Feltámadtak az újonc csapatok

Vágólapra másolva!
2003.08.23. 21:46
Címkék
Három forduló után még az összesen két pontot gy
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
Angelosz Hariszteasz (balra) és Aílton is góllal járult hozzá a Werder Brement a tabella élére repítô fölényes gyôzelemhez
A "zöldfülûekből” az Eintracht volt a kakukktojás, amely csak remire volt képes a Hertha ellen, a másik két felkerülő három ponttal gazdagodott. Különösen a Köln sikere figyelemre méltó, hiszen a "kecskések” a szombatig veretlen Borussia Dortmundra mértek csapást. A BVB mellett a Bayer Leverkusen és a Schalke is elszenvedte az első vereségét a 2003–2004-es szezonban, így már csak a Werder Bremen, a VfB Stuttgart, valamint a Bayern München áll kudarc nélkül az évadban.
A Köln a papírformát felborítva, hatéves várakozásnak vetett véget, midőn Dirk Lottner remekbe szabott szabadrúgásgóljával legyőzte a félig-meddig már a szerdai, FC Bruges elleni BL-selejtezőre figyelő Borussia Dortmundot. A három kör után még pont nélkül álló kölniek 1997. december 13. óta képtelenek voltak legyőzni a BVB-t, és tekintve, hogy három kudarccal kezdték a szezont, semmi sem ígérte a sorozat megszakadását. Csakhogy a dortmundi gólüzem szombatra csődöt jelentett, Kollerék gyatra teljesítményt nyújtottak, Lottner pedig egyszer megvillantotta remek rúgótechnikáját. "Meglett a töretlen akaratunk eredménye, kilencven percen keresztül küzdöttünk a győzelemért” – mondta a meccset követően Friedhelm Funkel, a Köln edzője.
Sokkal simábban gyûjtötte be a három pontot a Freiburg, a Mönchengladbach ugyanis az idegenben egy éve megszokott formáját futotta, és gyakorlatilag semmiféle veszélyt sem jelentett Golz kapujára.
Ismételjük múlt heti önmagunkat: a mezőny egyetlen gólképtelen csapata a Hertha BSC, amely ezúttal a harmadik újonc, az Eintracht Frankfurt vendége volt – a találkozót végigjátszó Király Gábor és Dárdai Pál csapata a nyitányon elszenvedett vereség (Werder, 0–3) óta harmadszor ért el gól nélküli döntetlent. Mikor rúg gólt a Hertha?
"Ha tudnám, elmennék jósnak – reagált Dárdai. – Sajnos nagy helyzetünk ezúttal nem is volt, így hiába küzdünk, harcolunk, és érjük el, hogy nem találnak a kapunkba, rúgott gól nélkül egyre lejjebb csúszunk. Nekem volt egy lövésem, megpattant a védőkön a labda, de nem volt annyi szerencsém, hogy bemenjen. El kell ismernem, két gyenge csapat játszott, de talán kijövünk ebből a szériából. Legközelebb szeptember közepén lesz bajnoki, akkor majd csak szerzünk egy gólt, és az hozza a többit is…”
"Három meccs óta verhetetlenek vagyunk – nevetett Király. – Ha valaki a rajt előtt azt mondja, az első négy fordulóban három meccsen nem kapunk gólt, elfogadtam volna, mondván, akkor elöl leszünk. A csapat teljesítménye ez, mindenki érdeme, hogy nem kapunk gólt, és mindenki kritikája, az enyém is, hogy nem rúgunk. Volt egy veszélyes szabadrúgás, de tudtam, nagyot tud lőni a srác, felkészültem arra, hogy kipattan rólam a labda, így bár meg akartam fogni, csak másodszorra sikerült.”
Nagy tettet hajtott végre a VfL Bochum is, hiszen a német csapatok közül elsőként sikerült legyőznie a Klaus Augenthaler vezette Bayer Leverkusent. A statisztika alapján várható volt a VfL diadala, hiszen a Bayer a legutóbbi négy összecsapásából hármat elbukott a kék-fehérekkel szemben, ugyanakkor a pillanatnyi forma minimum leverkuseni pontszerzést valószínûsített. Végül a szerencse a Bochum oldalára szegődött – a győztes gólnál Zdebel lövését követően Peter Madsenről került a labda a hálóba –, ez pedig elég volt a gárdának idénybeli első diadala megszerzéséhez.
A Bayer botlását kihasználva a Werder Bremen lépett a tabella élére. Az ősszel, úgy tûnik, szokásukhoz híven jól szereplő zöld-fehérek "átgázoltak” a jobb sorsra érdemes, kedden Intertotó-kupa-mérkőzést játszó Schalkén. Lisztes Krisztián együttese a 35. percre eldöntötte a három pont sorsát, hiszen addigra háromgólos előnyre tett szert. A forgószélre emlékeztető Aílton passzából Hariszteasz nyitotta meg a gólzáport, majd a labdát "eltörő” Borowski következett, hogy aztán Aílton laza bokamozdulattal megadja a kegyelemdöfést a "királykékeknek”. A második félidőben hosszú ideig csak helyzetkihagyásban jeleskedtek a felek – Aílton körülbelül a gólkirályi cím elnyeréséhez szükséges lehetőséget puskázott el –, a játékrész végén Valdez és Agali vívott még egy gyors "kérdezz-feleleket” egymással, de ez már csak az eredménykozmetikázásban számított.
"Örülök, hogy így sikerült a mérkőzés, igaz, a győzelmünkhöz hozzájárult, hogy a Schalke nem fogott ki valami nagy napot, de ezt mi nem nagyon bánjuk – mondta a találkozó után Lisztes Krisztián, aki végig a pályán volt. – Nehéz megmondani, miért volt ekkora különbség a két együttes között, annyi bizonyos, hogy nekünk elég jól ment a játék, és ha jobban figyelünk, még fölényesebb lehetett volna a diadalunk. Most legalább egy napig vezetjük a tabellát, amióta a Werdernél vagyok, ilyen korán még nem álltunk ilyen jól, örülök, hogy most elmaradt a rajtnál megszokott bukdácsolás. Most már csak abban bízom, hogy nem csupán az ősszel, hanem a tavasszal is kijön végre a lépés a csapatnak.”
A VfB Stuttgart csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Werder mögé, ugyanakkor a "sváboké” a mezőny egyetlen csapata, amely még mindig kapott gól nélkül áll a tabellán. Az előző szezon ezüstérmese a negyedik fordulóban a Kaiserslauternnek adott leckét, meglehetősen egyszerû módon. A siker receptje ugyanis a következő volt: két Heldt-szöglet jobbról, két fejes középen (Cacau, majd Soldo) – és máris elkönyvelhető volt a 2–0-s hazai siker. "Jól játszottunk, és már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát – jelentette ki a lefújást követően az utolsó nyolc percre beszálló Szabics Imre. – Heldt nagyon jól rúgja a szögleteket és a szabadrúgásokat, ha középen jól érkeznek, általában gól a vége. A bajnokság előtt az összes szakértő azt mondta, a Stuttgart nem tudja megismételni az előző szezonban nyújtott játékát, mert olyan magasra tette a lécet. Erre négy mérkőzésen tíz pontot szereztünk, azt hiszem, ilyen startra senki sem számított, és a VfB rácáfolt a szakértőkre. Bízom benne, hogy az idő múltával én is egyre több játéklehetőséget kapok, de most jól megy a csapatnak, így Magath edzőnek nincs oka a változtatásra.”

Tv: a Sport1 vasárnap 17 órától élőben közvetíti a Hamburg–Bayern München mérkőzést

Bundesliga 1.
4. forduló: Eintracht Frankfurt–Hertha BSC 0–0, Freiburg–Mönchengladbach 4–1 (Bajramovics 13., 28., A. Zeyer 34., Iasvili 80., ill. Van Lent 68.), VfB Stuttgart–Kaiserslautern 2–0 (Cacau 8., Soldo 14.), 1860 München–Wolfsburg 1–0 (Schwarz 59.), Werder Bremen–Schalke 4–1 (Hariszteasz 13., Borowski 28., Aílton 35., Valdez 81., ill. Agali 82.), VfL Bochum–Bayer Leverkusen 1–0 (P. Madsen 64.), 1. FC Köln–Borussia Dortmund 1–0 (Lottner 57.). A Hamburg–Bayern München mérkőzést vasárnap, a Hannover–Hansa Rostock találkozót pedig szerdán játsszák.

Következik (szeptember 13–14-én) a 5. forduló: 1860 München–1. FC Köln, Borussia Dortmund–Werder Bremen, Wolfsburg–Bayern München, Hertha BSC–Hannover, Schalke–VfB Stuttgart, Hansa Rostock–VfL Bochum, Bayer Leverkusen–Hamburg, Kaiserslautern–Freiburg, Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt

Bundesliga 2.
4. forduló: Trier–Duisburg 1–1 (Winkler 41. – 11-esből, ill. Schröder 24.), Ahlen–Karlsruhe 1–2 (Bella 64., ill. Casey 15., 64.), Regensburg–Lübeck 0–4 (Scharping 23., Achenbach 45., Kullig 73. – 11-esből, Zandi 81.). Az Alemannia Aachen–Aue, az Unterhaching–Arminia Bielefeld, az Osnabrück–Mainz, az Union Berlin– Greuther Fürth és az Oberhausen–Burghausen mérkőzést vasárnap, míg a Nürnberg–Energie Cottbus találkozót hétfőn (Tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Unterhaching 9 pont (3 mérk.), 2. Mainz 7 (6–4, 3), 3. Trier 7 (8–8)
Az állás
1. Werder Bremen431 9–210
2. VfB Stuttgart431 5–010
3. Bayer Leverkusen43110–3 9
4. Borussia Dortmund4211 9–4 7
5. Bayern München321 8–4 7
6. 1860 München4211 4–4 7
7. Wolfsburg422 8–8 6
8. Freiburg4121 7–7 5
9. Schalke4121 6–8 5
10. Hansa Rostock3111 5–4 4
11. Hannover3111 6–74
12. VfL Bochum4112 4–6 4
13. Mönchengladbach4112 3–6 4
14. 1. FC Köln413 3–5 3
15. Hertha BSC431 0–3 3
16. Eintracht Frankfurt413 2–8 1
17. Hamburg312 2–9 1
18. Kaiserslautern413 2–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik