Dobogóesélyes francia csapatok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2003.07.31. 21:44
Címkék
A francia bajnokság mai rajtjára készített sorozatunk második, egyben befejező részéhez érkeztünk. A tegnapi tíz csapat után ma a mezőny másik felét mutatjuk be röviden. Hét, többé-kevésbé jó szereplésre ítélt együttes mellett most kerítünk sort a legutóbbi idény trófeáit begy
Sochaux (5.)
Benoit Pedretti körül forgott a világ nyáron az "oroszlánoknál”, és mivel a válogatott középpályás a jelek szerint sem Párizsba, sem Marseille-be nem megy, a csapat akár meg is ismételheti legutóbbi jó szereplését. A 14 év után kiharcolt UEFA-kupa-indulás külön motivációt jelenthet. Guy Lacombe kerete érdemben nem változott, azaz ismét hatékony védekezésre számíthatunk, és a Frau (9), Pagis (9), Santos (8) hármas is kész szállítani a gólokat.

Guingamp (7.)
Négy kulcsemberét (Drogba, Malouda, Fabbri, Montero) elveszítette az elmúlt idény meglepetéscsapata, de az újak, Goussé, André, Laspalles, valamint a Grasshopperstől vett Cabanas mind olyan futballisták, akiket a bretagne-i csapatnál uralkodó alkotói légkör jó teljesítményre ösztönözhet. Figyelem: a legutóbbi, BL közeli szereplés ellenére nem emelkedett a büdzsé 15.7 millió euró fölé, ami az Ajaccióé után a második legkisebb a ligában!

Lens (8.)
A cél az elmúlt idény feledtetése – adta "parancsba” Joel Muller edző. A 2002. évi ezüstérem után alaposan visszacsúszó együttesben nem volt nagy mozgolódás a nyáron, egyelőre sikerült megőrizni a kulcsembereket (Sibierski, Moreira, Utaka, Song, Bouba Diop). Az "artéziekre” egyébként rámosolygott a szerencse: az UEFA fair play rangsora alapján ott lesznek az UEFA-kupában!

Nantes (9.)
Új edző, Loic Amisse irányítja a "kanárik” röptét, és nincs irigylésre méltó helyzetben: a klub szokásához híven inkább eladott, mintsem vásárolt a játékospiacon. Elment például Djemba-Djemba, André, Moldovan, Laspalles, s eleddig a visszatérő kölcsönjátékosokon kívül nem érkezett senki. A Nantes híres az utánpótlásáról – most itt a nagy lehetőség, hogy a klub valakit megint "bemutasson” a világnak.

Nice (10.)
Tavaly sok ellenfelüket megtréfálták az előre lesajnált újonc "sasfiókák”, akik számára az igazi tánc valószínûleg most kezdődik. A házi gólkirályt, Kaba Diawarát visszarendelte a PSG, helyére a liga egy sokat próbált veteránja, a legutóbbi évadban a Bastiát 8 góllal segítő Lilian Laslandes érkezett. Diawarán kívül minden kulcsember Gernot Rohr edző rendelkezésére áll – a kérdés az: sikerül-e ismét fanatizálni az igazi sztárok nélküli társulatot.

Bastia (12.)
Cauet, Szaveljics és a csapat színeiben két éve 16 gólt szerző Frédéric Née személyében hasznos futballisták érkeztek – igaz, Essien és Laslandes távozása érzékeny veszteséget jelent. Gérard Gili edző bízik abban, hogy a sok sérülés és a lyoni mellőzés után Née képes újjászületni Florian Maurice oldalán, és ketten a liga egyik leggólveszélyesebb csatárduóját alkotják.

Strasbourg (13.)
A Csehországba hazatérő Iván Hásektől a PSG játékosaként egykor bajnok Antoine Kombouaré vette át a kispadot, és mivel sok az új fiú, van dolga bőven. Az újak közül a spanyolországi légióskodás után hazatérő Dutruel kapus, a svéd utánpótlás-válogatott Dorsin és P. Farnerud, a cseh Kobylik és a szenegáli Niang egyaránt a kezdő tizenegybe pályázik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik