A második Arany-érem

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.06.29. 21:28
Címkék
"Lehet, hogy ez volt a Postás utolsó bajnoki aranyérme  legyintett keserűen Dömötör Sándor, a zuglóiak edzője.  Mindent megpróbáltunk, hogy életben tartsuk a csapatot, de már nincs remény, az élsportról le kell mondanunk. A bajnokság előtt néhány versenyzőt már le is kellett szerelnünk.
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
Az FTC-s Arany Gábor a második országúti bajnoki címét ünnepelhette meg Egerben (Fotó: Meggyesi Bálint)
A fentiek tükrében nem csoda, hogy a tréner nem tudott felhőtlenül örülni Vajda Márta sikerének az egri országúti bajnokságon. A Postás versenyzője a szombaton még a külföldön szereplő duatlon-világbajnok, Csomor Erika és a ferencvárosi Filutásné Halasi Katalin társaságában kezdte meg a bajnokság utolsó körét. Az utolsó emelkedőn a sokáig egyedül szökésben lévő Filutásné görcsöt kapott, így Vajdáék sprintelhettek az aranyért. A célegyenesben Csomor cipője kicsúszott a pedálból, Vajda Márta pedig hegyikerékpáros bajnoki címei mellé az országútit is megszerezte. A hölgyek versenye során egy súlyos bukás is történt, Berecz Esztert agyrázkódás gyanújával kórházba szállították.
Mellesleg Dömötör Sándornak nem lett igaza, Vajda Márta győzelme mellé a Postás Vörös Benedek révén az U23-as férfiak bajnoki aranyérmét is megszerezte. Reméljük, a zuglói kerekesek előtt nyílik még alkalom arra, hogy az edző szavaira újra és újra rácáfoljanak.
A felnőtt férfiak futama a várakozásnak megfelelően alakult: a legerősebb hazai csapat, a P-Nívo-Betonexpressz– FTC menői irányították a versenyt, s ez ellen a mezőnyben tekerő légiósok – a bajnoki címvédő Rohtmer Balázs és az egy hete még az U26-os Giro d'Italián jeleskedő Sipőcz Dávid – sem tudtak mit tenni.
Az elején még úgy látszott, talán sikerülhet nekik. Alig hagyták el Egert a versenyzők, amikor négy ferencvárosi – Garamszegi, Szekeres, Arany és Ivanics – oldalán Rohtmer, a szekszárdi színekben induló Steig Gábor és az Alföld KSE bringása, Csomor Zoltán is ellépett a mezőnytől. A szökevények hamar két perc fölé tornázták az előnyüket, és a hatkörös viadal negyedik köréig meg is tartották. Ekkor már úton volt egy kisebb üldözőboly – amely "természetesen” csak zöld-fehérekből állt. Időközben előbb Csomor, majd Steig is leszakadt, az üldözők pedig az ötödik körre elérték céljukat: a hajrában Rohtmernek hét (!) ferencvárosival kellett volna megküzdenie…
Az utolsó kört a korábbi aranyérmes Arany Gábor kezdte az élen, mögötte fél perccel Garamszegi tekert, Rohtmerék hátránya pedig már több mint két perc volt. A finisben aztán még hatékonyabban dolgozott a "Fradi-vonat”, s Arany megszerezte második bajnoki címét – az első aranyat 1999-ben ugyanitt nyerte. A zöld-fehérek közül Garamszegi a második, Lengyel Tamás a harmadik, Árvai Attila pedig a negyedik helyen zárt – a címvédő Rohtmer ötödik lett.
"Szombat este összeültünk ezzel a hét sráccal, s megbeszéltük, mindegy, hogy közülük ki nyeri meg az aranyat, a lényeg, hogy ferencvárosié legyen. A fiúk jól dolgoztak, azért pedig ne nekünk kelljen pironkodnunk, hogy a hazai mezőnyben milyen erősek vagyunk” – összegzett Stubán Ferenc, a P-Nívo-Betonexpressz–FTC edző-menedzsere, majd hozzátette: a közelgő nemzetközi versenyeken, a Gemenci Nagydíjon és a Tour de Hongrie-n bizonyítani fogják, erősebb mezőnyben is sikeres a csapat.

Elgázolták Schillerweint

BUDAPEST. Súlyos közúti balesetet szenvedett a fővárosban Schillerwein István, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége tiszteletbeli elnöke – jelentette az MTI. A sportvezető kerékpárral közlekedett, amikor egy autóbusz elgázolta. A szakembert súlyos sérülésekkel – medence-, illetve kulcscsonttöréssel – szállították kórházba.

Országúti országos bajnokság, Eger
Férfiak (180 km). Bajnok: Arany Gábor (P-Nívo-Betonexpressz–FTC, edző: Illés Bálint, Stubán Ferenc) 4:49:10, 2. Garamszegi László (P-Nívo-Betonexpressz– FTC) 1:55 perc hátrány, 3. Lengyel Tamás
(P-Nívo-Betonexpressz–FTC) 2:09 p h., 4. Árvai A. (P-Nívo-Betonexpressz–FTC) azonos idővel, 5. Rohtmer B. (Sao Paolo-Saeco) 4:18 p h., 6. Szekeres Cs. (P-Nívo-Betonexpressz–FTC) a. i.
Nők (108 km). B: Vajda Márta (Postás-Matáv SE, e: Dömötör Sándor) 2:21:15, 2. Csomor Erika (FSZSE) 6 mp h., 3. Filutásné Halasi Katalin (P-Nívo-Betonexpressz–FTC) 35 mp h., 4. Király M. (Mosonmagyaróvári SI) 3:02 p h., 5. Brassay R. (Hungary A-Büttner KSE) 5:51 p h., 6. Fülöp A. (Szekszárdi KSE) 8:16 p h.
U23, férfiak (180 km). B: Vörös Benedek (Postás-Matáv SE, e: Dömötör Sándor) 4:55.10, 2. Szőke G. (P-Nívo-Betonexpressz–FTC) a. i., 3. Rónaszéki B. (Postás-Matáv SE) a. i.

Nemzeti bajnokságok, mezőnyverseny
Ausztrália (183.6 km): 1. Stuart O’Grady (Credit Agricole), 2. Davis (ONCE). Belgium (Vilvoorde): 1. Geert Omloop (Palmans), 2. Van Goolen (Quick Step-Davitamon), 3. Vanthourenhout (Quick Step-Davitamon). Dánia: 1. Nicki Sörensen (CSC-Tiscali), 2. A. Johansen (Team fakta). Franciaország: 1. Didier Rous (Brioches La Boulangére), 2. Virenque (Quick Step-Davitamon), 3. Halgand (Jean Delatour). Hollandia (Rotterdam): 1. Rudie Kemna (Bankgirtoloterij), 2. Van Dijk (Lotto), 3. Van Heeswijk (US Postal), 4. Blijlevens (Bankgiroloterij). Lengyelország (Gorzów Wielkopolski, 231 km): 1. Piotr Przydzial (CCC Polsat), 2. Piatek (Mróz), 3. Kwiatkowski (Ambra Weltour Radio Katowice) 1 mp h. Németország (Spalt): 1. Erik Zabel (Telekom), 2. Sinkewitz (Quick Step-Davitamon), 3. Wegmann (Gerolsteiner). Olaszország (Saltara, 241 km): 1. Paolo Bettini (Quick Step-Davitamon). Portugália (Santa Maria da Feira, 189 km): 1. Pedro Soeiro (Carvalhelhos Boavista). Spanyolország (Alcobendas, 217.5 km): 1. Ruben Plaza (iBanesto.com), 2. R. Casero (Paternina-Costa Almeria), 3. Noval (Relax-Fuenlabrada). Svájc (188 km): 1. Daniel Schnider (Phonak), 2. Beuchat (Phonak), 3. Aebersold (Phonak), 4. Camenzind (Phonak)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik