Hátrányban a Statisztika

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2003.01.05. 22:15
Címkék
Ha Statisztika, akkor BEK-elődöntő.Legalább.Így volt ez hosszú éveken keresztül egészen 2002-ig. Tavaly azonban megtört a nagy sorozat, a Marczibányi tériek nem jutottak be a legjobb négy közé, s bizony akadtak akik már temetni kezdték az Ormai-birodalmat.
BEK-elôdöntô, nôk, elsô mérkôzés
Statisztika–FSC Kroppach (német) 0:3
Boros–Vu Csia-tuo 2:3 (–9, –4, 6, 5, –11), Fazekas–Struse 0:3 (–12, –6, –6), Molnár–Schöpp 0:3 (–4, –4, –5)
TTC Castel Goffredo (olasz)–STK Duga Resa (horvát) 3:0
A visszavágókat február 7-én rendezik
BEK-elôdöntô, nôk, elsô mérkôzés
Statisztika–FSC Kroppach (német) 0:3
Boros–Vu Csia-tuo 2:3 (–9, –4, 6, 5, –11), Fazekas–Struse 0:3 (–12, –6, –6), Molnár–Schöpp 0:3 (–4, –4, –5)
TTC Castel Goffredo (olasz)–STK Duga Resa (horvát) 3:0
A visszavágókat február 7-én rendezik
Nos, elsősorban a pesszimistáknak adott csattanós választ a magyar bajnokcsapat, amikor még decemberben, a lengyel KTS Tarnobrzeg gárdáját legyőzve, egy év kihagyás után újra a BEK elődöntőjébe verekedte magát. A vasárnap délelőtti budapesti összecsapáson pedig már a fináléba jutás volt a tét, s bár az előzetes esélylatolgatások alapján nem a Statisztika, hanem inkább a német FSC Kroppach lehetett valamivel nyugodtabb, az mindenképpen biztató volt, hogy utóbbi években szerzett már néhány kellemes meglepetést, nyert már papíron erősebb csapat ellen Fülöp István gárdája.
Sajnos, most nem sikerült…
Bármennyire is furcsa, de a döntő mindenképpen a legelső összecsapás volt. A Statisztikában a világranglistán ötödik helyen álló Boros Tamara, a Kroppachban pedig a kínai idegenlégiós, Vu Csia-tao állt asztalhoz. Az első és a második szett meglehetősen simán alakult, az ázsiai végig irányított, Borosnak pedig még felvillanásai sem nagyon voltak. A meccs ekkori képét hűen jellemzi, hogy a második játszmában 2:1-es Boros-előny után nem sokkal 10:2-re már Vu Csia-tao vezetett… Aztán a harmadik szettől kezdve látványos javulást mutatott a magyar bajnokcsapat horvát légiósa, amivel sikerült is meglepnie az ázsiait: villámgyorsan 2:2-re alakult az állás, azaz következhetett a mindent eldöntő, ötödik játszma. Ebben a kínai kezdett jobban, a fordulásnál 5:2-re vezetett, Boros azonban 8-nál utolérte, sőt 10:8-nál két meccslabdája is volt: az elsőt a háló segítségével hárította Vu Csia-tuo, a másodiknál pedig Boros hibázott ziccerben. Aztán 11:10-nél a harmadik meccslabda is elúszott, míg a Kroppach légiósa 12:11-es előnynél az első lehetőséggel élni tudott.
Fazekas Mária, a németek Európa-bajnoka, Nicole Struse ellenében próbálta meg kiegyenlíteni a hátrányt, de őszintén szólva erre csak az első játszmában volt némi esélye: akkor végig vezetve 10:8-nál két szettlabdája is volt, ám a nagy küzdő hírében álló Struse egyenlített, s a helyzetet súlyosbította, hogy Fazekas 12:12-nél elszerválta magát. Ez a momentum döntő volt, ugyanis a német "kikínlódta” ezt a szettet, a folytatásban pedig már nem sok esélyt adott a láthatóan elbizonytalanodott Fazekasnak. Ezt követően Molnár Zita, a kontinens egyik, ha nem a legjobb védőjátékosával, a kínai származású, de német állampolgár Jie Schöppel játszott, de a fordított megfogalmazás talán közelebb járna az igazsághoz: Molnár csak szenvedett, sokszor tanácstalanul nézett ki edzőjére, aki bizony most nem tudott segíteni. Schöpp egyértelműen jobb volt, miként összességében a Kroppach is a Statisztika fölé nőtt ezen az összecsapáson. A 3:0-ás vereség és az a tény, hogy a statisztikások mindössze két szettet tudtak nyerni azt jelenti, hogy a február 7-i németországi visszavágóra nem sok esélye maradt magyar bajnokcsapatnak, a továbbjutáshoz csoda kellene.
Vagy talán egy kicsivel még annál is több…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik