Háború után magyar címvédés

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.05.04. 22:56
Címkék
Döntő

Magyarország–Törökország 3:2

Magyarország–Törökország 3:2
(22, –22, –18, 23, 14)
400 néző. V: Dvorák (cseh), McIntyre (skót)

MAGYARORSZÁG: Tomanóczy, KOCH, Mózer, Szekeres, VERES, JÁNOSI. Cs: Geiger (liberó), Gelencsér, Urfi, Csala. Szövetségi kapitány: Demeter György

A 3. helyért: Svédország–Szlovénia 3:2. Rájátszás az 5–9. helyért: Lettország–Azerbajdzsán 3:0, Lettország– Ausztria 3:0, Ausztria–Románia 3:0, Románia–Skócia 3:1.

A végső sorrend: 1. Magyarország, 2. Törökország, 3. Svédország, 4. Szlovénia, 5. Lettország, 6. Ausztria, 7. Románia, 8. Azerbajdzsán, 9. Skócia.

Noha Mészáros Dömötör sérülése, Kántor Sándor távolléte, valamint az első napon a törököktől elszenvedett 3:0-s vereség kevés jót ígért a magyar válogatott számára, a Demeter György irányította együttes fokozatosan formába lendült, és végül lehetősége volt megvédeni elsőségét a Spring-kupában.
A fináléban a törököknek kellett visszavágniuk a mieinknek, és ez sikerült is 130 percnyi küzdelmet köve-tően. A csapat a negyedik szettben állt talpra, és Veres remek mezőnymunkájával, a nyitásfogadás stabilizálásával az ötödik felvonást is sikerrel vívta meg.

Mestermérleg

Demeter György:
– Örülök, hogy a negyedik játszmában felálltunk a padlóról, és a vérbeli háborúban mi voltunk higgadtabbak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik