Kerékpár: Az inas diadala a Girón

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.05.31. 21:40
Címkék
A világbajnok Mario Cipollini legfőbb segédje, az olasz Giovanni Lombardi szerezte meg az első helyet a 86. Giro dItalia utolsó előtti szakaszán.
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
Giovanni Lombardinak ezúttal nem másokat kellett kiszolgálnia – szakaszt nyert a Girón
A 122 kilométeres etap meglehetősen mozgalmasra sikeredett, egymást érték a támadások, amelyek során jeleskedett a hazaiak egyik nagy kedvence, Marco Pantani is, aki húsz másik kerekessel lógott meg. Ez a boly túl nagy volt ahhoz, hogy sikerrel célba érjen, ám a szökevények között akadtak újabb szökevények – Lombardi és Velo, akikhez később csatlakozott Figueras és Mazzoleni. A sprintben Cipollini inasa ezúttal mestermunkát végzett, Lombardi igazán rászolgált a szakaszgyőzelemre. Az összetettben semmi sem változott, ahogyan Gilberto Simoni végső győzelme
A Gemenci Nagydíj a világ élvonalában

Az idén július elsô hetében rendezik meg a FIAT-Gemenci Nagydíjat, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) versenynaptárában szereplô egyetlen magyar viadalt, amelyet tavaly az UCI ellenôre 92.17 pontosra értékelt – ez pedig a világ hasonló, 2.6-os kategóriájú versenyei között a nyolcadik helyre sorolja a szekszárdit! A profik versenyének útvonala megegyezik a tavalyival. A hazai csapatok mellett meghívást kapott többek között a szlovén Perutnina Ptuj, a cseh Joko Velamos, a lengyel Weltour, a horvát Pazin, a többszörös gyôztes szlovák Dubnica, az észt és a brit válogatott, az ukrán SK Nikolajev, a szlovák U23-as válogatott, az elmúlt két évben diadalmaskodó Arató Dávid volt klubja, az olasz Fausto Coppi Gazzera, továbbá német, osztrák, francia és szerb csapatok. A szervezôk szeretnék meghívni a kiemelkedô eredményeket elérô Rothmer Balázst és olasz csapatát, a San Paolo-Saecót is. Érdekesség, hogy az idén nem osztják ki az 1-es rajtszámot, amit az elôzô évi összetett gyôztes viselhet, ennek oka az, hogy a címvédô Arató Dávid befejezte pályafutását, s várhatóan csak civilben lesz ott Szekszárdon. Az idén elôször a Nagydíj otthon ad az Amatôr-kupa sorozatnak is, július 5-én délután rövid és hosszú távú futamon próbálkozhatnak a sportág szerelmesei.
vélhetően a vasárnapi záró időfutamban sem kerül veszélybe.
Továbbra is ragyogóan szerepel Rohtmer Balázs a Navarra körversenyen, amelyen a magyar bajnok újabb két szakaszon védte meg első helyét az összetettben – úgy, hogy ezúttal nem mindig számíthat csapattársai segítségére. A San Paolo-Saeco magyar légiósa eddig 12 világranglistapontot gyűjtött a spanyol viadalon, amelyen az 5b. szakasz sorsdöntő lehet: a 9.6 kilométeres hegyi időfutamon eldőlhet a körverseny. Az időfutam legfőbb esélyese a kazah Muravjev, aki néhány hete Franciaországban éppen Rohtmer Balázs előtt nyerte meg a Breton körversenyt.

86. Giro d’Italia
20. szakasz, Canobio–Cantú (122 km): 1. Giovanni Lombardi (olasz, Domina Vacanze) 3:05:30, 2. Mazzoleni (olasz, Vini Caldirola) azonos idővel, 3. Figueras (olasz, Panaria) a. i., 4. Velo (olasz, Fassa Bortolo) a. i., 5. Manzoni (olasz, Mercatone Uno) 4 mp h., 6. Lanfranchi (olasz, Panaria) a. i. Az összetettben: 1. (rózsaszín trikóban) Gilberto Simoni (olasz, Saeco) 88:51:51, 2. Garzelli (olasz, Vini Caldirola) 8:04 p h., 3. Popovics (ukrán, Colnago) 8:06 p h., 4. Noé (olasz, Alessio) 9:49 p h., 5. Totschnig (osztrák, Gerolsteiner) 10:35 p h., 6. Rumsas (litván, Lampre) 11:01 p h., 7. Frigo (olasz, Fassa Bortolo) 12:38 p h.
Következik: 21. (utolsó) szakasz, egyéni időfutam, Idsroscalo–Milánó (33 km). Tv: Eurosport, 15.30 (élő). Internet: www.gazzetta.it/speciali/giro2003

42. Navarra körverseny (2.5-ös kategória, Spanyolország)
4. szakasz, Alsasua–Alsasua (150 km): 1. Aritz Arruti (spanyol, Cafe Baque) 3:42:04, 2. Del Rio (spanyol, Alfus) a. i., 3. Reyes (spanyol, Cropusa) a. i., …16. Rohtmer Balázs (magyar, San Paolo-Saeco) a. i. 5a. szakasz, Alsasua–Lekumberri (81 km): 1. Luis Perez (spanyol, Alcosto) 1:51:36, 2. Reyes 1 mp h., 3. D. Perez (spanyol, Alfus) a. i., …17. Rohtmer Balázs a. i. Az összetettben: 1. Rohtmer Balázs 16:27:16, 2. Muravjev (kazah, Quick Step-Davitamon) 4 mp h., 3. Munoz (spanyol, Alcosto) 5 mp h.
Következik: 5b. szakasz, hegyi időfutam, Lekimberri (9.6 km)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik