Nagy harcosok a berényiek

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.03.27. 22:51
Címkék
Sajnos a semleges helyszín elszívta a szurkolókat, és az este 6 órakor kezdődő második mérkőzésen is kongott a lelátó. Vagyis kupahangulat nélküli kupameccseket kellett végignézni, elkeserítő volt tapasztalni, hogy az elért pontok után alig-alig hallatszott hangos örömszó a nézőtérről&
A BSE és a Jászberény szép csendben tette a dolgát, kettejük közül is leginkább Deme Gábor csapata. A bajnokságban az elődöntőt elszalasztó berényiek a kupában akartak vigasztalódni, ennek megfelelően stabil nyitásfogadással, jó védekezéssel lepték meg az esélyesebb BSE-t. A váratlan megoldások tárát bővítette Vargáné is, aki feladó létére oda-odavágott bal kézzel. A városmajoriak nem alkottak maradandót szervafogadásban, és mindig akkor kerültek nagy hátrányba, amikor "lenyeltek” egy-egy nyitást. Így tréfálta meg őket Bóta és Kiss Bernadett is, az ötpontos hátránnyal pedig már nem tudtak mit kezdeni.
A gyenge kezdést követően fittebben folytatták a budapestiek, és elsősorban Szórád folyamatos szőnyegbombázásával tekintélyt vívtak ki maguknak. Csakhogy a megszerzett hárompontos előny és a Jászberény soraiban keletkezett zavar átmenetinek bizonyult, így 16:16 után újra átvették az irányítást Fésüsék. Ismét stabilizálódott a csapatjátékuk, a mezőnyben bravúrra is képesek voltak, és Héjjas ütésével 21:19-re vezettek. Ugyan egyenlítettek a városmajoriak, de Héjjas ásza ismét megnyugvást hozott a Jászberény számára, és végül a Danadát sáncoló Kiss Bernadett taszította még mélyebb gödörbe a BSE-t.
Amint az várható volt, ha nehezen is, de feléledt Kasziba István együttese. Illetve ez így teljesen nem igaz, ugyanis nem kellett extrákkal szolgálniuk a fővárosiaknak, rengeteget hibázott a Jászberény. Szépített is a BSE, egyúttal lendületben maradt a negyedik szettre: hatásos nyitásokkal bizonytalanította el a túloldalt. De ezen a napon óriási akaraterő feszült Bótáékban, és képesek voltak újítani. Hiába ugrott meg 8:2-re a BSE, Héjjas ászával 12:12-re alakult az állás, innen pedig már csak a jászberényiek hátát figyelhették Szabóék. Mivel Kasziba István már korábban kikérte két idejét, a játszma utolsó harmadában kénytelen volt ülve maradni, és ezúttal megszokott hangos közbeszólásai is hiányoztak. A hibátlanul mezőnyöző, hatásosan sáncoló, a végén felszabadultan ütő Deme-csapat megérdemelten borította fel a papírformát, és története során először büszkélkedhet kupadöntős együttessel Jászberény.

Mestermérleg

Deme Gábor:
– A lányok sportemberi tartásáról árulkodott a mérkőzés, ismét csúcsot döntöttünk Jászberény sportéletében.
Kasziba István: – Játékosaim szeretnek rutinból röplabdázni, ami ezen a meccsen kevésnek bizonyult, és nagy árat fizettünk érte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik