Három proficsapat a rajtnál

GOMBKÖTŐ ROLANDGOMBKÖTŐ ROLAND
Vágólapra másolva!
2003.06.30. 21:38
Címkék
Tizenkét országból érkeznek csapatok a hét végi 29. FIAT-Gemenci Nagydíjra, hazánk egyetlen, nemzetközi versenynaptárban is szereplő, 2.6-os kategóriájú országúti kerékpárversenyére  hangzott el a hűvösvölgyi Balázs vendéglőben tartott hétfői sajtótájékoztatón.
A hazai indulók közül a P-Nívó-Betonexpressz–FTC három kerekese, Árvai Attila, Szekeres Csaba és Lengyel Tamás esélyes a leginkább a végső győzelemre, de az erős külföldi csapatokkal nekik is nehéz dolguk lesz.Három proficsapat is indul – Szlovéniából a Perutnina Ptuj, Csehországból a Joko Velamos, Lengyelországból pedig a Weltour érkezik –, de számolni kell majd a szlovákokkal, a horvát, a német,
A 29. FIAT-Gemenci Nagydíj programja

Július 2., szerda, 18: prológ, hegyi idôfutam (2 km). Július 3., csütörtök, 14: 1. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (165 km). Július 4., péntek, 9.20: 2. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (180 km). Július 5., szombat, 10: 3. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (95 km). 20.30: kritériumverseny, Szekszárd
A 29. FIAT-Gemenci Nagydíj programja

Július 2., szerda, 18: prológ, hegyi idôfutam (2 km). Július 3., csütörtök, 14: 1. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (165 km). Július 4., péntek, 9.20: 2. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (180 km). Július 5., szombat, 10: 3. szakasz, Szekszárd–Szekszárd (95 km). 20.30: kritériumverseny, Szekszárd
a szerb-montenegrói, az ukrán és az olasz csapattal is. Ez utóbbiban tekert korábban az elmúlt két év összetett győztese, Arató Dávid. Mivel a tehetséges magyar kerekes időközben visszavonult, ebben az évben a szervezők nem adják ki az 1-es rajtszámot. Az országúti szakaszokon körülbelül száz ember felel majd a biztonságért. A leglátványosabbnak ebben az évben is a szombat esti villanyfényes kritériumverseny ígérkezik, amelyre ezúttal is tízezer nézőt várnak.
Érdekesség, hogy a viadal története során először kiírják az Amatőr Gemenc-kupát is, amely része az Amatőr-kupa-sorozatnak. A kerékpársport szerelmesei szombaton 32, illetve 82 kilométeres távon tehetik próbára magukat, de azok is találnak majd sportos programot, akik nem vállalkoznak ilyen nagy kihívásra. A nemzetközi versenyről további információ a www.gemencgp.hu internetes oldalon található.

Schillerweint a lélekjelenléte mentette meg

"Ne is kérdezze, a lehető legrosszabbul! – válaszolt a hogylétét firtató kérdésre a decemberben 70 esztendős Schillerwein István, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének tiszteletbeli elnöke, korábbi első embere, aki vasárnap kerékpározás közben szenvedett balesetet. – Vállperectörés, kettős medencecsonttörés, minimum öt hétre kivonnak a forgalomból. Olyan sérülések ezek, amelyekkel nem lehet semmit csinálni, meg kell várni, amíg a csontok maguktól öszszeforrnak.”
Schillerwein István pontosan emlékszik a baleset körülményeire, s azt is elárulta, versenyző korában sem volt ilyen súlyos sérülése. "Vasárnap délelőtt biciklivel mentem volna bevásárolni.
Rumsas B-próbája is pozitív

VILNIUS. A B-próbája is pozitív eredményt hozott a litvánok országúti kerékpárosának, Raimondas Rumsasnak, akitôl az idei Giro d’Italia (amelyen összetettben a 6. helyen végzett) május 16-i szakasza után vettek mintát a nemzetközi szövetség illetékesei, s EPO nyomaira bukkantak. Rumsas nem elôször keveredett doppinggyanúba: tavaly a Tour de France után a francia–olasz határon letartóztatták a feleségét, mivel az autójában nagy mennyiségû tiltott szert találtak a határôrök.

Káldi Attila célba ért

ATLANTIC CITY. Tizenkét nap, egy óra és tizenhét perc kellett Káldi Attilának 2922 mérföld, azaz 4675 kilométer megtételéhez. A 44 éves magyar sportember ezzel a 18 egyéni induló közül tizenharmadikként ért célba. A San Diego és Atlantic City között immár 21 éve megrendezett transzamerikai kerékpárversenyen a rekord 9 nap és 3 óra. Káldi korábban ultratriatlon-világbajnoki címet szerzett, és ô tartja az egykezes fekvôtámaszozás világcsúcsát is. A versenyzôt a célban vasárnap Horváth Gábor New York-i fôkonzul fogadta, aki az amerikai magyar szervezetek és közösségek mozgósításával korábban is segítette a sportembert és csapatát.

Hegyikerékpáros Világkupa, 3. futam, Mont-Sainte-Anne (Kanada)

Cross country. Férfiak: 1. Julien Absalon (francia) 1:51:20, 2. Sauser (svájci) 47 mp h., 3. Green (kanadai) 57 mp h., …51. Buruczki Szilárd (magyar) 16:04 p h., …76. Parti András (magyar) 1 kör hátrány. Nôk: 1. Gunn-Rita Dahle (norvég) 1:51:43, 2. Spitz (német) 1:48 p h., 3. Blatter (svájci) 2:03 p h. A Vk összetett élcsoportja. Férfiak: 1. Christoph Sauser 600 pont, 2. Absalon 590, 3. Fumic (német) 480, …81. Buruczki Szilárd 25. Nôk: 1. Gunn-Rita Dahle 750, 2. Spitz 600, 3. Kalentyijeva (orosz) 470
Downhill. Férfiak: 1. Steve Peat (brit), 2. Minnaar (dél-afrikai), 3. Gracia (francia). Nôk: 1. Fionn Griffiths (brit), 2. Moseley (brit), 3. Streb (amerikai)
Four-cross. Férfiak: 1. Eric Carter (amerikai), 2. Gracia, 3. Bootes (ausztrál). Nôk: 1. Katrina Miller (ausztrál), 2. Lilly (amerikai), 3. Szuemasza (japán)
A Sportaréna mögött, az ideiglenes buszpályaudvarnál kihajtott elém egy busz, és elkapta a vállam. Akkorát ütött, hogy rögtön eltört a vállperecem. A fejemet védtem a kezemmel, és esés közben megpróbáltam ellökni magam a kerékpártól. A busz azonnal fékezett, de így is csúszott egy métert, a biciklit maga alá is gyűrte. A lélekjelenlétemen múlt, hogy engem nem passzírozott maga alá.”
Az ismert sportvezetőt jelenleg a Mexikói úti traumatológián kezelik, s mint mondja, a legnagyobb bánata az, hogy tétlenségre van kárhoztatva. "Szerencsére nem vagyok különösebben elmaradva a munkáimmal, a sportstratégia ügyében, a műhelytámogatásokkal, illetve a központi műhelyekkel kapcsolatban egyaránt végeztem a munkámmal, de így is lenne dolgom elég…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik