Szuperkrossz - Grillmayer Gábor visszatér

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2002.11.15. 21:20
Címkék
Nem lesz unalmas hétvégéje a motokrosszrajongóknak, hiszen Európa szerte számos rangos eseményre kerül sor. A hétszeres amerikai szuperkrosszbajnok, Jeremy McGrath egy olasz viadalon mutatkozik be először a KTM nyergében, Németországban szombaton kezdődik a legszínvonalasabb európai szuperkrosszbajnokság, míg Franciaországban tartják a junior szuperkrossz Európa-kupa 3. futamát.
13. Gold FM nemzetközi
teremkrosszverseny, Nyíregyháza

A program. Szombat. 10.00–12.00: 1. edzés, 16.00: 1. verseny. Vasárnap. 8.00–9.00: 2. edzés, 14.00: 2. verseny 14:00
13. Gold FM nemzetközi
teremkrosszverseny, Nyíregyháza

A program. Szombat. 10.00–12.00: 1. edzés, 16.00: 1. verseny. Vasárnap. 8.00–9.00: 2. edzés, 14.00: 2. verseny 14:00
A nemzetközi naptárban egy legendás és unikumnak számító magyar verseny is szerepel, hiszen Nyíregyházán, a Bujtosi Szabadidőcsarnokban immár 13. alkalommal rendezik meg a híres-neves teremkrosszt. Ami azért számít egyedinek, mert faborítású pályán már csak nagyon kevés helyen tartanak megméretéseket. A csúszós talajú pályán – a nyírségi viadal leginkább a szuperkrossz és a szupermoto keverékének tekinthető – pedig izgalmasnak ígérkezik a csata. Erre garancia, hogy szinte az egész magyar élmezőny rajthoz áll a viadalon, másrészt rengeteg külföldi, pontosabban svéd, francia, lett, cseh, osztrák, szlovén és szlovák pilóta nevezett. Közülük is kiemelkedik a nyíregyházi közönség nagy kedvence, a svéd Jimmie Wherner.
A figyelem középpontjában azonban természetesen honfitársaink állnak majd, akik tizenketten lesznek. A tavalyi győztes Tóth Ádám idén ismétlésre készül, márcsak azért is, mivel meg szeretné koronázni a 2002-es szezonját az évadzáró versenyen. A suzukis idén megnyerte a 125-ös ob-t és Magyar Kupát, valamint a sprintkrosszsorozatot is. "Természetesen a győzelem a célom, ami nem lesz könnyű, mert alaposan megfáztam, és a lázam is elég magas” – mondta Tóth, aki egy 250-es motorral száll harcba az első helyért. Tóthnak három nagyon jó ismerőse lehet a legnagyobb vetélytársa. A junior Eb-n remeklő Bórka Jánosról – a másik Eb-menőnk, Czúni László egy fogműtét miatt nem indulhat el –, az idényt szinte teljesen kihagyó Grillmayer Gáborról és az év meglepetésemberéről, Kamrás Károlyról van szó. Kamrás egyébként meglepetéssel készült a nyíregyházi közönség számára: a 32 éves pilóta, aki az idén egy négyütemű 450-es motoron húzta a gázt, egy kétütemű Hondán is be szeretné bizonyítani a gyorsaságát!
Természetesen a kawasakis Grillmayer Gáborról sem szabad megfeledkeznünk – a térd- és csuklóműtéten átesett tavalyi 250-es bajnok féléves kihagyás után tér vissza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik