Simonié a rózsaszín trikó

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.20. 21:21
Címkék
Kizárták Szekeres Csaba korábbi klubtársát, a lett Andris Nauduzst a Giro dItaliáról, miután a kilencedik szakasz utolsó kilométerén megütötte az olasz Alessandro Petacchit.
Simoni átvette a vezetést az összetettben
Simoni átvette a vezetést az összetettben
Simoni átvette a vezetést az összetettben
Simoni átvette a vezetést az összetettben
Simoni átvette a vezetést az összetettben
Simoni átvette a vezetést az összetettben
A sprintbefutó előtt a nagy tülekedésben előbb az összetettben sokáig vezető Petacchi próbálta "megfenyíteni” a pozícióért küzdő vetélytársát, ám nem találta el, Nauduzs válasza viszont pontosabb volt, s ez a diszkvalifikálását vonta maga után. Az olasz kerekest is megbüntették, ám ő csak 25 pont levonást kapott a sprinterek különversenyében.
A tizedik szakaszon szerencsére már nem az öklöké volt a főszerep, sőt, egy váratlan támadásra is sor került. Negyven kilométerrel a befutó előtt az öszszetett második helyén álló Gilberto Simoni ritmust váltott, s az olasz hegyimenő néhány szökevénytársával együtt némi előnnyel célba is ért. A szakaszgyőzelmet a norvégok korábbi U23-as világbajnoka, Kurt-Asle Arvesen szerezte meg (a Fakta kerekese egyébként már a rajt előtt közölte az újságírókkal, hogy ez az ő napja lesz), míg a harmadik helyen célba érő Simoni – aki hétfőn még 30 másodperces hátrányban volt az olasz Stefano Garzellivel szemben – az időjóváírásnak köszönhetően átvette a vezetést az összetettben.

86. Giro d’Italia

10. szakasz, Montecatini–Faenza (200 km): 1. Kurt-Asle Arvesen (norvég, Fakta) 5:34:23, 2. Tiralongo (olasz, Panaria) 1 mp h., 3. Simoni (olasz, Saeco) azonos idővel, 4. Bertagnolli (olasz, Saeco) 10 mp h., 5. Figueras (olasz, Panaria) 26 mp h., 6. Scarponi (olasz, Domina-Vacanze) a. i., 7. Kirchen (luxemburgi, Fassa Bortolo) a. i., 8. Popovics (ukrán, Colnago) a. i. Az összetettben: 1. (rózsaszín trikóban) Gilberto Simoni 46:25:55, 2. Garzelli (olasz, Vini Caldirola) 2 mp h., 3. Noé (olasz, Alessio) 56 mp h., 4. Pellizotti (olasz, Alessio) 1:38 p h., 5. Tonkov (orosz, CCC) 1:52 p h., 6. Popovics 1:58 p h., 8. Rumsas (litván, Lampre) 2:06 p h.
Következik: 11. szakasz, Faenza–San Dona (199 km). Internet: www.gazzetta.it/speciali/giro2003. TV: Eurosport, 15.30 (élő)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik