Megint Woodsot üldözik

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.06.11. 21:18
Címkék
Az utóbbi négy esztendőben először fordul elő, hogy Tiger Woods nem az éves pénzkereseti lista éllovasaként vág neki az idény második kiemelt (major) versenyének, a US Opennek.
103. US Open, Olympia Fields
Az elsô helyezett pénzdíja: 1 millió dollár. A pálya: 6573 méter, 70 par (par3: 4 szakasz; par4: 12; par5: 2)
103. US Open, Olympia Fields
Az elsô helyezett pénzdíja: 1 millió dollár. A pálya: 6573 méter, 70 par (par3: 4 szakasz; par4: 12; par5: 2)
Ez persze nem jelenti azt, hogy a 103. alkalommal kiírt, társasági eseményként is nagy presztízsű golftornának ne ő lenne az egyik legnagyobb esélyese.
"Sohasem éreztem, hogy válságban lennék” – reagált a formája miatt aggódók kérdésére Woods, aki nem akármilyen társaságban, a kosarasfenomén Michael Jordan oldalán tesztelte a profik által ritkán látogatott, Chicago közeli pályát. "Nem olyan könnyű, mint amilyennek sokan hiszik” – intette óvatosságra a 155 tagú mezőnyt, amelynek a hét végén négyszer kell teljesítenie a US Opent eddig egyszer (1928-ban) vendégül látó, azóta természetesen sokkal nehezebbé épített 18 szakaszt. Természetesen csak a szerencsésebbeknek adatik meg a négyszeri próbálkozás, ugyanis a második forduló után felezik a mezőnyt.
Woods az utóbbi három évben kétszer nyerte meg ezt a viadalt – ő a címvédő –, és ha most is sikerrel járna, fél évszázados rekordot döntene meg. Kihívói lesznek jócskán, például a szintén amerikai Kenny Perry, akinek az utóbbi két hétben fenekestül felfordult az élete – nyolc nap alatt két tornát és 1.8 millió dollárt nyert –, a kanadai Mike Weir, az áprilisi US Masters királya, vagy a hozzá hasonlóan az idén már három tornagyőzelmet arató, a kereseti listát 3.9 millió dollárral vezető Davis Love III.
S hogy még egy amerikait említsünk: Phil Mickelson 43 sikertelen próbálkozás után szívesen megszabadulna a "legjobb golfozó, aki sohasem nyert majort” címtől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik