Békés szurkolást remélnek

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.10.25. 20:47
Címkék
Mivel a bajnoki rajton két idegenbeli fellépéssel kezdett a Videoton, a második körből még ősszel lejátszandó hat mérkőzésből négyszer a Sóstói-stadionban lép pályára Várhidi Péter legénysége. A székesfehérvári szurkolók persze azt remélik, hogy az eddigieknél eredményesebben szerepelnek kedvenceik a hátralévő találkozókon. Ez természetesen nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen szombaton az az MTK szerepel a Sóstói-stadionban, amely vezeti a mezőnyt, és újra bajnoki címre tör.
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Ferenczi István (jobbra) beérné azzal, ha „csak” egy gólt lône a székesfehérváriaknak
Örvendetes, hogy ezúttal már jelen lehetnek a nézők is a mérkőzésen, ami pozitív hatással lehet a teljesítményekre. A fehérvári vezetők bíznak benne, hogy ezúttal nem történik atrocitás a lelátón. Az illetékesek ennek érdekében megerősítették a vendégszektor kerítését és bejáratát, és minden valószínűség szerint a rendőrség is jelentős erőket vonultat fel a stadionban. Ezzel együtt a fehérvári B-közép tagjainak is változtatniuk kell a magatartásukon, és szurkolniuk kell a botrányokozás helyett, hiszen a különféle balhék már sok millió forintba kerültek a klubnak.
A hazai csapat a megszokott program szerint készült a szombati találkozóra. Csökkent a korábban sérült labdarúgók száma, így Várhidi Péter vezetőedzőnek ezúttal némi variációs lehetősége is volt, már ami a csapat összeállítását illeti.
Hazai terv: menekülés a gyôzelembe

Herédi Attila (Videoton, pályaedzô): – A jelenleg legegységesebb magyar csapat ellen kellene gyôzelembe menekülnünk a második kör rajtján. Nehéz feladat elôtt állunk, de remélem, megoldjuk.

Egervári Sándor (MTK): – A Videoton a Ferencváros ellen több gólhelyzetet is kidolgozott, ami intô jel számunkra. Ha a Dunaferr ellen mutatott játékot megismételjük, ponttal, pontokkal térhetünk haza.
Szalai Tamás már teljes intenzitással edzett a héten, Terjék Lajos pedig – aki még az előző héten az egymás közötti játékban kisebb agyrázkódást szenvedett – egyhetes pihenő után csütörtökön állt munkába. A kapuban újfent váltás lesz, mivel Végh Zoltán a kölcsönadási szerződés értelmében nem védhet egykori klubja, az MTK ellen, így Milinte Árpád őrzi majd a kaput. A korábbi csapatkapitány, Hamar István (akire azóta neheztelnek a vezetők, hogy társai nevében jelezte: a klub által összeállított házirendet eredeti formájában nem fogadják el) továbbra is a juniorokkal edz. Bemutatkozhat viszont a szurkolóknak a Vasastól érkezett Tóth Norbert, aki ugyan a Fradi ellen már pályára lépett, ám azt a meccset a nézők kizárásával rendezték meg.
A házigazdákra tehát nehéz erőpróba vár. A Fradi ellen – zárt kapuk mögött – nem sikerült a pontszerzés, kérdés, az MTK ellen mire lehet képes a piros-kék gárda?
– Az MTK nagyon erős csapat, kiváló teljesítményre lesz szükség, ha pontokat akarunk szerezni, de hazai környezetben mindenképpen szeretnénk jó eredményt elérni – mondta Tóth Balázs, a Videoton fedezete.
– Sikerülhet-e a középpályán megállítaniuk a kék-fehéreket?
Tóth Balázs (jobbra) reménykedik, hogy a fehérváriak a kapufa helyett a hálót találják el
Tóth Balázs (jobbra) reménykedik, hogy a fehérváriak a kapufa helyett a hálót találják el
Tóth Balázs (jobbra) reménykedik, hogy a fehérváriak a kapufa helyett a hálót találják el
– Biztos, hogy sok múlik majd azon, ki uralja a pálya középső részét. Nagy csata várható a két középpályássor között, de nemcsak a csapatmunka számít majd, egy az egyben is fel kell vennünk a harcot az ellenféllel. Remélem, a párharcokból többnyire mi kerülünk majd ki győztesen. Kulcskérdés Illés Béla semlegesítése, de persze nem elég egyedül őt kikapcsolnunk, mivel a listavezetőnél több olyan labdarúgó van, aki képes eldönteni a mérkőzés sorsát. Nagyon oda kell figyelnünk az átlövésekre és a pontrúgásokra, mert ezekből sok esetben eredményesek Zavadszky Gáborék. Ugyanakkor a védőinknek is állandóan szemmel kell tartaniuk a kék-fehérek csatárait, hiszen ők is igen gólveszélyesek.
– A Videoton támadói legutóbb az Egerszeg ellen voltak eredményesek, és akkor győzött is a csapat…
– Nagyon remélem, hogy ezúttal nem a kapufát forgácsolják majd szét a csatáraink, és nem teszik naggyá az ellenfél kapusát sem, hanem pontosan céloznak. Úgy érzem, ha összejön a gól, megtörik a jég, visszatér csatáraink önbizalma, és többször betalálnak az ellenfél kapujába. Ebben az esetben gyarapíthatjuk pontjaink számát. Remélem, már szombaton kellemes meglepetéssel szolgálhatunk szurkolóinknak.
A Videoton a múlt héten a második helyen álló Ferencvárossal találkozott, míg ezúttal az éllovas MTK Hungária együttesével meccsel. Hogy miért érdekes a Fradi vendégjátéka a Hungária körútiak szempontjából? Nos, a zöld-fehérek győztes fehérvári kirándulásának (0–3) minden másodpercét rögzítették az egyébként üresen ásítozó stadionban felállított kamerák, Egervári Sándor, az MTK mestere pedig kötelezővé tette a "mozit” játékosai számára. A nézők között foglalt helyet Ferenczi István, a kék-fehérek ez idáig öt gólig jutó csatára is.
Építkezés. Újabb 2700 piros-kék műanyag széket szereltek fel Fehérvárott a Sóstói-stadionban, így már 4800 ülôhely várja a nézôket. De kevesebb pénz áll rendelkezésre, így az eredeti tervben szereplô beruházást nem lehet maradéktalanul megvalósítani…

Sérülés. Csaknem egy hétig örülhetett Egervári Sándor annak, mindenki egészséges. A boldogság egészen pontosan szerdáig tartott, a délutáni edzésen ugyanis Füzi Ákos bokasérülést szenvedett, így a hétszeres válogatott labdarúgó biztosan kihagyja a fehérvári fellépést.
– Videón valóban elemeztük Várhidi Péter együttesének legutóbbi találkozóját – mondta Ferenczi István. – A látottak alapján mi, játékosok arra a véleményre jutottunk, hogy kis szerencsével akár fordított eredmény is születhetett volna. A Videoton jól játszott az első félidőben, a helyzeteit ugyanakkor kihagyta, és ez a későbbiekre nézve végzetesnek bizonyult, mivel gólokat utóbb csak a Fradi szerzett. Szeretnénk jobban futballozni, mint tette azt a Ferencváros, de az általuk elért eredménnyel persze elégedettek lennénk… Komolyra fordítva a szót, egyáltalán nem becsüljük le a fehérváriakat, sőt, nehéz mérkőzésre számítunk, mivel a fehérváriaknak nagy szükségük van minden egyes pontra, hogy közelebb férkőzzenek az első hathoz. Ezzel együtt azt hiszem, ha ugyanúgy harcolunk egymásért, mint egy hete, akkor reális esélyünk van a győzelemre is.
– Meg lehet ismételni a Dunaferr elleni produkciót?
– Majd elválik. Körülményeit tekintve egészen más találkozó lesz a szombati, mint a Dunaújváros elleni összecsapás volt. Először is idegenben játszunk, ami azért nem mindegy. És az ellenfél is más lesz. A Videoton szerintem feljövőben van; a legutóbbi eredménye ellenére is ez a véleményem. Csak a vak nem látja, hogy játékban jóval előrébb tartanak a fehérváriak, mint a bajnokság kezdetén. Ugyanakkor nekünk nehéz lesz azt a futballt megismételnünk, amit a csapaton belül mindannyian az eddigi csúcsnak tartunk. A Dunaferr elleni volt számunkra az ősz legjobb meccse.
– Amelyen nem mellékesen gólt is szerzett…
– Így van. Most sem bánnám, ha a kapuba találnék. Egyszer, még a ZTE labdarúgójaként, három gólt rúgtam a Videotonnak. Most eggyel is beérném, főként, ha az a győztes találat lenne. Még videóra is venném.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik