Már a River üldözi a Bocát

HEGYI ANDRÁSHEGYI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2003.03.31. 21:20
Címkék
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
D’Alessandro (balra) remekül irányította a River Plate-et, ráadásul gólt is szerzett
A 7. fordulóban váratlanul kikapott két bajnokjelölt, a Racing Club és a Rosario Central, azaz már nincs veretlen csapat a Clausurában. A két csapat meglepő kudarca, illetve az éllovas Boca Juniors sima győzelme miatt megnőtt a távolság táblázat első öt helyezettje között, az egy héttel korábbi két pont négyre nőtt. A Boca azonban nem lélegezhet fel, hiszen a River Plate felkapaszkodott a dobogóra, és a nyolcadik játéknapot követően már a vezetést is átveheti. A San Lorenzo ugyan még messze van az élbolytól, szurkolói mégis ünnepeltek, hiszen kedvenceik végre megszerezték az idei első diadalukat. Az Independiente viszont továbbra is képtelen nyerni, így egyre erősebben inog a kispad Américo Gallego alatt.

Clausura (Zárás)

7. forduló: Gimnasia La Plata–Boca Juniors 0–2 (Ibarra 53. – 11-esbôl, Tévez 78.), River Plate–Arsenal 3–1 (Cavenaghi 49., 65., D’Alessandro 77. – 11-esbôl, ill. S. González 88. – 11-esbôl), Racing Club–Unión 0–2 (Islas 27., 83.), Vélez Sársfield–Rosario Central 5–2 (Nanni 15., 36., Sena 42., Gracián 44., Valdemarín 82., ill. Carbonari 57. – 11-esbôl, Figueroa 85.), Olimpo–Banfield 2–0 (Castillo 5., 74.), Colón–Independiente 1–1 (Carignano 38., ill. Pusineri 66.), Huracán–Estudiantes La Plata 1–1 (Cabrol 13. – 11-esbôl, ill. Farías 75.), Chacarita Juniors– Talleres 2–1 (Díaz 26., Cela Ruggieri 71., ill. Real 11.), Newell’s Old Boys–Nueva Chicago 2–2 (Rosales 45., 84., ill. Ceballos 50., 72.), Lanús–San Lorenzo 2–3 (Galván 30., Díaz 50., ill. Acosta 49., 74., Astudillo 88.)
Az élcsoport: 1. Boca Juniors 18 pont, 2. Ri-ver Plate 16 (16–5), 3. Vélez Sársfield 16 (12–4), 4. Racing Club 14 (12–5), 5. Rosario Central 14 (16–10), 6. Olimpo 13
Waltner Róbert vasárnap tétmeccsre készülhetett, végül azonban hoppon maradt, a szakadó eső miatt ugyanis a tartalékbajnokságban elmaradt a Gimnasia La Plata–Boca összecsapás. A "nagyok” viszont összemérhették az erejüket, és a cseresorával felálló Boca könynyed győzelemmel feledtette a Libertadores-kupában szerdán elszenvedett vereségét. A Boca csak játszadozott a "farkasokkal”, és a kiütés csak azért maradt el, mert a kék-fehérek kapusa, Olave pályafutása egyik legjobb formáját fogta ki. A vendégek a hazai drukkerektől kapták a legnagyobb elismerést: a Gimnasia szurkolói vastapssal jutalmazták Carlos Bianchi tanítványait.
A River otthonában is orkánerejű volt a taps. A majdnem csordultig telt Monumental-stadionban a hazaiakat ünnepelték, akik az előző játéknaphoz hasonlóan csak egy félidőt "nyomtak meg”. Cavenaghi és D’Alessandro a második félidőben brillírozott, és a közelmúltban még a 13. helyen tanyázó River a Clausurában először felugrott a dobogóra.
A forduló rangadóján, a Vélez–Rosario meccsen is egy félidő döntött, az első 45 perc után már 4–0-ra vezettek a Vélez fiataljai. A Rosario főleg azért kapott ki 5–2-re, mert az eddig nagyon gólerős csatárpárosa, a Figueroa, Delgado duó csak egy találatot tudott összehozni, miközben a Vélez gólfelelőse, Nanni parádézott: két gólpasszt adott és két gólt lőtt.
Alberto Acosta, a San Lorenzo támadója is két gólt jegyzett – a veterán csatár először volt eredményes az idei bajnokságban –, ám elsősorban nem neki köszönhető, hogy a "szentek” november 26. után nyertek újra bajnokin. Hanem annak, hogy a játékvezető megbízott az asszisztensében: Astudillo lövése után a bíró úgy látta, a labda nem haladt át teljes terjedelmében a gólvonalon, ám a partjelző gólt jelzett, a bíró pedig hitt neki.
Az Uniónnak viszont nem volt szüksége asszisztensi segédletre. A Racing Club védelmében Amarilla és Orozco katasztrofális teljesítményt nyújtott, a hibákra pedig lecsaptak a korábban a Boca Juniorst és a San Lorenzót is megverő Unión játékosai.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik