Nem jött be a papa jóslata

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.14. 21:39
Címkék
Alessandro Petacchi papája, Lucio nem tartozik a legjobb jósok közé: a rózsaszínű trikós kerekes édesapja azt jósolta az ötödik szakasz előtt, hogy Mario Cipollini megszerzi első győzelmét a 86. Giro dItalián. Igaz, Lucio hozzátette: "Azért mondom ezt, mert nem akarom elvenni a fiam szerencséjét&
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Ha csak centikkel is, de Petacchi (balra) megelôzte Cipollinit a sprintbefutóban
Eléggé álmos irambanban kezdtek a kerekesek, mintha megállapodtak volna: ezen a napon a sprinterek csatáznak majd, elég lesz az utolsó kilométereken hajtani. A karavánnak így legalább volt módja megcsodálni a vészjóslóan füstölgő Etnát. Csak a félúton magasodó Portella Mandrazzi megmászásakor élénkült meg a tempó, de az ötödik etap valóban a sprintereké volt, a hajrára katonás rendben vezették fel menőiket a csapatok. A favoritok közé Petacchi mellett a "másfél” szakaszon győztes ausztrál Robbie McEwen, illetve a negyvenegyedik Giro-etapsikeréért hajtó olasz Cipollini tartozott.

Ullrich szerzôdést bontott

BERLIN. Az 1997-ben Tour de France-gyôztes Jan Ullrich felbontotta szerzôdését az anyagi gondokkal küszködô Coast csapattal. A német sztár az év elején került a hamburgiakhoz, de szinte folyamatosan gondjai akadtak, az együttes pénzügyi nehézségei miatt ugyanis a nemzetközi szövetség már kétszer felfüggesztette rajtengedélyét, elôször két hónapja, majd a múlt héten.
A világbajnok leghűségesebb segítője, az olasz Lombardi annak rendje és módja szerint felvezette a hajrát – csak éppen Petacchinak… Cipollini sehogyan sem tudta kikerülni nagy riválisát, aki valóra váltotta álmát: a maglia rosát viselve is győzött az Olasz körversenyen. Az összetettben legfeljebb az első nagyobb hegyekig vezető Alessandro Petacchi péntekig biztosan nem adja át másnak a rózsaszínű trikót, mivel csütörtökön az idei Giro első pihenőnapja következik, a mezőny Szicíliából Nápolyba költözik.
Végül egy hír a Békeversenyről: a "keleti tömb” legendás viadalán egy éjszaka alatt két kísérőkocsit is elloptak – ez az utolsó lengyelországi szakasz után történt. A mikrobuszokat egy őrzött parkolóból vitték el ismeretlen tettesek. Az első eltűnését még az éjjel észrevették, majd a szervezők megdöbbenésére hajnalra egy másiknak is nyoma veszett; a pórul járt csapatok anyagi kára 100 ezer euróra tehető.

86. Giro d’Italia
5. szakasz, Messina–Catania (169 km): 1. Alessandro Petacchi (olasz, Fassa Bortolo) 4:54:43, 2. Cipollini (olasz, Domina Vacanze) azonos idővel, 3. Eisel (osztrák, fdjeux.com) a. i., 4. Moreni (olasz, Alessio) a. i., 5. McEwen (ausztrál, Lotto-Domo) a. i., 6. Brown (ausztrál, Panaria) a. i., 7. Svorada (cseh, Lampre) a. i., 8. Pieri (olasz, Saeco) a. i. Az összetettben: 1. (rózsaszínű trikóban) Alessandro Petacchi 22:31:44, 2. Garzelli (olasz, Vini Caldirola) 49 mp h., 3. Fra. Casagrande (olasz, Lampre) 59 mp h., 4. Pellizzotti (olasz, Alessio) 1:04 p h., 5. Simoni (olasz, Saeco) a. i., 6. Lunghi (olasz, Alessio) 1:11 p h. Következik: csütörtök, pihenőnap. Internet: www.gazzetta.it/ speciali/giro2003

56. Békeverseny (2.2-es kategória)
6. szakasz, Sulechow–Frankfurt (146.6 km): 1. Andrea Molleta (olasz, Mercatone Uno) 3:20:41, 2. Baumann (német, Wiesenhof) 9 mp h., 3. Haselbacher (osztrák, Gerolsteiner) 15 mp h.. Az összetettben: 1. Steffen Wesemann (német, Telekom) 24:55:10, 2. Sosenka (cseh, CCC) 10 mp h., 3. Poitschke (német, Wiesenhof) 7:11 p h.

Radler-kupa, Pécs
Férfiak (92 km): 1. Vörös Benedek (Pécsi VKK) 2:11:18, 2. Steig G. (Pécsi VKK) 2 mp h., 3. Haiser (Szekszárdi SZKSE) a. i. Nők (52 km): 1. Fülöp Andrea (Szekszárdi SZKSE) 1:30:48, 2. Halász (Hungary-A Bike) 34 mp h., 3. Inhoff (Proform TK) 3:06 p h.
Triál Magyar Kupa
1. forduló, Szeged. Elit kategória: 1. Szabó Örs 12 hibapont, 2. Balázs P. 22, 3. Leskó 30. 2. forduló, Győr. Elit kategória: 1. Szabó Örs 26, 2. Balázs P. 31, 3. Leskó 52
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik