Most kötelező lesz bizonyítani

Munkatársainktól MunkatársainktólMunkatársainktól Munkatársainktól
Vágólapra másolva!
2002.11.08. 21:04
Címkék
A Megyeri úton ismét a szigor az úr. Ne csodálkozzunk ezen, hiszen a lila-fehérek szerdán az NB III-as Tápiószecső-vel szemben alulmaradtak, így kiestek a Magyar Kupa küzdelmeiből. Gyulay Zsolt ügyvezető igazgató már a mérkőzés után kilátásba helyezte, hogy megbünteti a csapatot, és információink szerint be is váltotta ígéretét. A Megyeri úti egyesület vezetői belső ügyként kezelik a retorziókat, ám információink szerint már a Videoton elleni bajnokin is igen fontos szerepet kap, mindenképpen nyernie kell a csapatnak.
Kovács Zoltán (Újpest): –Újra kell kezdenünk azt a sorozatunkat, ami az MTK Hungária elleni mérkôzésen megszakadt. A szerdai arcpirító kupavereséget pedig csak gyôzelmekkel tudjuk feledtetni.
Sorato (Videoton): – Annak ellenére, hogy az Újpest jó csapat, háromesélyesnek ítélem meg a mérkôzést. Szeretnék jó teljesítményt produkálni és a szerdai kupamérkôzéshez hasonlóan gólt szerezni.
Kovács Zoltán (Újpest): –Újra kell kezdenünk azt a sorozatunkat, ami az MTK Hungária elleni mérkôzésen megszakadt. A szerdai arcpirító kupavereséget pedig csak gyôzelmekkel tudjuk feledtetni.
Sorato (Videoton): – Annak ellenére, hogy az Újpest jó csapat, háromesélyesnek ítélem meg a mérkôzést. Szeretnék jó teljesítményt produkálni és a szerdai kupamérkôzéshez hasonlóan gólt szerezni.
A hírek szerint az újpesti játékosok csak akkor kerülhetik el a büntetést, ha az őszi szezon végére felkapaszkodnak a dobogóra, ehhez pedig meg kell nyerniük a hátralévő négy mérkőzést. Az újpestieknél idén ez már nem az első ilyen akció, ám a korábban beharangozott büntetésből jól jöttek ki a játékosok, hiszen akkor három találkozót kellett megnyerniük, és meg is szerezték mind a kilenc bajnoki pontot.
"Mindenkit megfogott a tápiószecsői kudarc, de ezen már túl kell tenni magunkat és csak a szombati bajnokira szabad figyelnünk – mondta Szabó András, az Újpest vezetőedzője. – Beszélgettünk a vezetőkkel is, és abban egyetértettünk, hogy nem mentális problémák miatt vallottunk kudarcot szerdán. A csapatnak egyszerűen nem sikerült semmi. Elfelejteni nem lesz könnyű, de tovább kell lépni. A most következő bajnokin nem lehet gond, s véleményem szerint az Újpest jobb csapat, mint a Videoton.”
Nincs könnyű helyzetben a Videoton, nemcsak azért, mert legutóbbi fontos meccsén vesztett a Siófok ellen, hanem azért is, mert tovább nőtt a sérültek és az eltiltottak száma.
Egy kapus nagy napja

Kenny Dalglish sokat tudna mesélni róla – klasszis Celtic volt az, és Dalglish éppenséggel a skót csapat szeme fénye. Mindhiába, mert 1972. november 8-án a Megyeri úton az Újpesti Dózsa 3–0-ra nyert BEK-visszavágón és jutott tovább. A kapuban Borbély László állt, aki – ahogyan futballberkekben mondják – „kivédte a skótok szemét”. És nem csupán Dalglish mesélhetne Borbélyról, hanem a korábbi nagyszerű hazai csatárok is, jóllehet a kapus afféle tartalék portás volt Szentmihályi Antal mögött, és csak olykor-olykor jutott szóhoz. Így is emlékszik rá mindenki, a bravúrokra képes nyúlánk legényre, aki az elmúlt években a Külvárosi Kávéházat vezeti. És nem mellékesen november 9-én tölti be a 60. születésnapját. A torta és a pezsgô mellett sok mindenrôl mesél majd, tán arról a Celtic elleni meccsrôl is.
Tímár Krisztiánt kiállították a Siófok ellen, Dvéri Zsolt pedig megkapta harmadik sárga lapját. Az irányító és kapura is veszélyes Dvéri Zsolt pótlása nem könnyű feladat. Érdekes lesz az is, miként fogadják Tóth Norbertet az újpesti stadionban, hiszen nemrég még ott edzett, s úgy volt, hogy a lilákhoz igazol, most viszont a Videoton színeiben lép pályára, és szerepel az a Terjék Lajos is, aki másfél éve igazolt a Megyeri útról Fehérvárra.
"Nem tudom megismételni a korábbi bajnokságban produkált teljesítményemet – mondta Terjék Lajos. – Míg egy évvel ezelőtt sorozatban lőttem a gólokat, addig most csak ritkán voltam eredményes. Bár kétszer is szerepelt a Videoton Újpesten, én egyik találkozón sem játszhattam sérülés, illetve eltiltás miatt, így érthetően nagyon várom már ezt a mérkőzést. Szeretnék bizonyítani, az már nagy siker lenne számomra, ha gólt lőnék. Egyértelmű, hogy az egész csapat bizonyítani és győzni akar.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik