Nagyok nagyszerű napja

Vágólapra másolva!
2003.09.27. 21:47
Címkék
Az élcsapatok diadalmenetét hozta a 7. forduló, hiszen a VfB Stuttgart, a Werder Bremen, a Bayer Leverkusen, a Bayern München és a Borussia Dortmund is győzelemmel jutott túl a szombati fellépésén, ráadásul a BVB kivételével mindannyian idegenben gyűjtötték be a három pontot.
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A kapott gól nélkül listavezetô VfB Stuttgart játékosai háromszor játszhattak kicsi a rakást a müncheni Olimpiai stadionban
A tabellán mégis történt érdemi változás, a továbbra is kapott gól nélkül száguldó VfB Stuttgart mögött most a Werder Bremen a második, köszönhetően annak, hogy nagyobb különbséggel verte meg vetélytársát, mint a Bayer Leverkusen.
Már csak 69 perc választja el Timo Hildebrandot attól, hogy Oliver Kahn 803 perces rekordját megdöntve a Bundesliga történetének leghosszabb góltalansági sorozatát vallhassa magáénak. A VfB Stuttgart egyese ezúttal az 1860 München ellen ért el "shutoutot”, meglehet, túl sokat nem kellett parádéznia. A legnagyobb védést a 2. percben kellett bemutatnia, midőn Lauth lövését tornázta ki, ezt követően a védők és a középpályások végezték a munka dandárját. Sőt, némi többletmunkát is vállaltak, mert ezúttal a góllövésben is ők jeleskedtek, miközben a kezdőként játszó Szabics Imre és Kevin Kuranyi "csendben” maradt.
A termelést Soldo kezdte meg, a horvát egy kipattanó labdát vágott be 16 méterről a hálóba, majd jött a középhátvéd, Fernando Meira, és tizenegyesből növelte az előnyt. A büntető kiharcolása Szabics nevéhez fűződött: a magyar csatár elhozta a labdát a kapujából ok nélkül kifutó Hofmann elől, aki ütemtelen becsúszásával már csak a magyar csatár lábát tudta eltalálni. A második játékrészre már csak egy vendéggól maradt, ezt Hleb szerezte, aki cselsorozatot követően laposan lőtt a hálóba.
A szombaton pályára lépő másik magyar "érdekeltségű” csapat, a Werder Bremen is három góllal nyert idegenben, Lisztes Krisztián együttesének áldozata a sereghajtó 1. FC Köln volt. Tulajdonképpen már a statisztika is a brémaiak sikerét ígérte, hiszen a zöld-fehérek 1997 novembere óta veretlenek a "kecskésekkel” szemben, ráadásul a hazaiak az idei hat meccsükből ötöt elveszítettek. Most már hatot… A Werder mindenese (góllövő, előkészítő, karmester), Johan Micoud első németországi fejes góljával szerezte meg a vezetést, majd Micoud, Ernst összjátékot és utóbbi sarkazását követően Klasnic a 40. percben el is döntötte a három pont sorsát. Biztos, ami biztos alapon a Werder a második félidőt is megnyerte, ebben a periódusban Stalteri (2002 májusát követően ismét) és Hariszteasz köszönt be, a két brémai gól közé azért befért Scherz szépítő találata.
Az idegenbeli győzők közül a Bayer Leverkusen érte el a legnagyobb bravúrt, a "gyógyszergyáriak” a számukra eddig bevehetetlennek (hat mérkőzés, hat vereség) bizonyuló Wolfsburgból távoztak 1–0-s diadallal. A szezon során korábban az összes (három) hazai ütközetét megnyerő Wolfsburg sehogyan sem tudta feltörni a Lucic, Juan, Lúcio, Placente falat, eközben a Leverkusen szórványos ellencsapásainak egyike góllal végződött (Neuville passzát követően Schneider volt eredményes), így a tavasszal majdnem kieső Bayer továbbra is ott állomásozik a dobogón. "Jelentősen feljavultunk a második félidőre, ennek köszönhető a győzelmünk” – nyilatkozta a találkozó után Klaus Augenthaler, a Bayer trénere, míg wolfsburgi kollégája, Jürgen Röber a következőket mondta: "Ha egy csapat úgy játszik, mint mi, és olyan eredményt ér el, mint mi, akkor azt hiszem, okkal lehet csalódott.”
A negyedik idegenbeli siker Rostockban született, ahol a tartalékos (többek között Deisler, Jeremies, Sagnol, Rau és Scholl is hiányzott, a beteg Pizarro pedig csereként jutott szóhoz) Bayern München nyert – Ottmar Hitzfeld vezetőedző bevallása szerint – a szerencse támogatásával. Ha egy tréner úgy beszél Fortuna támogatásáról, hogy tudja, együttese öngólt is szerzett – a Rostock találatánál Plassnegger beadását követően Linke combjáról került a hálóba a labda –, akkor azért abban lehet valami… A Bayern ugyanakkor kidolgozott helyzetekből szerezte a góljait: a 30. percben Santa Cruz Lizarazu kiugratását követően, a 86.-ban pedig Roy Makaay mutatós összjáték lezárásaként mattolta az egyébként sokat bizonytalankodó Schobert (a holland sorozatban a negyedik tétmérkőzésén szerzett legalább egy gólt). A lefújás pillanatában bizonyossá vált: Armin Vehnek, a Rostock szakvezetőjének továbbra is várnia kell az első pontjaira a Bayern München ellen.
A vendégdominanciát hozó forduló két hazai sikerét a Borussia Dortmund és a Kaiserslautern szállította. A Borussia a szerdán, az Austria ellen látott csapatához képest is tartalékosan állt fel (az akkori kezdők közül Addo sem játszhatott, mellettük többek között Rosicky, Koller, Evanílson, Christoph Metzelder és Frings sem szerepelhetett), a Freiburg meg is próbálta elrontani a 77 ezer néző szórakozását, de helyzeteknél tovább nem jutott. Eközben a Reina, Ewerthon csatársorral (…) felálló sárga-feketék azért csak összehoztak egy gólt: a 68. percben Ewerthon a tizenhatos bal oldali csücskénél egy csellel becsapta Riethert, majd elegáns mozdulattal a bal felső sarokba csavart.
A Kaiserslautern legalább akkora szerencsével zsebelte be mindhárom pontot, mint a Dortmund. A "vörös ördögök” 89 percen keresztül szabályos körülmények között képtelenek voltak Ziegler hálójába gyömöszölni a labdát (Klose egyszer beköszönt, de a bíró egy vélt Hrisztov-fault miatt nem adta meg a találatot), aztán az utolsó percben megtört a jég – szabálytalan körülmények között. Hrisztov ívelésénél ugyanis Klose lesen volt, a partjelző azonban nem intett, a csatár pedig a tőle megszokott módon, fejjel a hálóba talált. Az ívelt bólintást Zieglernek simán hárítania kellett volna, csakhogy a labda mellé ütött.
Végül pedig ejtsünk szót arról, hogy Holger Fach debütálása alkalmával a Mönchengladbach csak egy pontot tudott szerezni. Azt is Van Lent 90. percben elért fejes góljának köszönhetően, addig ugyanis a VfL Bochum 2–1-re vezetett.
Tv: a Sport1 vasárnap 19.30-tól csúsztatva sugározza a Hertha BSC–Hamburg találkozót

Tabellák, fordulóról-fordulóra

Bundesliga 1.
7. forduló: Wolfsburg–Bayer Leverkusen 0–1 (B. Schneider 57.), Kaiserslautern–Hannover 1–0 (Klose 90.), Mönchengladbach–VfL Bochum 2–2 (Van Lent 5., 90. – az elsőt 11-esből, ill. Diabang 60., Madsen 89.), Hansa Rostock–Bayern München 1–2 (Linke 47. – öngól, ill. Santa Cruz 30., Makaay 86.), 1. FC Köln–Werder Bremen 1–4 (Scherz 79., ill. Micoud 10., Klasnic 40., Stalteri 70., Hariszteasz 90.), 1860 München–VfB Stuttgart 0–3 (Soldo 12., Fernando Meira 17. – 11-esből, Hleb 50.), Borussia Dortmund–Freiburg 1–0 (Ewerthon 68.). A Hertha BSC–Hamburg és a Schalke–Eintracht Frankfurt mérkőzést vasárnap játsszák.

Következik (október 4–5-én) a 8. forduló: Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund, Freiburg–1860 München, VfB Stuttgart–1. FC Köln, Werder Bremen–Wolfsburg, Bayer Leverkusen–Hansa Rostock, Bayern München–Hertha BSC, Hamburg– Mönchengladbach, Hannover–Schalke, VfL Bochum–Kaiserslautern

Bundesliga 2.
7. forduló: Energie Cottbus–Ahlen 3–2 (T. Silva 40., 44., Iordache 82., ill. Rath 67., Beeck 89. – öngól), Unterhaching–Union Berlin 1–1 (Copado 42., ill. Baumgart 48.), Lübeck–Alemannia Aachen 3–5 (Zandi 13., 63., 77. – a másodikat 11-esből, ill. Blank 19., Krontiris 24., 51., Brinkmann 31., Mbwando 73.). Az Arminia Bielefeld–Burghausen, a Greuther Fürth–Osnabrück, az Aue–Oberhausen, a Regensburg–Trier és a Duisburg–Nürnberg mérkőzést vasárnap, a Mainz–Karlsruhe találkozót pedig hétfőn (Tv: DSF, 20.15, élő) játsszák.
Az élcsoport: 1. Energie Cottbus 14 pont (14–8), 2. Mainz 14 (13–7, 6 mérk.), 3. Unterhaching 14 (12–7)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik