Beckham már Madridban

Vágólapra másolva!
2003.07.01. 22:22
Címkék
Elkezdődött az őrület, David Beckham új felségterületére, Spanyolország földjére tette a lábát. A Real Madrid új szerzeménye kedden, két héttel klubcseréjének bejelentését követően érkezett meg új állomáshelyére, ahol hivatalosan szerdán mutatják be. Az angol középpályás államfőknek kijáró fogadtatásban részesült: a sztárt és családját szállító magángépet újságírók és rajongók hada várta a Torrejón de Ardóz légitámaszponton, a kifutón még a kormány gépeit is visszatartották, a televíziós társaságok pedig élőben közvetítették az eseményt.
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
A klub orvosa szerint David Beckham tökéletes egészségi állapotban kezdhet dolgozni
Beckham nevetve konstatálta a tömeghisztériát – gyanítható, megszokta –, majd beszállt a rá váró autóba, és egy magánklinikára utazott, hogy elvégezzék rajta a klubcsere véglegesítéséhez szükséges orvosi vizsgálatokat. Persze, a show a klinikán is folytatódott: az épületen angol zászló is lobogott, a bejáratnál lévő újságosnál pedig a Marca című lap egy példánya volt kifüggesztve, címlapján az "Isten hozta, Mr. Beckham!” felirattal.
A hivatalos procedúra nem tartott túl sokáig, Alfonso del Corral csapatorvos rutinszerűen elvégezte az ilyenkor megszokott vizsgálatokat, majd elégedetten nyugtázta, hogy a Real Madrid egészséges labdarúgót igazolt.
Az igazi bonyodalmakra szerdán lehet számítani, akkor mutatják be hivatalosan is Beckhamet. Az eseményre 520 újságíró kapott akkreditációt, 20 televíziós társaság közvetíti élőben az eseményt, utóbbiaknak köszönhetően akár kétmilliárdnyian is nyomon követhetik, midőn David Beckham először magára ölti a Real Madrid méltán híres mezét. Már a bemutató időpontja is jelzésértékű: déli tizenkettőkör kezdődik a show. Hogy miért? Nos, Ázsiában ez az időszak számít főműsoridőnek, márpedig a királyi gárda bevallottan a távol-keleti piacra szeretne betörni. "A labdarúgásban is elkezdődött a Disney-korszak” – kommentálta az El País című lap kritikusan a Real Madrid túlzottan is piacközpontú gondolkodásmódját.
Eközben a Beckham pótlását mielőbb megoldani kívánó Manchester United gőzerővel dolgozik a Ronaldinho-projekten. Beszámoltunk róla, hogy Ronnie-nak tetszik az angolok ajánlata – csakhogy a brazil játékjogával 2006-ig rendelkező Paris Saint-Germainnek meg a Real Madrid ajánlata tetszik (az állítólag szintén bejelentkező Barcelona feltételeit a francia lapok nem tartják versenyképesnek).

Védôkkel tárgyal a Barca

BARCELONA. Miközben szinte egész Spanyolország David Beckham érkezésérôl és bemutatásáról beszél, a Real Madrid nagy riválisa, a Barcelona szép csendben újabb kiszemeltekkel lépett kapcsolatba. Röviddel azután, hogy bemutatták Joan Laporta klubelnök elsô szerzeményét, Rüstü Recbert (a Fener hálóôrének megszerzése miatt holland források gyakorlatilag elvetették, hogy Babos Gábor, a NAC Breda magyar kapusa Katalóniába igazol), újabb kiszemeltek neve került nyilvánosságra. Az egy ideje „ostrom alatt álló” Harry Kewell mellett a mexikói Rafael Márquez (Monaco) és a francia William Gallas (Chelsea) is vendégül láthatta a barcelonai tárgyalódelegációt. A két védôvel mindenben megegyeztek a spanyolok, most már csak a klubjukkal kell dűlôre jutniuk. A Barcának azért van szüksége védôkre, mert Frank de Boer távozik a csapattól, míg Philippe Christanvalról az elôzô szezonban bebizonyosodott, hosszabb távon nem megoldás a hátsó alakzatban.
A nevéhez méltó játékoskeret kialakítására törekvő királyi klubnál úgy gondolják, hogy nekik csak jövő nyártól lesz szükségük a brazilra, ezért most opciós jogot vásárolnának – egy év múlva pedig 35 millió eurósra kerekítenék ki a vételárat. Ez 15 millióval több, mint amennyit most – a francia sajtó találgatása szerint – a Manchester hajlandó lenne kifizetni a támadóért. "Ha negyvenötmilliós ajánlattal jönnek, hamar végzünk” – célzott az MU képviselőinek szerdán esedékes látogatására, egyben klubja igényeire Francis Graille, a PSG nemrégiben kinevezett elnöke.
Vahid Halilhodzsics edző is egyértelműen nyilatkozott a Le Parisien nevű lapnak: "Ha a Paris Saint-Germain pénzügyi helyzete stabil lenne, sohasem engednénk el Ronaldinhót. De ha egy óriási ajánlat érkezne, mondjuk megközelítőleg olyan, amilyent annak idején a Real a Juventusnak tett Zidane-ért, elgondolkodnánk.” Az bizony 75 millió euró volt… Ezeket a szavakat persze sokféleképpen – például árfelhajtási indíttatásúaknak is – értékelhetjük, szakmai szempontból viszont tagadhatatlan, hogy a következő szezonban a Paris SG minden bizonnyal nagyobb sikereket érne el a pályán Ronaldinhóval, mint nélküle. Csak hát a pénz meg a liga szokásos kutakodásai a PSG számlakönyveiben…
Egy biztos: a mindeközben Brazíliában a hasát süttető Ronaldinhónak, aki Párizs iránt érzett szerelmét is mindig igyekszik hangsúlyozni, először a PSG edzőtáborában lesz jelenése, július 10-én.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik