta. Akkor a Dunaferr-rel annak köszönhettük a négy–
egyes győzelmet, hogy a középpályán megerősített MTK óriási lendülettel jött előre, ám ha ezt a sort át tudtuk játszani, rendre helyzetek adódtak a csatáraink előtt. Ezúttal másként lesz, hiszen Egervári Sándor átszervezte a csapat játékát, vagyis szó sem lehet arról, hogy fejetlenül rohamozzunk. Ezzel együtt a kezdeményező futballt természetesen mi játsszuk majd hazai pályán.”
Akár azt is lehetne mondani, hogy jó formában várja a Hungária körúti öszszecsapást a Dunaferr együttese, azonban ez a megállapítás aligha fedné tökéletesen a valóságot. Mert az igaz ugyan, hogy Békéscsabán és hazai környezetben a Matáv Sopron ellen három ponttal gazdagodtak az újvárosiak, majd a megyei rangadón döntetlent játszottak a Videotonnal, ám mégsem lehet azt állítani, hogy az újvárosi labdarúgók csúcsformában futballoznának. Hiába gyűjtött az említett három találkozón hét pontot a piros-fehér alakulat, a legutóbbi bajnokság negyedik helyezettje egyelőre nincs felsőházat érő pozícióban, ráadásul olyan meccsek jönnek most egymás után, melyeknek inkább az ellenfelek az esélyesei.
Itt van például az aktuális, szombati találkozó. A Dunaferr annak az MTK-nak az otthonában meccsel, amely magabiztosan vezeti a táblázatot, és amely hazai pályán eddig még nem vesztett pontot. A mérkőzésnek külön pikantériát ad, hogy a listavezetőnél az az Egervári Sándor, Kenyeres Imre kettős a szakmai munka irányítója, amely az elmúlt három esztendőben a dunaújvárosiak felkészítéséért felelt.
"Volt egy olyan ötmeccses sorozatunk, amikor állandó győzelmi kényszerben voltunk, de az elvárásoknak nem tudtunk megfelelni – mondta a Dunaferr pénteki edzése előtt Tornyi Barnabás vezetőedző. – Igaz, így utólag a Siófok elleni idegenbeli találkozót át lehet értékelni, ám a Dunaújvárosban lejátszott Kispest-Honvéd és Videoton elleni kilencven perceket hoznunk kellett volna. A feladatot nem sikerült megoldani, most pedig hét olyan összecsapás következik, melyeken esélytelenebbnek tűnünk az ellenfeleinknél. Az sem túl kedvező számunkra, hogy ötször is idegenben lépünk pályára, mégis azt mondom, olyan értékeket kell felvonultatnunk, amelyekkel az esélytelenség ellenére eredményesek lehetünk. Az elmúlt két hét az utolsó alkalom volt az ősz folyamán az akkumulátorok feltöltésére, következhet a listavezető elleni mérkőzés. Irigylem kollégámat, Egervári Sándort, hiszen velem ellentétben valamennyi játékosára számíthat, ugyanakkor becsülöm is őt az eredményességért. Nekünk van gondunk-bajunk elég, azonban ennek a találkozón nem szabad meglátszania…”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik