Brazília: Kapusgól a 97. percben

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2003.08.04. 20:44
Címkék
Összesen két pontot tudott szerezni az első négy helyezett csapat a brazil bajnokság 23. fordulójában.
A legrosszabbul a Sao Paulo és a Santos járt, előbbi otthon kapott ki a 2–0-ra az egyre inkább feljövőben lévő Internacionaltól, a Santos meg – annak ellenére, hogy legjobbjait "visszakapta” az U23-as válogatottól – a Gremio otthonában maradt alul, ugyancsak 2–0-ra. Ez az eredmény a legmeglepőbb, hiszen a Porto Alegre-iek már a harmadik edzőjüket "fogyasztják” az idén, és nem véletlenül: kiesőhelyen állnak, s ezt megelőzően négy mérkőzésen át gólképtelenek és hét meccsen át nyeretlenek maradtak.A címvédő vereségének köszönhetően három pontra nőtt a Cruziero előnye, pedig a "kékek” is csak döntetlenre voltak képesek az ugyancsak a kieséstől fenyegetett Fluminensével szemben. A kolumbiai Aristizábal vezetést szerzett ugyan, csatártársa, Mota pedig kettőre növelte az egykori szövetségi kapitány, Wanderley Luxemburgo együttesének előnyét, de a szünet előtt Cris öngóljával szépített a Flu, majd két perccel a vége előtt – Josafá kiállítása miatt – emberhátrányban játszó hazai csapat váratlanul a második találatot is begyötörte.Ennél is később, a hosszabbítás hetedik (!) percében sikerült egalizálnia a Ponte Pretának. A Flamengo az első félidő vége óta vezetett, s a hazaiak elkeseredetten rohamoztak az egyenlítésért. Leonardo Gaciba bíró öt perc hosszabbítást jelzett a Fla-játékosok időhúzása miatt, de erre is rátett még hármat, mert Zé Carlos és Ronildo kakaskodása miatt rövid ideig állt a játék. Az utolsó másodpercekben szöglethez jutott a Ponte Preta, a kapus, Lauro is előrement, s ha már ott volt, gólt fejelt. A piros-feketék így is megőrizték veretlenségüket a szezont még a Sao Paulo kispadján kezdő Oswaldo de Oliveira irányítása alatt. Az idén egyébként ez már a harmadik kapusgól volt. Az elsőt Rogério Ceni, a Sao Paulo szabadrúgásokat gyakran elvégző hálóőre szerezte még áprilisban, a Vasco ellen, júliusban meg az Atlético MG-t erősítő Eduardo volt eredményes a Juventude ellen.Úgy tűnik, jövőre újabb változás várható a bajnokság lebonyolításában: Ricardo Teixeira elnök a most még éves rendszerű versengés időrendjét az európai topligákéhoz akarja igazítani, hogy félidőben ne vigyék el a legjobb futballistákat. Az ötletre még rá kell bólintania a sportminisztériumnak, de Teixeira kapcsolatait ismerve ez nem lehet akadály.Campeonato Brasileiro (országos bajnokság)
23. forduló:
23. forduló:
Fluminense–Cruzeiro 2–2 (Cris 44. – öngól, Marcao 88., ill. Aristizábal 13., Mota 41.), Gremio–Santos 2–0 (George 3., Mutti 37.), Sao Caetano–Juventude 1–1 (Thiago 11., ill. Geufer 90.), Sao Paulo–Internacional 0–2 (Wilson 47., Nilmar 79.), Bahia–Criciúma 2–2 (Valdomiro 10., Nonato 73., ill. Leonardo 60., Mineiro 83.), Coritiba–Fortaleza 1–1 (Brito 27., ill. Finazzi 59.), Figueirense–Goiás 0–1 (Araújo 56.), Paraná–Corinthians 1–1 (Renaldo 1., ill. Fabinho 50.), Paysandú–Guarani 6–1 (Magnum 2., Jóbson 9., 17., 82., Neto 76., Sandro 90., ill. Vágner 40.), Ponte Preta–Flamengo 1–1 (Lauro 97., ill. Fábio Baiano 34.), Atlético MG–Vitória 1–0 (Guilherme 28.), Vasco–Atletico PR 2–1 (Donizete 73., Da Silva 75., ill. Fabricio 88.)
Az élcsoport: 1. Cruzeiro 47 pont, 2. Santos 44, 3. Sao Paulo 42, 4. Coritiba 39, 5. Atlético MG 38 (40–31), 6. Internacional 38 (32–28)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik