A franciák fölényes győzelmet arattak

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.06.22. 23:27
Címkék
Túl sok tétje nem volt a FranciaországÚj-Zéland mérkőzésnek, hiszen az már korábban tudott volt, hogy a hazaiak csoportelsőként, az óceániaiak pedig utolsóként zárják az első kört.
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
Henryt (12) nem tudták tartani az új-zélandi védők
A gallok azonban nem strandfutballal akarták kiszolgálni a Stade de France közönségét, ennek megfelelően hatalmas lendülettel kezdték az összecsapást. A három támadó, Cissé, Kapo és Henry nagyon élt az olykor körülményes új-zélandi védők gyűrűjében, de a gólhelyzetek kihasználásával egészen a 17. percig mindegyikük hadilábon áll.
Akkor aztán már nem volt kegyelem! Kapo tette ki a labdát a bal szélen felbukkanó Giulyhoz, aki remekül játszott vissza csapattársához. Az Auxerre üdvöskéje levette a labdát, majd ballal a léc alá zúdított, esélyt sem hagyva Uttingnak a hárításra.
Három perc múlva már megnyugtató volt Jacques Santini együttesének előnye. Az első gólhoz hasonlóan Ludovic Giuly, a Monaco karmestere volt az előkészítő, csak most nem Kapo, hanem a csapat legértékesebb futballistája, Thierry Henry volt a befejező: az Arsenal csatára közelről fejelt a hálóba. A hajdani monacói másodszor volt eredményes az idei Konföderációs Kupán, és ezzel a nyomába eredt a góllövőlistát három találattal vezető japán Nakamura Sunszukénak.
A gallok ekkor gondolták úgy, itt az ideje csökkenteni a fordulatszámon, kell még erő a folytatásra is. Gólt azért így is szereztek hármat, előbb Cissé talált be kisakozott támadás végén, majd Giuly kapásból lőtt a hálóba, végül Pires lőtt gólt.
Akkor sokkal érthetőbbnek tűnik a spórolás, ha figyelembe vesszük, hogy az elődöntőben vagy a világbajnok Brazília, vagy pedig a világbajnoki bronzérmes Törökország vár a címvédésre törő "kékekre”. Ha mindkét résztvevő komolyan veszi, parádés mérkőzésre van kilátás csütörtök este Saint-Denis-ben!

Franciaország–Új-Zéland 5–0 (2–0)
Saint-Denis
V: Moradi (iráni). G: Kapo (17.), Henry (20.), Cissé (70.), Giuly (91.), Pires (94.)
FRANCIAORSZÁG: Landreau – Thuram, Mexés, Desailly, Lizarazu – Wiltord (Pires, 74.), Pedretti (Dabo, 68.), Giuly – Kapo, Henry (Marlet, 74.), Cissé
ÚJ-ZÉLAND: Utting – Zorichich (Oughton, 73.), Hay (Smith, 81.), Nelsen, Davis – Burton, De Gregorio, Elliott, Hickey, – Coveny, Bouckenooghe (Jackson, 70.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik