Aigner nyugdíjba megy

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.03.26. 21:36
Címkék
A Bajnokok Ligájának egyik "atyja bejelentette, hogy az év végén visszavonul. Gerhard Aigner, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főigazgatója 34 esztendeje dolgozik jelenlegi munkahelyén, s mivel szeptemberben lesz hatvanéves, úgy döntött, ennyi elég volt. Azért tudatta szándékát már most, hogy legyen idő megtalálni az utódját.
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 34 év után elhagyja az UEFA-t
Aigner 1969 októberében került az európai szövetséghez, akkoriban az ifjúsági tornákkal és a játékvezetéssel foglalkozott. Húsz év múlva főtitkár lett, újabb egy évtized elteltével pedig főigazgatóvá nevezték ki. Részben az ő nevéhez fűződik az UEFA szervezeti megújítása, valamint az európai kupák rendszerének átalakítása, amelynek legfontosabb eredménye a BL mai működési formája.
A német sportvezető a végrehajtó bizottság római ülésén beszélt részletesen döntésének okairól és jövőbeli terveiről. "Nagyon élvezem ezt a sok munkát, de családom van, a jövőben szeretnék sokkal többet együtt lenni vele, és örülnék, ha naponta nem csak néhány percnyi időm lenne olvasgatni. Vannak személyes ambícióim is, amelyekkel ez ideig nem tudtam foglalkozni, mert állandó volt rajtam a felelősség. Utódom kijelölésére elég ideje lesz Lennart Johansson elnök úrnak és a végrehajtó bizottságnak” – mondta Aigner, hozzátéve: szerinte erős, jól működő szervezetet hagy maga után.
Az elnök, Lennart Johansson nem mulasztotta el hosszasan méltatni kollégája érdemeit. "Gerhard Aigner jó barát, nagyon lojális munkatárs, igazi szolgája az európai labdarúgás ügyének. Energiája, elkötelezettsége és széles látóköre nélkülözhetetlen volt a sikereinkhez az elmúlt három évtizedben. Tökéletesen megértem és tiszteletben tartom a döntését: ami veszteség a kontinens futballjának, jó a családjának” – véli Johansson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik