Argentína - Bianchi sikerrel nyitott

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.02.17. 22:02
Címkék
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Marcelo Delgado a helyzetek kihagyásában jeleskedett a Nueva Chicago ellen
Csak huszonháromszor rezdültek meg a hálók a Clausura (Zárás) első fordulójában, azaz a csapatok 1997 óta nem látott gólszegény rajttal indult a bajnokság. Gólok helyett izgalmak azért voltak, az öt nagycsapat közül négy is hihetetlenül szenvedett a nyitányon. Az egyetlen kivételt a Boca Juniors jelentette, amelyet az egy év után visszatérő Carlos Bianchi sima győzelemre vezetett a Nueva Chicago ellen. A gigászok közül az arany-kékek mellett a Racing Club nyert (a 92. percben szerzett góllal), a San Lorenzo emberelőnyben, a River Plate pedig a 90. percben mentett pontot, míg az Apertura bajnoka, az Independiente óriási meglepetésre kikapott.
Carlos Bianchi 2001. december 16. után ült ismét a Boca kispadján, méghozzá egy nem éppen gondtalanul induló összecsapáson. A Spanyolországból visszatérő Diego Cagna ugyanis sérültet jelentett, nélküle pedig nehezen lendült bele a hazai gárda. Huszonöt perc után Bianchi aztán átszervezte alakulatát, Battaglia helyett Ezequiel González vette kézbe a karmesteri pálcát, és elkezdte labdákkal tömni a Barros Schelotto, Delgado párost. A taktikai változtatások gyorsan eredményre vezettek: a 29. percben Delgado, González összjáték után vezetéshez jutott a Boca.

Clausura (Zárás)
1. forduló: Racing Club–Huracán 1–0 (Lobos 92. – öngól), Colón–Estudiantes La Plata 2–0 (Piccoli 4., Carignano 79.), Olimpo–Arsenal 1–1 (E. Domínguez 24., ill. Piersimone 17.), Banfield–Unión 2–2 (Moreno y Fabianesi 18., 63., ill. Leguizamón 10., Weisheim 79.), San Lorenzo–Rosario Central 2–2 (Saja 50. – 11-esbôl, Michelini 83., ill. Figueroa 63., Carbonari 77.), Newell’s Old Boys–River Plate 2–2 (Rosales 62., Marino 83., ill. Fuertes 77., Ameli 90.), Gimnasia La Plata–Talleres 1–1 (Enría 86., ill. González 51.), Vélez Sársfield– Chacarita Juniors 1–0 (Nanni 6. – 11-esbôl), Boca Juniors–Nueva Chicago 2–0 (E. González 29., Donnet 80.), Lanús–Independiente 1–0 (Moreno 45. – 11-esbôl)
Ezt követően feltámadt a Nueva Chicago, szerzett is egy érvénytelen gólt – a bíró úgy ítélte meg, hogy egy kirúgásnál zavarta a kapust a csatár, akiről bepattant a labda a hálóba –, többre azonban nem futotta az erejükből. Nem úgy a hazaiaknak! Delgado a 79. percben ugyan még az üres kapu mellé gurított, röviddel később azonban Donnet fejjel már nem hibázott. "Természetesen elégedett vagyok az eredménnyel, a mutatott játékkal azonban nem. Még rengeteget kell javulnunk ahhoz, hogy ütőképesek legyünk” – nyilatkozta Bianchi, aki 427 nap után örülhetett újra argentin bajnoki győzelemnek.
Ha lehet, a Racingnak, a Rivernek, a San Lorenzónak és az Independientének még nagyobb formajavuláson kell átesnie, mint a Bocának. A Racing hiába játszott végig fölényben, helyzetkihasználása pocsék volt, és csak egy öngóllal tudta térdre kényszeríteni az Huracánt. A San Lorenzo nagyjából hasonló hatásfokkal "dolgozott”, csak kevesebbel volt kénytelen beérni: a két gólja, illetve a négy kapufája egy pontot ért a Rosario ellen. A River sztárjai, Cavenaghi, D’Alessandro, Coudet és Cuevas leszerepeltek, és ha nincs a Brazíliából igazolt Ameli, akkor bizony a "milliomosok” a Newell's Old Boys elleni vereséggel nyitják a szezont. Az Independientének viszont megmentője és szerencséje sem volt, a bajnok kikapott a Lanústól. Igaz, azonnal hozzá kell tenni, hogy Américo Gallego, az Independiente edzője annak idején a Riverrel kétszer is kikapott a Lanústól, és ez a két kudarc két bajnoki címébe került.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik