Bettini: szivárványos valóság

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2003.08.09. 21:15
Címkék
Az országúti Világkupa-sorozat hetedik futamát rendezték meg szombaton Spanyolországban. A Clasica San Sebastian az egyik legrövidebb Vk-futam, a táv "mindössze 227 kilométer, de a versenyzőknek hat hegyet is meg kellett mászniuk.
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
Paolo Bettini szombaton Spanyolországban visszaszerezte a szivárványos trikót
A nagy hőségben zajló versenyen 10 kilométerrel a rajt után a spanyol García Acosta, a német Jaksche, a belga Hoste és a francia Portal ellépett a mezőnytől, a szökevények előnye fél távnál már meghaladta a 15 percet, de ezután a mezőny üldözésbe kezdett. Már csak 36 kilométer volt hátra, amikor az utolsó szökevényt, Acostát is befogta az élboly, amelyben ekkor már alig húszan tekertek. A hajrában az olaszok parádéztak, a Világkupa-címvédő Paolo Bettini Ivan Bassóval párban szökött el a riválisoktól, s végül Bodrogi László klubtársa szerezte meg a győzelmet. A Milánó–San Remo és a hamburgi HEW Cyclassic után ez volt Bettini harmadik Vk-futamgyőzelme ebben az évben, s így valóra vált az álma: visszakapta az összetett legjobbját illető szivárványos trikót.
Míg Spanyolországban az országúti menők vetélkedtek, itthon a pályásokon volt a sor: négy versenyszámban avattak bajnokot a magyar pályabajnokság harmadik napján a Millenárison. A nőknél scrachben az olimpiai ötödik helyezett Szabolcsi Szilvia idei negyedik aranyérmét is begyűjtötte, míg Pais Péter az olimpiai csapatversenyben diadalmaskodó ferencvárosi alakulat tagjaként megszerezte pályafutásának 107. bajnoki első helyét is, de a nap hőse klubtársa, Árvai Attila volt, aki mindhárom férfiszám után a dobogó legfelső fokára állhatott. A pályabajnokság még nem ért véget, augusztus 26-án és 27-én kerül sor az omniumversenyre és még néhány másik versenyszámra.

Clasica San Sebastian, országúti Vk 7. futam (227 km)
A végeredmény:
1. Paolo Bettini (olasz, Quick Step-Davitamon) 5:44:42, 2. Basso (olasz, Fassa Bortolo) azonos idővel, 3. Di Luca (olasz, Saeco) 20 mp h., 4. Fra. Casagrande (olasz, Lampre) a. i., 5. Noe (olasz, Alessio) 23 mp h., 6. Gerrikagoitia (spanyol, Euskaltel) 33 mp h., 7. Rebellin (olasz, Gerolsteiner) a. i., 8. Rasmussen (dán, Rabobank) a. i., 9. Boogerd (holland, Rabobank) a. i.
A Vk-összetett élcsoportja 7 futam után: 1. Paolo Bettini 300 pont, 2. Van Petegem (belga, Lotto-Domo) 203, 3. Boogerd 164, 4. Rebellin 151
Következik: 8. futam, Zürich Nagydíj, augusztus 17.

107. férfi és 24. női országos bajnokság, Millenáris
Férfiak. Páros. Bajnok: Árvai Attila, Bebtó Zoltán (P Nívó-Betonexpressz–FTC, edző: Illés Bálint, Stubán Ferenc) 32 pont
, 2. Berkesi András, Szabó András (Postás-Matáv SE) 24, 3. Lengyel Tamás (P Nívó-Betonexpressz–FTC), Kusztor Péter (BVSC) 23, 4. Garamszegi L., Arany G. (P Nívó-Betonexpressz–FTC) 16, 5. Vízer B. (P Nívó-Betonexpressz–FTC), Molnár P. (Csepel) 3 (4 kör hátrány). Olimpiai csapatverseny. B: P Nívó-Betonexpressz– FTC (Pais Péter, Hegyes János, Árvai Attila, e: Illés Bálint, Stubán Ferenc) 1:25.70, 2. BVSC (Juriga Olivér, Balog József, Kusztor Péter) 1:26.55, 3. Koppány SE Tamási (Farkas Viktor, Takács Tamás, Horváth Zoltán) 1:34.50. 4000 m-es csapat üldözőverseny. B: P Nívó-Betonexpressz–FTC (Víg Aurél, Szekeres Csaba, Árvai Attila, Garamszegi László, e: Illés Bálint, Stubán Ferenc) 4:51.91, 2. BVSC (Juriga Olivér, Balog József, Kusztor Péter, Koczka Sándor) 5:03.47, 3. KSI (Barkóczi Péter, Gajer András, Temesi Viktor, Cziráki István) 5:11.65
Nők. Scrach. B: Szabolcsi Szilvia (BVSC, e: Hazai György, Bánhidi Ákos), 2. Király Mónika (Mosonmagyaróvári TE), 3. Petruska Beáta (KSI), 4. Palotai (FD System), 5. Fodor A. (Mosonmagyaróvári TE), 6. Bálint K. (KSI)
Következik: omniumbajnokság, Millenáris, augusztus 26–27.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik